Skocz do zawartości

Nartowanie Krzyśka, Natalii (alias Leosia) i Rafała

KrzysiekK

Rekomendowane odpowiedzi

Są takie dwa, całkiem ozdobne drzewka na dolocie z Klein Stalve do pośredniej przy knajpce nad stacją gondoli 🙂 i zawsze się śmieję, że powinien być wariant (a) i (b) 🙂 .... O mijaniu chałup na stoku nie wspominam bo aż się prosi 🙂 .. ile by doszło kilometrów dla speców od PR 🙂

M.

• Haha 2

8 godzin temu, KrzysiekK napisał:

A tam bajka … ja tu mam lepiej. Mijam drzewko po prawej i jestem na trasie nr 1. Jadę jeszcze raz i mijam drzewko po prawej. I dalej jestem na trasie nr 1. Takie cuda. I to bez procentów… 

drzewkowa poetyka bardzo mi się podoba

IMG_7935.jpeg.5c70160f794d35006af58350d5

lepsze to niż encyklopedyczne podejście

• Like 1
  • Thanks 1

7 godzin temu, Marxx74x napisał:

Są takie dwa, całkiem ozdobne drzewka na dolocie z Klein Stalve do pośredniej przy knajpce nad stacją gondoli 🙂 i zawsze się śmieję, że powinien być wariant (a) i (b) 🙂 .... O mijaniu chałup na stoku nie wspominam bo aż się prosi 🙂 .. ile by doszło kilometrów dla speców od PR 🙂

M.

ja chałup nie omijam, zawsze wpadam, jak Skacelka w Rokytnicy...

ps a na tapecie to ostatnio strumienie mam

IMG_7900.jpeg.00b445b649a8b2fe5cf2df20af

• Like 2

14 minut temu, KrzysiekK napisał:

fokus na ślady, drzewa nieostre - fajnie to wyszło 🙂

śnieg padał, na białym tle go nie widać; wiało... ps. lepiej jak drzewa są nieostre;-) choć w praktyce te zmrożone cholerstwo zwykle dość ostre jest:-)

Edytowane przez star
  • Haha 1

Jeżeli o 14 jadę na solidnej czerwonej czuję pod nogami twarde to raczej dobre. Wiadomo - południowe od 1100 w dół już cukier po 13tej ale jak się zna ten masyw to do 15 można polatać śmiało. Region trudny - domena czerwonych, niebieskie mogą zaskoczyć (w Polsce byłyby czerwone) a czerwone tak jakby czasem czarne. Jutro zabieram wycieczkę na 75% 🙂 niech się bawią. 

M.

• Like 2
  • Thanks 1

4 godziny temu, Jan napisał:

w sumie góry niewysokie a warunki świetne

A po co pchać się w wysokie? Średnia umiejętności na stoku zadziwiająco dobra - Austria i Bawaria potrafią skorzystać z tego co mają obok w sensownej cenie :).

SkiWelt to nasze odkrycie z ubiegłego roku - wymaga trochę kombinacji z nawigacją po trasach (mapki mocno zwodnicze) i nie jest to rejon na pierwsze kroki na nartach. Ale co chwila wpadam na perełkę na której zostałbym na dłużej (dziś doszła 6tka i cały rejon 22/23 nominalnie niebieski). Za ciepło żeby pociągnąć na wschód do końca masywu ale może 2-3 tygodnie wcześniej kolejne perełki by się znalazły.  Szkoda że Kitz ma osobny karnet bo dojechanie tam i powrót z sensowną ekipą rabialne.

M.

• Like 2

2 godziny temu, KrzysiekK napisał:

Oj, ale Oni mają profesjonalny team młodych zawodników, klub... 

https://info.alpiclub.pl/wyjazdy/wiosenne-narty-w-austrii/

Nie przeczę, że Marka podopieczni faktycznie jeżdżą na nartach stając niemal na głowie, ale bardziej przyziemni według mojej interpretacji także mogą się przyłączyć.

• Like 2
  • Thanks 1

Godzinę temu, Gabrik napisał:

https://info.alpiclub.pl/wyjazdy/wiosenne-narty-w-austrii/

Nie przeczę, że Marka podopieczni faktycznie jeżdżą na nartach stając niemal na głowie, ale bardziej przyziemni według mojej interpretacji także mogą się przyłączyć.

MEGA!

Zastanawiam się jak sobie radzą ze szkolnym zamordyzmem. Ostatnio była nagonka jak jacyś rodzice z dzieckiem kilka dni byli na urlopie poza feriami i dziecko nazbierało nieobecności. Straszyli chyba kobietę jakimiś sankcjami. 

Ten wyjazd jest akurat nie sportowy 🙂 .. choć na czarnej w Scheffau (60) utknęliśmy na kilka zjazdów bo młodzież zachwycona trasą u musiałem z nimi orać te ścianki brrr... 😉 .. do 12 warunki doskonałe. A na wyjazdy zawsze zapraszam tyle że o tym dużo nie pisze nie chcąc z forum robić tablicy reklamowej :).

M.

IMG_20250319_121600_1.jpg

IMG_20250319_113220_1.jpg

IMG_20250319_111206.jpg

• Like 5

31 minut temu, Marxx74x napisał:

A na wyjazdy zawsze zapraszam tyle że o tym dużo nie pisze nie chcąc z forum robić tablicy reklamowej :).

A to błąd ! Forum to świetne miejsce 😉

Jak Zu w tym sezonie? 

Pozdawiam serdecznie 

• Like 2

1 godzinę temu, Marxx74x napisał:

Po obiadku dalej beton i słońce .. nuda .. młodym chęci na kolor czarny nie przeszły, trzeba orać procenty 😉 ..

Zuza dobrze - za nią PŚ na Słowenii a teraz robi formę na MŚ Juniorów.

M.

IMG_20250319_132308_1.jpg

IMG_20250319_132528_1.jpg

Kuźwa, 60% byle jak, ale weszło, w jakimś sześciopaku, fajnie było...

20250311_123343.thumb.jpg.bef0d261d4f36320bfbdff667e1761dd.jpg

20250311_152731.thumb.jpg.02b887172ff6ce73469160d15d97abd3.jpg

...ale 75%! Kurde,  z tydzień bym głowy do góry nie uniósł ☠️

• Like 1
  • Thanks 1

Hm .. trzy razy obydwa warianty tej trasy musiałem z młodymi przelecieć 🙂 a mimo późnej pory (po 13:00, myślałem że zmięknie już i będzie dla emeryta 😉 ) trzymało lodowo. Dwie ostatnie czarne zostały na jutro - nie odpuszczą młodzi bo chcą mieć wszystko co góra czarnego dała w kolekcji (jedna na szczęście zamknięta 🙂 ) .. ja tak prywatnie wolę czerwone co czasem zdziwią .. a tak najbardziej to tutejsze niebieskie co zdziwić potrafią bardzo dając dużo urozmaicenia w jeździe - bo taka ściana to nuda .. choć w Scheffau 60tka fajnie połamana i można myśleć bawiąc się stokiem. Tak czy siak tutejsze czarne ciekawsze od np. osławionej i bardzo nudnej Harakiri w Mayerhofen.

M.

• Like 1
  • Thanks 1

4 godziny temu, Marxx74x napisał:

Po obiadku dalej beton i słońce .. nuda .. młodym chęci na kolor czarny nie przeszły, trzeba orać procenty 😉 ..

Zuza dobrze - za nią PŚ na Słowenii a teraz robi formę na MŚ Juniorów.

M.

IMG_20250319_132308_1.jpg

IMG_20250319_132528_1.jpg

Przecież tam już tylko ścieżki sztucznego pozostały

Czarnych nie lubię do nauki choć ta zabawna, taka na rozgrzewkę i dalej sympatycznie trzyma uczciwie czerwoną  daleko poza zdjęcie łącznie  łapiąc niebieskawo ponad 1000m różnicy wysokości ..  a góra uczy że nie należy walić w dechy bo ratownicy muszą się namęczyć do zwózki a ratowników należy szanować .. a my sobie coś tam dalej - zdjęcie spłaszcza 70%. Huk był solidny po uderzeniu w dechy - na zdjęciu można je wypatrzeć (w linii pionowej pierwszego wagonika od góry). Dziecki zdziwione, że ktoś tam poleciał a ja chociaż wiem, dlaczego diamentem trochę narty im wieczorem poleciałem :). 

M.IMG_20250321_095047_1.thumb.jpg.107a27736922795a9022331e3ed9039c.jpg

• Like 3
  • Haha 1

5 godzin temu, Marxx74x napisał:

Czarnych nie lubię do nauki choć ta zabawna, taka na rozgrzewkę i dalej sympatycznie trzyma uczciwie czerwoną  daleko poza zdjęcie łącznie  łapiąc niebieskawo ponad 1000m różnicy wysokości ..  a góra uczy że nie należy walić w dechy bo ratownicy muszą się namęczyć do zwózki a ratowników należy szanować .. a my sobie coś tam dalej - zdjęcie spłaszcza 70%. Huk był solidny po uderzeniu w dechy - na zdjęciu można je wypatrzeć (w linii pionowej pierwszego wagonika od góry). Dziecki zdziwione, że ktoś tam poleciał a ja chociaż wiem, dlaczego diamentem trochę narty im wieczorem poleciałem :). 

zrozumiałam że w drewniany płotek wyrżnąłeś albo wcale ten biały wiersz do mnie nie dotarł 

• Haha 1