Skocz do zawartości

Nartowanie Krzyśka, Natalii (alias Leosia) i Rafała

KrzysiekK

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, KrzysiekK napisał:

Dokładnie. Jestem w tej uprzywilejowanej grupie zawodowej. 🙂 

Przyszloroczne ferie ida u mnie w terminie od 16 lutego. 

Zawsze jest piguła który/a z chęcią wystawia papierek i można wybierać termin dowolny kiedy tylko się zechce 😜 a ścisk feryjny od 16 lutego omijać szerokim łukiem 😅 😉 bo termin ten jest bardzo kiepski na narciarstwo 🤷‍♂️

IMG_4884.thumb.png.2f152cbc4ccea5cd7d4171533e2d7cdd.png

• Confused 2

10 minut temu, Victor napisał:

Zawsze jest piguła który/a z chęcią wystawia papierek i można wybierać termin dowolny kiedy tylko się zechce 😜 a ścisk feryjny od 16 lutego omijać szerokim łukiem 😅 😉 bo termin ten jest bardzo kiepski na narciarstwo 🤷‍♂️

IMG_4884.thumb.png.2f152cbc4ccea5cd7d4171533e2d7cdd.png

Nie.. takie coś to nie. Ja mam tak, że jak coś znajdę a nie zwrócę to potem tracę 10x więcej. 

Da się coś wymyślić. Na te chwile jeśli nie Alpy, to mam w planie Słowację ale nieco rozsądniej czyli analiza które okręgi mają ferie z Podkarpaciem i wybór tych innych .. 

• Like 1

Jadąc z busiarzami np na czrerodniówkę zarywasz tylko dwa dni robocze. Wystarczy wziąć dwa dni urlopu bezpłatnego, każdy nauczyciel na takie prawo musi tylko wypisać wniosek. Żadna szkoła nie stanie z tego powodu. Plusy busa są takie że masz transport kwaterę i HB, ostatnio naprawdę dobre w cenie.

• Like 2

2 minuty temu, KrzysiekK napisał:

Nie.. takie coś to nie. Ja mam tak, że jak coś znajdę a nie zwrócę to potem tracę 10x więcej. 

Da się coś wymyślić. Na te chwile jeśli nie Alpy, to mam w planie Słowację ale nieco rozsądniej czyli analiza które okręgi mają ferie z Podkarpaciem i wybór tych innych .. 

Oczywiście sam wiesz co robić ale to będzie totalny Sajgon i młyn alpejski . Jak ktoś musi wyjechać to niech już robi rezerwację bo ceny będą kosmiczne w tym terminie z racja ferii praktycznie całej Europy .  Kto to wymyślił i tak zaplanował niech go …. Mój syn też ma ferie w tym terminie jak praktycznie cały Benelux 🤦‍♂️ na drogach zapowiada mi się armagedon 😤 

• Like 1

Ale żeby nie było że narzekam. Te ferie były doskonałe. Jestem naprawdę wdzięczny. Zero wypadków. Zero chorób. Nawet świństwo które mnie dopadło w piątek, w sobotę minęło i cały tydzień miałem spokój do nadal … 

Śniegu niewiele ale wystarczyło. Pogoda była petarda. Życzę każdemu z Was takiej aury na narty. Mróz tęgi, zero wiatru. Słońce piękne. Wróciłem opalony jak …. Skrzynia od wapna 🤣

• Haha 2

Jeżdżę z busiarzami ponad 10 lat dwa..trzy razy w sezonie i ta forma mi odpowiada ale wiem że zdania są podzielone że z busa na stok, ale dzięki temu nawet w covidzie jeździliśmy i to jak 👍 poznałem Kopaonik,Davos, Wengen,St Moritz i inne. Największym plusem są zawierane znajomości 😉 które cały czas trwają.

• Like 6

32 minuty temu, KrzysiekK napisał:

Cze

Szukaj na Snowtrex - bezpłatne odwołanie jest zwykle do końca września. Maja dobre oferty. Na pewno coś znajdziesz - zawsze możesz zrezygnować bezpłatnie. Zwykle jest to bezzaliczkowo. Ja tak bukowałem i Madonna i Bormio. Zaraz jak się pojawiły oferty.

Mimo usilnych starań nie znalazłem nic lepszego w podobnych cenach, a raczej z m-c/m-c było drożej.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 2

Z tą dolina Zillertal to nie zawsze jest tak różowo, byłem w 2017 w grudniu przez Snowtrex, dobra cena, fajny apartament, ale pogoda totalnie nie siadała. Odwilż, mgła, wiatr taki że cofało na stoku, trochę przebłysków słońca. W Mayrhofen to po przerwie na jedzenie zeszła taka mgła że ledwo czubki nart widziałem, byliśmy tam pierwszy raz, więc mało co znaliśmy ośrodek, powrót do Penken wspominam jako najgorszy w życiu, dwoma kanapami to jechaliśmy z obsługą bo już zamykali. Pewnie takie warunki to rzadkość, ale jakoś mnie tam z powrotem nie ciągnie. 

Godzinę temu, Mikoski napisał:

Jeżdżę z busiarzami ponad 10 lat dwa..trzy razy w sezonie i ta forma mi odpowiada ale wiem że zdania są podzielone że z busa na stok, ale dzięki temu nawet w covidzie jeździliśmy i to jak 👍 poznałem Kopaonik,Davos, Wengen,St Moritz i inne. Największym plusem są zawierane znajomości 😉 które cały czas trwają.

W ten weekend będę próbować pierwszy raz, zobaczymy czy mi się spodoba. 

Edytowane przez cappo

Godzinę temu, Mikoski napisał:

Jadąc z busiarzami np na czrerodniówkę zarywasz tylko dwa dni robocze. Wystarczy wziąć dwa dni urlopu bezpłatnego, każdy nauczyciel na takie prawo musi tylko wypisać wniosek. Żadna szkoła nie stanie z tego powodu. Plusy busa są takie że masz transport kwaterę i HB, ostatnio naprawdę dobre w cenie.

Szczerze zazdroszczę takiego rozwiązania i takich możliwości bo pewnie często bym z nich korzystał gdybym takie miał bo uważam,że najbardziej intensywne ale i w zupełności wystarczające jest właśnie czterodniowe nartowanie i można wracać . 

3 godziny temu, KrzysiekK napisał:

Dokładnie. Jestem w tej uprzywilejowanej grupie zawodowej. 🙂 

Przyszloroczne ferie ida u mnie w terminie od 16 lutego. 

to pierwszy tydzień zapomnij bo jeszcze dodatkowo karnawał jest ale 2 tydzień będzie luźniejszy 

• Thanks 1