rulez Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, Jan napisał: to faktycznie super cena, w jakiej miejscowości byliście? Przepraszam, 770 EUR, teraz zauważyłem jak napisałeś. Myśmy byiw Badia Abtei, apartamenty Ciasa Wallis 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Teraz, rulez napisał: Przepraszam, 770 EUR, teraz zauważyłem jak napisałeś. Myśmy byiw Badia Abtei, apartamenty Ciasa Wallis to był ap. tylko na 2 osby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, Jan napisał: to był ap. tylko na 2 osby ? Max 3 osoby by wezly wiecej nie, kuchnia, lazienka pokoj z duzym lozkiem malzenskim i taka rokladana sofa. Na plusy: czysto, narciarnia, dosc cicho, ciepla woda, wanna Minus: kawalek trzeba bylo isc na stok 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, rulez napisał: Minus: kawalek trzeba bylo isc na stok wlasnie przy wyjazdach z dziećmi szukam jak najbliżej stoku. Teraz siedzimy sobie w domu przy kawce a maluchy szaleją na dupolotach Edytowane 12 godzin temu przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowane) U nas to najlepiej byłoby gdzieś ewentualnie do Austrii, bo nieco bliżej. Akceptacja dalekich podróży u całej naszej trójki jest niewielka. Najważniejsze są - śnieg i pogoda. No i wiadomo - fajne trasy i brak tłumów. Poza tym, jesteśmy mało wymagający. Natomiast na narzucony z góry i siłą komfort jak sądzę się zgodzimy. 😄 Moje na dupoloty chyba nie wyjdą. 16 i 19 już będą mieć. Prędzej na baciarkę/kawalerkę by poszły .... Edytowane 12 godzin temu przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 12 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 12 godzin temu 46 minut temu, rulez napisał: Max 3 osoby by wezly wiecej nie, kuchnia, lazienka pokoj z duzym lozkiem malzenskim i taka rokladana sofa. Na plusy: czysto, narciarnia, dosc cicho, ciepla woda, wanna Minus: kawalek trzeba bylo isc na stok U nas to tak - na stok mogę podjechać. Chociaż dodatkowo płatny parking zniechęca. Na Bachledce wołali 5 euro. I jak się młodemu zepsuło wiązanie deski to się bujał do zewnętrznej wypożyczalni autem i znów 5 euro się poszło .... Ale i tak wolę to, niż dawać z buta dłuższy kawałek. Na narciarskim wyjeździe ważne jest też miejsce na ciuchy i osprzęt. Narty trzymamy tydzień w boksie, ale buty i ubrania muszą wyschnąć na następny dzień. Nie raz już kaloryferów brakowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rulez Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 40 minut temu, KrzysiekK napisał: U nas to tak - na stok mogę podjechać. Chociaż dodatkowo płatny parking zniechęca. Na Bachledce wołali 5 euro. I jak się młodemu zepsuło wiązanie deski to się bujał do zewnętrznej wypożyczalni autem i znów 5 euro się poszło .... Ale i tak wolę to, niż dawać z buta dłuższy kawałek. Na narciarskim wyjeździe ważne jest też miejsce na ciuchy i osprzęt. Narty trzymamy tydzień w boksie, ale buty i ubrania muszą wyschnąć na następny dzień. Nie raz już kaloryferów brakowało. Ja też bym wolał blizej stoku, jednak jak zawsze, albo bliżej albo taniej. Tak oglądałem booking, i nie wiem czy na za rok jeszcze nie ma ofert, albo już wszystko zarezerwowane. Będę monitorował, jak co trzeba będzie szukać co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, rulez napisał: Ja też bym wolał blizej stoku, jednak jak zawsze, albo bliżej albo taniej. Tak oglądałem booking, i nie wiem czy na za rok jeszcze nie ma ofert, albo już wszystko zarezerwowane. Będę monitorował, jak co trzeba będzie szukać co innego. Jak ja mam rok wcześniej wtopić kasę, to nie ma opcji. Jest tak wiele czynników, które mogą sprawić ze wyjazd nie wypali, ze ja nie zaryzykuję. Wolę swobodę wyboru tak mniej więcej kilka miesięcy przed. O tak w sierpniu planować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 8 minut temu, KrzysiekK napisał: Tak oglądałem booking, i nie wiem czy na za rok jeszcze nie ma ofert, albo już wszystko zarezerwowane. W większości wypadków jeszcze na bookingu za wcześniej na oferty przyszłoroczne. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 10 minut temu, KrzysiekK napisał: Jak ja mam rok wcześniej wtopić kasę, to nie ma opcji. Jest tak wiele czynników, które mogą sprawić ze wyjazd nie wypali, ze ja nie zaryzykuję. Wolę swobodę wyboru tak mniej więcej kilka miesięcy przed. O tak w sierpniu planować. wyślij maila z zapytaniem http://www.forelle.it/deu/piccolo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Jan napisał: wyślij maila z zapytaniem http://www.forelle.it/deu/piccolo.html Janie Drogi, za wcześnie. Ja będę Was prosił o pomoc nieco bliżej końca wakacji. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu Naprawdę fajne miejscówki w dobrych cenach już są dawno zajęte, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Jan napisał: a moje Leośki po rocznej przerwie prawie wszystko zapomnialy Janie, same baby. Na co Ci przyszło. 🙂Jak Ty to wytrzymujesz? Ja mam tylko jedną wnuczkę, którą pieszczotliwie nazywam "czorcicą". I w pełni zasługuje na tę nazwę. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, Jan napisał: wlasnie przy wyjazdach z dziećmi szukam jak najbliżej stoku. Teraz siedzimy sobie w domu przy kawce a maluchy szaleją na dupolotach Uważaj 😉 .. kiedyś mojej młodzieży w wieku chyba podobnym podczas szwędania się nad kwaterą na dupolotach udało się : - porwać klasycznego skiboba spod sterówki orczyka celem jazdy - odpalić ów orczyk celem wygodnego wjechania na górę - jak się dobierali do odświeżającego okolicę traktorka to młodsi zdezerterowali wracając do domu a ich mina sugerowała, że pora się ubrać i sprawdzić co się że starszymi dzieje .. Następnego dnia, oficjalnie, jeszcze w godzinach otwarcia, poprosili wyciągowego o możliwość przejażdżki skibobem i był zdziwiony, że dobrze im idzie 😉 .. Włosi bywają tolerancyjni :). M. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu (edytowane) 47 minut temu, Mitek napisał: Naprawdę fajne miejscówki w dobrych cenach już są dawno zajęte, niestety. no niestety takie są realia , moje miejscówki zazwyczaj rezerwuję w kwietniu (oprócz spontanów na grudniowe freeski albo wyskoków z kumplami) W całym życiu musiałem tylko raz zrezygnować z zaplanowanego wyjazdu w góry w związku z 13.12.81 Edit - Altsheimer zapomniałem o tej zasranej "pandemii" w 2020 odmówili mi rezerwację wielkanocną na 2 tygodnie w Les 2 Alpes Edytowane 10 godzin temu przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 28 minut temu, a_senior napisał: Janie, same baby. Na co Ci przyszło. 🙂Jak Ty to wytrzymujesz? 🙂 Jak to jak? Victor mu się podoba 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, KrzysiekK napisał: U nas to tak - na stok mogę podjechać. Chociaż dodatkowo płatny parking zniechęca. Na Bachledce wołali 5 euro. I jak się młodemu zepsuło wiązanie deski to się bujał do zewnętrznej wypożyczalni autem i znów 5 euro się poszło .... Ale i tak wolę to, niż dawać z buta dłuższy kawałek. Na narciarskim wyjeździe ważne jest też miejsce na ciuchy i osprzęt. Narty trzymamy tydzień w boksie, ale buty i ubrania muszą wyschnąć na następny dzień. Nie raz już kaloryferów brakowało. Krzysiu, w cywilizowanych krajach (typu Austria) parkingi zazwyczaj są darmowe - masz to w cenie skipasu, chyba że centrach miasteczek jakichś bardziej znanych. Co więcej, najczęściej bardzo dobrze działa opcja podróżowania skibusem, dzięki czemu możesz nie martwić się o swój pojazd mechaniczny przez cały okres wypoczynku. Oczywiście skibusy też są w cenie karnetu. Nie zdarzyło mi się również żeby pensjonat, w którym miałam wynajęte mieszkanko nie miał narciarni... Owszem - raz czy dwa zdarzyło się że nie było suszarek do butów, ale pomieszczenie było ogrzewane tak że buty spokojnie wysychały do rana (teraz zresztą mam suszarki na wypadek kamperowania). Tak że to po prostu inny świat - narciarski 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi