Skocz do zawartości

Nartowanie Krzyśka, Natalii (alias Leosia) i Rafała

KrzysiekK

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Jan napisał:

to był ap. tylko na 2 osby ?

Max 3 osoby by wezly wiecej nie, kuchnia, lazienka pokoj z duzym lozkiem  malzenskim i taka rokladana sofa.

Na plusy: czysto, narciarnia, dosc cicho, ciepla woda, wanna 

Minus: kawalek trzeba bylo isc na stok

• Thanks 2

9 minut temu, rulez napisał:

wlasnie przy wyjazdach z dziećmi szukam jak najbliżej stoku.
Teraz siedzimy sobie w domu przy kawce a maluchy szaleją na dupolotach

IMG_9966.jpeg

IMG_9967.jpeg

IMG_9968.thumb.jpeg.d86847b6c52536325c84ca1833576095.jpeg

Edytowane przez Jan

U nas to najlepiej byłoby gdzieś ewentualnie do Austrii, bo nieco bliżej.
Akceptacja dalekich podróży u całej naszej trójki jest niewielka. Najważniejsze są - śnieg i pogoda.
No i wiadomo - fajne trasy i brak tłumów. Poza tym, jesteśmy mało wymagający.
Natomiast na narzucony z góry i siłą komfort jak sądzę się zgodzimy. 😄
Moje na dupoloty chyba nie wyjdą. 16 i 19 już będą mieć. Prędzej na baciarkę/kawalerkę by poszły .... 

Edytowane przez KrzysiekK
  • Like 1
  • Haha 1

46 minut temu, rulez napisał:

Max 3 osoby by wezly wiecej nie, kuchnia, lazienka pokoj z duzym lozkiem  malzenskim i taka rokladana sofa.

Na plusy: czysto, narciarnia, dosc cicho, ciepla woda, wanna 

U nas to tak - na stok mogę podjechać. Chociaż dodatkowo płatny parking zniechęca. Na Bachledce
wołali 5 euro. I jak się młodemu zepsuło wiązanie deski  to się bujał do zewnętrznej wypożyczalni autem
i znów 5 euro się poszło .... Ale i tak wolę to, niż dawać z buta dłuższy kawałek.
Na narciarskim wyjeździe ważne jest też miejsce na ciuchy i osprzęt. Narty trzymamy tydzień w boksie, ale buty
i ubrania muszą wyschnąć na następny dzień. Nie raz już kaloryferów brakowało.

• Like 1

40 minut temu, KrzysiekK napisał:

U nas to tak - na stok mogę podjechać. Chociaż dodatkowo płatny parking zniechęca. Na Bachledce
wołali 5 euro. I jak się młodemu zepsuło wiązanie deski  to się bujał do zewnętrznej wypożyczalni autem
i znów 5 euro się poszło .... Ale i tak wolę to, niż dawać z buta dłuższy kawałek.
Na narciarskim wyjeździe ważne jest też miejsce na ciuchy i osprzęt. Narty trzymamy tydzień w boksie, ale buty

Ja też bym wolał blizej stoku, jednak jak zawsze, albo bliżej albo taniej.

Tak oglądałem booking, i nie wiem czy na za rok jeszcze nie ma ofert, albo już wszystko zarezerwowane.

Będę monitorował, jak co trzeba będzie szukać co innego.

1 minutę temu, rulez napisał:

Ja też bym wolał blizej stoku, jednak jak zawsze, albo bliżej albo taniej.

Tak oglądałem booking, i nie wiem czy na za rok jeszcze nie ma ofert, albo już wszystko zarezerwowane.

Będę monitorował, jak co trzeba będzie szukać co innego.

Jak ja mam rok wcześniej wtopić kasę, to nie ma opcji. Jest tak wiele czynników, które mogą sprawić ze wyjazd nie wypali, ze ja nie zaryzykuję. Wolę swobodę wyboru tak mniej więcej kilka miesięcy przed. O tak w sierpniu planować.

10 minut temu, KrzysiekK napisał:

Jak ja mam rok wcześniej wtopić kasę, to nie ma opcji. Jest tak wiele czynników, które mogą sprawić ze wyjazd nie wypali, ze ja nie zaryzykuję. Wolę swobodę wyboru tak mniej więcej kilka miesięcy przed. O tak w sierpniu planować.

wyślij maila z zapytaniem

http://www.forelle.it/deu/piccolo.html

2 godziny temu, Jan napisał:

wlasnie przy wyjazdach z dziećmi szukam jak najbliżej stoku.
Teraz siedzimy sobie w domu przy kawce a maluchy szaleją na dupolotach

IMG_9966.jpeg

IMG_9967.jpeg

IMG_9968.thumb.jpeg.d86847b6c52536325c84ca1833576095.jpeg

Uważaj 😉 .. kiedyś mojej młodzieży w wieku chyba podobnym podczas szwędania się nad kwaterą na dupolotach udało się :

- porwać klasycznego skiboba spod sterówki orczyka celem jazdy

- odpalić ów orczyk celem wygodnego wjechania na górę

- jak się dobierali do odświeżającego okolicę traktorka to młodsi zdezerterowali wracając do domu a ich mina sugerowała, że pora się ubrać i sprawdzić co się że starszymi dzieje .. 

Następnego dnia, oficjalnie, jeszcze w godzinach otwarcia, poprosili wyciągowego o możliwość przejażdżki skibobem i był zdziwiony, że dobrze im idzie 😉 .. Włosi bywają tolerancyjni :).

M.

• Like 2
  • Thanks 1

47 minut temu, Mitek napisał:

Naprawdę fajne miejscówki w dobrych cenach już są dawno zajęte, niestety.

no niestety takie są realia , moje miejscówki zazwyczaj rezerwuję w kwietniu (oprócz spontanów na grudniowe freeski albo wyskoków z kumplami)

W całym życiu musiałem tylko raz zrezygnować z zaplanowanego wyjazdu w góry w związku z 13.12.81

Edit - Altsheimer

zapomniałem o tej zasranej "pandemii" w 2020 odmówili mi rezerwację wielkanocną na 2 tygodnie w Les 2 Alpes

Edytowane przez Jan

3 godziny temu, KrzysiekK napisał:

Krzysiu, w cywilizowanych krajach (typu Austria) parkingi zazwyczaj są darmowe - masz to w cenie skipasu, chyba że centrach miasteczek jakichś bardziej znanych. Co więcej, najczęściej bardzo dobrze działa opcja podróżowania skibusem, dzięki czemu możesz nie martwić się o swój pojazd mechaniczny przez cały okres wypoczynku. Oczywiście skibusy też są w cenie karnetu. Nie zdarzyło mi się również żeby pensjonat, w którym miałam wynajęte mieszkanko nie miał narciarni... Owszem - raz czy dwa zdarzyło się że nie było suszarek do butów, ale pomieszczenie było ogrzewane tak że buty spokojnie wysychały do rana (teraz zresztą mam suszarki na wypadek kamperowania). Tak że to po prostu inny świat - narciarski 😉

• Thanks 1