Jan Napisano Piątek o 17:07 Udostępnij Napisano Piątek o 17:07 19 minut temu, a_senior napisał: Krzysiu, bardzo dobrze. Oboje. Naprawdę. Kto Was uczył? zaiste Andrzeju brawo @KrzysiekK i @leośka, śmig lepszy niż zrobił by to guru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano Piątek o 17:47 Udostępnij Napisano Piątek o 17:47 21 godzin temu, KrzysiekK napisał: @Suave i @herbi jeżdżą po przemyskim stoku i chwalą się … jazda zacna. To może ja z moją córką - kolejna odsłona. Pozdrawiamy z Natalką. No to jest fajna rytmiczna jazda, widać objeżdżenie, widać świadomość jazdy - ten moment kiedy ocenia sytuację kolizyjną - bezcenny. A teraz bierzmy się do roboty: 1. Głowa zbyt często patrzy w dół a nie przed siebie 2. Sylwetka zbyt odchylona - mógł bym się pokusić że jest na granicy tolerancji ale chyba ode mnie tego nie wymagasz - to powoduje zbytnie wypuszczanie nart a co za tym idzie brak elementu oporowego 3. Łokcie w linii korpusu - nieco do przodu niech wysunie wówczas nie będzie sztucznie szukać wbicia kijka 4. Praca NW - na tym etapie jest Baza-W a ma być Baza N 5. Nie naturalne "wstawianie" biodra ale to wynik pkt 4 - czy robi się "banan" nie wiem musiał bym widzieć film od przodu 6. Zbytnie pochylenie korpusu - i to jest wynik pkt 4 - dziewczyna wie że ma dociążyć (brawo za świadomość) ale ma to zrobić N w nogach a nie kłaniać się wszystkim na stoku. @KrzysiekK jak możesz zrób film od przodu - to dojdzie jakieś 5-9 punktów Pięknie Natka jeździ...pięknie a pod stopami GS-y są i tego się trzymajmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Piątek o 18:25 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:25 25 minut temu, Adam ..DUCH napisał: No to jest fajna rytmiczna jazda, widać objeżdżenie, widać świadomość jazdy - ten moment kiedy ocenia sytuację kolizyjną - bezcenny. A teraz bierzmy się do roboty: 1. Głowa zbyt często patrzy w dół a nie przed siebie 2. Sylwetka zbyt odchylona - mógł bym się pokusić że jest na granicy tolerancji ale chyba ode mnie tego nie wymagasz - to powoduje zbytnie wypuszczanie nart a co za tym idzie brak elementu oporowego 3. Łokcie w linii korpusu - nieco do przodu niech wysunie wówczas nie będzie sztucznie szukać wbicia kijka 4. Praca NW - na tym etapie jest Baza-W a ma być Baza N 5. Nie naturalne "wstawianie" biodra ale to wynik pkt 4 - czy robi się "banan" nie wiem musiał bym widzieć film od przodu 6. Zbytnie pochylenie korpusu - i to jest wynik pkt 4 - dziewczyna wie że ma dociążyć (brawo za świadomość) ale ma to zrobić N w nogach a nie kłaniać się wszystkim na stoku. @KrzysiekK jak możesz zrób film od przodu - to dojdzie jakieś 5-9 punktów Pięknie Natka jeździ...pięknie a pod stopami GS-y są i tego się trzymajmy Adaś, serdeczne dzięki za analizę. Jest trochę materiału. Przeglądnę, może znajdę coś z przodu lub z tyłu. Natka robi się mobilna. Zaczyna fruwać na stoku. Bawi się nierównościami, muldami, odsypami. Jest względnie silna, wyczaiła że pewna prędkość jest jej przyjacielem. Nośna. GS - lubi je bardzo. One nie zmuszają, one pozwalają na … Kiedyś coś powiedziałeś o Niej w kontekście narciarstwa. Miałeś rację. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Piątek o 18:26 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:26 1 godzinę temu, a_senior napisał: Krzysiu, bardzo dobrze. Oboje. Naprawdę. Kto Was uczył? @Adam ..DUCH … a łatwo nie miał. Szczególnie ze mną. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 19:34 Udostępnij Napisano Piątek o 19:34 1 godzinę temu, Adam ..DUCH napisał: No to jest fajna rytmiczna jazda, widać objeżdżenie, widać świadomość jazdy - ten moment kiedy ocenia sytuację kolizyjną - bezcenny. A teraz bierzmy się do roboty: 1. Głowa zbyt często patrzy w dół a nie przed siebie 2. Sylwetka zbyt odchylona - mógł bym się pokusić że jest na granicy tolerancji ale chyba ode mnie tego nie wymagasz - to powoduje zbytnie wypuszczanie nart a co za tym idzie brak elementu oporowego 3. Łokcie w linii korpusu - nieco do przodu niech wysunie wówczas nie będzie sztucznie szukać wbicia kijka 4. Praca NW - na tym etapie jest Baza-W a ma być Baza N 5. Nie naturalne "wstawianie" biodra ale to wynik pkt 4 - czy robi się "banan" nie wiem musiał bym widzieć film od przodu 6. Zbytnie pochylenie korpusu - i to jest wynik pkt 4 - dziewczyna wie że ma dociążyć (brawo za świadomość) ale ma to zrobić N w nogach a nie kłaniać się wszystkim na stoku. @KrzysiekK jak możesz zrób film od przodu - to dojdzie jakieś 5-9 punktów Pięknie Natka jeździ...pięknie a pod stopami GS-y są i tego się trzymajmy Cze Trafna diagnoza, Leośka w odchyleniu. Na + to jazda gładka, bez nerwowości. Narty przestały jej przeszkadzać. Ja widzę duży postęp w porównaniu do wcześniejszych filmików. Jedzie dużo luźniej. Wcześniej ta jazda była mocno sztywna, szarpana. Jest duuuuużo lepiej. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano Piątek o 19:36 Udostępnij Napisano Piątek o 19:36 Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Adaś, serdeczne dzięki za analizę. Jest trochę materiału. Przeglądnę, może znajdę coś z przodu lub z tyłu. Natka robi się mobilna. Zaczyna fruwać na stoku. Bawi się nierównościami, muldami, odsypami. Jest względnie silna, wyczaiła że pewna prędkość jest jej przyjacielem. Nośna. GS - lubi je bardzo. One nie zmuszają, one pozwalają na … Kiedyś coś powiedziałeś o Niej w kontekście narciarstwa. Miałeś rację. To Krzysiek jest tak że materiał Video to jedno a osobiste doświadczenia to drugie. Wierz mi trudno mi Natkę oceniać bez pryzmatu tego jakim jest ta dziewczyna- ty wiesz o co chodzi. Jednocześnie z punktu instruktora nie sprawiedliwym była by ocena och ach. Pamiętam jej początki i widzę co jest teraz....kosmos. WQ całym Twoim video najbardziej moją uwagę zwrócił ten dla wielu mało istotny szczegół, kiedy jadąc oceniała tor bez kolizyjny jazdy....w schemacie narciarskim jak dla mnie to dojrzała narciarka - pyk i już wiem o co chodzi...reszta przyjdzie sama. Natka z mojej strony - och ach.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Sobota o 10:15 Udostępnij Napisano Sobota o 10:15 15 godzin temu, KrzysiekK napisał: @Adam ..DUCH … a łatwo nie miał. Szczególnie ze mną. też nie mam łatwo uchwycić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano Sobota o 10:51 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:51 36 minut temu, Jan napisał: też nie mam łatwo uchwycić No i dlatego atakujesz od przodu .. i słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Sobota o 13:50 Udostępnij Napisano Sobota o 13:50 3 godziny temu, Jan napisał: też nie mam łatwo uchwycić Typowo babskie a-frame 😀 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi