Victor Napisano wczoraj o 09:36 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:36 Krzychu Krzychu trójkącik Krzychu … 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 09:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:41 (edytowane) 5 minut temu, Victor napisał: Krzychu Krzychu trójkącik Krzychu … Zajefajnie sobie przypomnieć, zrobiłeś mi dzień 🤣🤗...ten obraz Pani w Krajnie, która musiała mnie przytulić, abym nie wpadł w siatki, bezcenne. Edytowane wczoraj o 09:43 przez Gabrik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 09:56 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:56 14 minut temu, Gabrik napisał: Zajefajnie sobie przypomnieć, zrobiłeś mi dzień 🤣🤗...ten obraz Pani w Krajnie, która musiała mnie przytulić, abym nie wpadł w siatki, bezcenne. Obce panie przytulają …. Podziwiać, gratulować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 10:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:02 17 minut temu, Gabrik napisał: Zajefajnie sobie przypomnieć, zrobiłeś mi dzień 🤣🤗...ten obraz Pani w Krajnie, która musiała mnie przytulić, abym nie wpadł w siatki, bezcenne. Cieszę się,bo i mi poprawił 😎…ja nie dam rady!… padłem 😂🤣😂 piękne są początki 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 10:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:07 4 minuty temu, KrzysiekK napisał: Obce panie przytulają …. Podziwiać, gratulować ? Panią podziwiać 🫠, obojgu gratulować💥👏, mi zazdrościć farta 🤷♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 10:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:16 Ja bym się na Waszym miejscu tak nie śmiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 10:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:25 7 minut temu, Mitek napisał: Ja bym się na Waszym miejscu tak nie śmiał. Mitek, ja nie śmieję się z gościa, który stawia pierwsze kroki. Śmieje się, bo zobaczyłem siebie 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 12:25 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:25 1 godzinę temu, Gabrik napisał: Mitek, ja nie śmieję się z gościa, który stawia pierwsze kroki. Śmieje się, bo zobaczyłem siebie 🙂 Hehe... Ja pamiętam (pisałem już o tym nie raz na forum) jak pierwszy raz tata zawiózł mnie na normalną narciarską górkę z wyciągiem - był to orczyk z kotwicami - narciarzami, którzy jechali gdzieś do góry i niknęli w przepastnym lesie. Pamiętam, że stałem z boku zapięty w jakieś narty i (pewnie jeszcze sznurowane) buty. Nie byłem w stanie się ruszyć ze strachu i obserwowałem ludzi jadących do góry i... to byli wtedy BOGOWIE. Od dawna nie odczuwam już strachu przed żadną górką, choć nie wszędzie bym zjechał, ale zawsze pozostanie we mnie to wrażenie całkowitej niemożności, które wtedy czułem. Nauczyłem się jeździć zupełnie sam, bez żadnych instruktorów, filmików i czegokolwiek. Bawiłem się. wywracałem, wstawałem i jechałem dalej. Doszedłem do poziomu, jazdy tyłem, przodem, bokiem. Miałem łatwiej niż teraz bo nie było praktycznie przygotowanych stoków a teren uczy najwięcej. Dopiero jako już osoba praktycznie dorosła gdy pojechałem na kurs PI, mając już z 15 sezonów w nogach zrozumiałem, że o nartach i narciarstwie tak naprawdę nic nie wiem. Od tej pory cały czas się uczę ale przede wszystkim bawię. Bo to jest sedno... Pozdro 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 13:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:12 3 godziny temu, Gabrik napisał: Zajefajnie sobie przypomnieć, zrobiłeś mi dzień 🤣🤗...ten obraz Pani w Krajnie, która musiała mnie przytulić, abym nie wpadł w siatki, bezcenne. Mi Czeszka narty przywiozła, niestety to Czech mnie wyplątywał z sieci;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 13:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:12 45 minut temu, Mitek napisał: Hehe... Ja pamiętam (pisałem już o tym nie raz na forum) jak pierwszy raz tata zawiózł mnie na normalną narciarską górkę z wyciągiem - był to orczyk z kotwicami - narciarzami, którzy jechali gdzieś do góry i niknęli w przepastnym lesie. Pamiętam, że stałem z boku zapięty w jakieś narty i (pewnie jeszcze sznurowane) buty. Nie byłem w stanie się ruszyć ze strachu i obserwowałem ludzi jadących do góry i... to byli wtedy BOGOWIE. Od dawna nie odczuwam już strachu przed żadną górką, choć nie wszędzie bym zjechał, ale zawsze pozostanie we mnie to wrażenie całkowitej niemożności, które wtedy czułem. Nauczyłem się jeździć zupełnie sam, bez żadnych instruktorów, filmików i czegokolwiek. Bawiłem się. wywracałem, wstawałem i jechałem dalej. Doszedłem do poziomu, jazdy tyłem, przodem, bokiem. Miałem łatwiej niż teraz bo nie było praktycznie przygotowanych stoków a teren uczy najwięcej. Dopiero jako już osoba praktycznie dorosła gdy pojechałem na kurs PI, mając już z 15 sezonów w nogach zrozumiałem, że o nartach i narciarstwie tak naprawdę nic nie wiem. Od tej pory cały czas się uczę ale przede wszystkim bawię. Bo to jest sedno... Pozdro Cześć Jednak jest różnica między Tobą, a takim Krzyśkiem. Zaczynałeś jako dziecko, a jak wiadomo dzieci mają trochę inne podejście do upadków i w ogóle nad wieloma sprawami się nie zastanawiają. Jak ktoś zaczyna jazdę w wieku 40+ to ma inne spojrzenie i psychę (najczęściej) pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 13:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:16 3 minuty temu, brachol napisał: Cześć Jednak jest różnica między Tobą, a takim Krzyśkiem. Zaczynałeś jako dziecko, a jak wiadomo dzieci mają trochę inne podejście do upadków i w ogóle nad wieloma sprawami się nie zastanawiają. Jak ktoś zaczyna jazdę w wieku 40+ to ma inne spojrzenie i psychę (najczęściej) pozdro Oby. Bo są tacy z psychiką dziecka, strach się bać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano wczoraj o 13:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:20 4 minuty temu, star napisał: Mi Czeszka narty przywiozła, niestety to Czech mnie wyplątywał z sieci;-) Z nartą miałem tak na Presenie, ale taka była bella, że wstawałem szybciej niż Herman jeździł w zawodach, zamiast nieprzytomnego udawać 😛 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 13:38 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:38 17 minut temu, Gabrik napisał: Z nartą miałem tak na Presenie, ale taka była bella, że wstawałem szybciej niż Herman jeździł w zawodach, zamiast nieprzytomnego udawać 😛 Ja z dwiema. Moja była śliczna i silna do tego, obie mi przywiozła, w Dolni Morava gdzie Michaś pomyka bo na karnet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 15:17 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 15:17 2 godziny temu, star napisał: Oby. Bo są tacy z psychiką dziecka, strach się bać. W punkt ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 15:28 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 15:28 (edytowane) Dziś na Tyliczu ski coś kapitalnego … Znow był ten Siersciuch. Dla mnie zwierzę, szczególnie kot - ma coś magicznego. Swiazy opad, dość ciężki, lekko na plusie. Jazda kapitalna. Brak słów…. 🥲😃😍😂😂 Edytowane wczoraj o 15:34 przez KrzysiekK 5 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 16:41 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 16:41 Natka szaleje, wydurnia się, cały czas śmieje … pytam czemu na zdjęciach wygląda jak z krzyża zdjęta a ta, że nie umie się uśmiechać na zawołanie. Pf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 17:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:20 1 godzinę temu, KrzysiekK napisał: szczególnie kot - ma coś magicznego. To dlatego wyglądasz na trzecim zdjęciu jakbyś miał zamiar go (kota) "opierniczyć" na przystawkę.. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:23 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:23 2 minuty temu, Lexi napisał: To dlatego wyglądasz na trzecim zdjęciu jakbyś miał zamiar go (kota) "opierniczyć" na przystawkę.. 😉 Takhhhh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano wczoraj o 17:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:23 2 minuty temu, Lexi napisał: To dlatego wyglądasz na trzecim zdjęciu jakbyś miał zamiar go (kota) "opierniczyć" na przystawkę.. 😉 Nie no bez przesady, Krzysztof nie przypomina Alfa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 17:24 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:24 Teraz, kordiankw napisał: Nie no bez przesady, Krzysztof nie przypomina Alfa. Ale z wiekiem zaczyna …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano wczoraj o 17:53 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:53 W dniu 22.12.2024 o 06:57, KrzysiekK napisał: W smigu czyli w skręcie krótkim w którym duża część jest ślizgowa ( polski smig 🤣 ) brak mi zakończenia skrętu. Tego za krawędziowania. Ucieka mi zewnętrzna. Uslizguje. Mam tu podejrzenie że powinienem na końcu skrętu być bardziej na tyłach nart ( dzięki @Maciej S) ale to sobie jeszcze będę eksperymentował. Mało ludzi na stoku jeździ dobrze smigiem. Nie ma kogo podglądać. Jest w smigu coś, jakiś kurde myk, jakiś sposób. Nie mam pojęcie co to jest. Chyba coś z napięciem tułowia, taśmami … co powoduje to zacięcie na końcu, ten punkt z którego wychodzi się do następnego skrętu. W smigu pracuje cały tułów. To bardzo złożone. Trudne. Krzyśku drogi, jakie taśmy i jakie napięcia? Jaka praca całego tułowia w śmigu? Separacja i praca nóg to klucz. Wrzuciłem Ci proste ćwiczenie, to klucz do przejścia w śmigu do następnego skrętu. Użycie krawędzi do odbicia.Przeciągasz ślizgowo każdy skręt stawiając narty w poprzek stoku. Śmig to rytmiczny i dynamiczny krótki skręt. W dniu 22.12.2024 o 06:57, KrzysiekK napisał: W skręcie ciętym brak mi jeszcze tej pewności oparcia na krawędzi co da mi możliwość eksperymentowania z odsyłaniem nóg. Proszę Cię - nie myśl przy tym tak wiele, Smoku wrzucił prosty poglądowy film. To jest prosta fizyka, której ciągle zaprzeczasz. Tylicze to proste górki idealne do nauki. Tylko trzeba jechać. Początkowo Twój środek ciężkości ma niewiele mniejsza trajektorię niż tor jazdy Twoich nart. Więc musisz jechać de facto szybciej. Ważna jest prędkość kątowa nart - bo to one generują siły, które są Cię w stanie w skręcie utrzymać. Masz jakiś zlepek teorii który chyba przesłani Ci Twoje odczucia z jazdy i przesłania Ci wszystko. Jakieś wyobrażenie o odsyłaniu i samoistnym wracaniu nart. Moje narty jada tak jak ja chcę, a nie tak jak one by chciały jechać. Nowoczesne narty dużo pomagają w jeździe, ale same nie będą jeździć za Ciebie. pozdro ps. Mam nadzieję że będziesz w Zwardoniu, to pojeździmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano wczoraj o 18:12 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 18:12 10 minut temu, Marcos73 napisał: Krzyśku drogi, jakie taśmy i jakie napięcia? Jaka praca całego tułowia w śmigu? Separacja i praca nóg to klucz. Wrzuciłem Ci proste ćwiczenie, to klucz do przejścia w śmigu do następnego skrętu. Użycie krawędzi do odbicia.Przeciągasz ślizgowo każdy skręt stawiając narty w poprzek stoku. Śmig to rytmiczny i dynamiczny krótki skręt. Proszę Cię - nie myśl przy tym tak wiele, Smoku wrzucił prosty poglądowy film. To jest prosta fizyka, której ciągle zaprzeczasz. Tylicze to proste górki idealne do nauki. Tylko trzeba jechać. Początkowo Twój środek ciężkości ma niewiele mniejsza trajektorię niż tor jazdy Twoich nart. Więc musisz jechać de facto szybciej. Ważna jest prędkość kątowa nart - bo to one generują siły, które są Cię w stanie w skręcie utrzymać. Masz jakiś zlepek teorii który chyba przesłani Ci Twoje odczucia z jazdy i przesłania Ci wszystko. Jakieś wyobrażenie o odsyłaniu i samoistnym wracaniu nart. Moje narty jada tak jak ja chcę, a nie tak jak one by chciały jechać. Nowoczesne narty dużo pomagają w jeździe, ale same nie będą jeździć za Ciebie. pozdro ps. Mam nadzieję że będziesz w Zwardoniu, to pojeździmy. Ależ to moje pierdolenie , teoretyzowanie … przecież ja wiem że mi nie pomogą jeździć jeśli nie będzie przynajmniej trochę większych prędkości które dodadzą temu sił. Powiem Ci w tajemnicy że kwestie prędkości mam już chyba przerobione i ten temat można można odłożyć. W granicach rozsądku. W Zwardoniu plan jest by być. CKE planuje na wtedy egzaminy, w piątek będę miał młyn ale jak go ogarnę to może na noc będę. Ale nic nie rezerwuje wcześniej. W razie czego nr do @.Beata.‚mam i będę się dobijał po prośbie o jakieś wyro dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Krzysiu, przygarnę Cię, z taśmami lub bez, off/on stawami i co tam jeszcze masz na swojej rozkmince 😉 ps. póki co jest jeszcze wolne wyrko po @Edwin, którego nie będzie bo penia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, KrzysiekK napisał: Ależ to moje pierdolenie , teoretyzowanie … przecież ja wiem że mi nie pomogą jeździć jeśli nie będzie przynajmniej trochę większych prędkości które dodadzą temu sił. Powiem Ci w tajemnicy że kwestie prędkości mam już chyba przerobione i ten temat można można odłożyć. W granicach rozsądku. BZDURA - tak wygląda to Wasze toretyzowanie. Śmigiem można jechać w miejscu. Zaczynam mieć powoli dość czytania tych głupot. COM, BOS kurwa Krzysztof... Po prostu wpadaj do Zwardonia, pojeździmy pogadamy ... Pozdro Edytowane 21 godzin temu przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Od drugiego dnia Świąt do Sylwestra w Tyliczu - przemiennie Master (bo edukacyjnie ciekawy) i Tylicz-Ski. Jak coś to do zobaczenia - raczej prosto będzie nas namierzyć. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi