Jan Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca 9 minut temu, Edwin napisał: Tak mi się wydawało,ale przy tych racetigerach 165 to mikro wyglądają. dostałem je od byłego dorosłego zawodnika (zawody regionalne DSV) wiązania przykręcone na płycie, jedna narta waży 3100g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca To moje atomy 157 jeszcze cięższe, promień 12.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Marca Udostępnij Napisano 16 Marca Godzinę temu, Edwin napisał: To moje atomy 157 jeszcze cięższe, promień 12.8 Pewnie mają większy promień i dlatego trochę cięższe. Jak nie to, to nie wiem. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) 13 godzin temu, Marcos73 napisał: Pewnie mają większy promień i dlatego trochę cięższe. Jak nie to, to nie wiem. pozdro Nie. To na pewno nie to,bo mam jeszcze takie narty.A one mają większy promień, a ważą dwa razy mniej 😁😁 Wybacz Krzysiek, że zaśmiecam temat. Edytowane 17 Marca przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 3 godziny temu, Edwin napisał: Nie. To na pewno nie to,bo mam jeszcze takie narty.A one mają większy promień, a ważą dwa razy mniej 😁😁 Wybacz Krzysiek, że zaśmiecam temat. ..musisz krawędzie troche podtuningować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) 16 minut temu, Lexi napisał: ..musisz krawędzie troche podtuningować... I tu jest problem. Narzędzia mam,tylko nie wiem na jaki kąt ślizgi zrobić 😄Z wiązaniami też mam problem,nie wiem na ile din skalę wypięcia ustawić 😁 Edytowane 17 Marca przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 16 godzin temu, Marcos73 napisał: Pewnie mają większy promień i dlatego trochę cięższe. Jak nie to, to nie wiem. pozdro To nawet z promieniem obwodu brzucha tak nie działa. Możesz być pusty w środku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 6 minut temu, Edwin napisał: I tu jest problem. Narzędzia mam,tylko nie wiem na jaki kąt ślizgi zrobić 😄Z wiązaniami też mam problem,nie wiem na ile din skalę wypięcia ustawić 😁 No nie doradze.. ale radze używać smaru na korniki.. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 4 minuty temu, Lexi napisał: No nie doradze.. ale radze używać smaru na korniki.. 🙂 Ślizgi ideał przecież, świeczka wystarczy😄A tak serio, może ktoś ma kijki profesjonalne😄 do tych nart. Chętnie przygarnę,bo z tymi co mam to siara,a chciałbym się na nich przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 28 minut temu, Edwin napisał: Ślizgi ideał przecież, świeczka wystarczy😄A tak serio, może ktoś ma kijki profesjonalne😄 do tych nart. Chętnie przygarnę,bo z tymi co mam to siara,a chciałbym się na nich przejechać. A masz strój? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 17 Marca Autor Udostępnij Napisano 17 Marca Godzinę temu, star napisał: Możesz być pusty w środku. Nie jestem. 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 52 minuty temu, Edwin napisał: kijki Nie bądź leń idź do lasu i wystrugaj 🤷♂️😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 2 minuty temu, Victor napisał: Nie bądź leń idź do lasu i wystrugaj 🤷♂️😜 Nie strugaj wariata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) Do porządnego sprzętu,potrzebne dobre kijki, nie obrażaj Victor😄To są bardzo stare narty,a na dodatek wiązania kute w dawnej świdnickiej manufakturze Rachner, która oczywiście była niemiecka kiedyś i miała tradycje...A to moje rodzinne miasto. Edytowane 17 Marca przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) 12 minut temu, Edwin napisał: Do porządnego sprzętu,potrzebne dobre kijki, nie obrażaj Victor😄To są bardzo stare narty,a na dodatek wiązania kute w dawnej świdnickiej manufakturze Rachner, która oczywiście była niemiecka kiedyś i miała tradycje...A to moje rodzinne miasto. Mam trasę https://snow.cz/clanek/4002-svetove-lyzovani-v-peci-pod-snezkou-aneb-historie-majoveho-zavodu strój dobierzesz https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/kiwi-cup-telemark-krusne-hory-neklid.A190316_145151_vary-zpravy_bse/foto/BSE7a07a1_154834_3355285_1.jpg ew https://www.ctidoma.cz/historie/nostalgicke-vzpominky-jak-lyzovali-nasi-predci-vratit-bychom-se-asi-nechteli-ale-stare Edytowane 17 Marca przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca 7 minut temu, Edwin napisał: Do porządnego sprzętu,potrzebne dobre kijki, nie obrażaj Victor😄To są bardzo stare narty,a na dodatek wiązania kute w dawnej świdnickiej manufakturze Rachner, która oczywiście była niemiecka kiedyś i miała tradycje...A to moje rodzinne miasto. Daj coś z siebie -nie idź na łatwiznę , sprzęt masz fantastyczny a w świdnickich lasach na bank coś jeszcze znajdziesz nadającego się do wystrugania/strugania 😅, wiec chwila rzemieślniczej pracy i duma na stoku 😉 wiara czyni cuda 💪 wierzymy w Ciebie 🍻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) 16 minut temu, star napisał: Mam trasę https://snow.cz/clanek/4002-svetove-lyzovani-v-peci-pod-snezkou-aneb-historie-majoveho-zavodu strój dobierzesz https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/kiwi-cup-telemark-krusne-hory-neklid.A190316_145151_vary-zpravy_bse/foto/BSE7a07a1_154834_3355285_1.jpg ew https://www.ctidoma.cz/historie/nostalgicke-vzpominky-jak-lyzovali-nasi-predci-vratit-bychom-se-asi-nechteli-ale-stare Na tych nartach to ja się odważę zjechać lajtową niebieską. Już widziałem kiedyś Didera Cuche jak zjezdzał na zakończenie kariery,wystarczy. Choć 50 lat temu jeździłem na niewiele lepszych wiązaniach😄No z tymi 50 to trochę przesadziłem,taki stary nie jestem,ale jakieś 43lata temu😁 Edytowane 17 Marca przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca (edytowane) 5 godzin temu, Edwin napisał: Na tych nartach to ja się odważę zjechać lajtową niebieską. Już widziałem kiedyś Didera Cuche jak zjezdzał na zakończenie kariery,wystarczy. Choć 50 lat temu jeździłem na niewiele lepszych wiązaniach😄No z tymi 50 to trochę przesadziłem,taki stary nie jestem,ale jakieś 43lata temu😁 Didier miał narty z przykręcanymi krawędziami- były widoczne na jednym z ujęć. Mimo ze ich nie masz w nartach, to na niebieskiej i miękkim sniegu pojedziesz swobodnie bez jego wygibasów na gigantowym lodzie.... sprawdzone na przedratrakowej Czantorii. Edytowane 17 Marca przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 17 Marca Udostępnij Napisano 17 Marca Miałem okazję jeździć na czarnej zaraz po PŚ ,wiem co to znaczy😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca @Jan coś wrzucił to i ja .. niestety tylko wspomnienie, ale dobre i to: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca W dniu 17.03.2024 o 18:38, mig napisał: Didier miał narty z przykręcanymi krawędziami- A Ty nie miałeś nigdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca (edytowane) 4 godziny temu, Lexi napisał: A Ty nie miałeś nigdy? Osobiście nie. Z drewniaków zrobiłem ogromny skok cywilizacyjny prosto na Rysy Metal z wiązaniami kadra 3... ale znam je, bo były takowe w domu. Któryś z braci miał też 'plastiki' z takimi krawędziami... Edytowane 29 Marca przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca 10 minut temu, mig napisał: Osobiście nie. Z drewniaków zrobiłem ogromny skok cywilizacyjny prosto na Rysy Metal z wiązaniami kadra 3... ale znam je, bo były takowe w domu. Któryś z braci miał też 'plastiki' z takimi krawędziami... Ja miałem "Pieniny" - one musiały mieć przykręcane skoro pamiętam .. swoją drogą szkoda że teraz tego nie ma - już widzę pytania różnych "rozkminiaczy" - jakim momentem przykręcać krawędzie.. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca (edytowane) 26 minut temu, Lexi napisał: Ja miałem "Pieniny" - one musiały mieć przykręcane skoro pamiętam .. swoją drogą szkoda że teraz tego nie ma - już widzę pytania różnych "rozkminiaczy" - jakim momentem przykręcać krawędzie.. 😉 Masz jak w banku dyskusję na 30 stron.... ale co tam krawędzie..... a spytaj ich o precyzyjne ustawienie siły wypięcia przedniego bezpiecznika..... uprzedzam z gory, że szukanie na nich jakiejkolwiek skali było daremne.... Edytowane 29 Marca przez mig 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca (edytowane) Tym niemniej wszyscy koledzy przeżyli je bezwypadkowo... (cała 4) Warto rownież zwrocić uwagą na wełniano-ortalionowy goretex o solidnej wiatroszczelności i zerowej oddychalności w mojej kangurce.... jak również na nowatorskie i bardzo skuteczne otwory wentylacyjne w kurtce, zastosowane przez kolegę obok (foto na Hali Skrzyczeńskiej chyba 1973). Edytowane 29 Marca przez mig 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi