KrzysiekK Napisano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 27 minut temu, Marcos73 napisał: Cze Tutaj dziwne rzeczy, Maks tak wąsko prowadzi narty, że A-frame jest chyba niemożliwe. Narzekał, że bardzo wolno narty jadą, a i też pierwszy raz na nowych był, znacznie dłuższe niż poprzednie (a teraz 2x był na obozie w starych), bo pominęliśmy etap pośredni. Spora różnica, bo w SL 12 cm w długości to dużo, a promień jak w praktycznie dla dorosłych. Pod koniec już mówił że ok, było nieco szybciej, ale to zasługa adaptacji jak i słoneczka, które nieco przytopiło śnieg. pozdrawiam Mam w pamięci dwie migawki z tego samego miejsca … jak się patrzy z góry, gdy najeżdżał na ,,ściankę,, … i ten skręt w prawo jakby lekko podparty. Ale pamiętam też wasz filmik z Białki chyba i tam Max zero A … wzorcowo … więc pewnie się jakieś zmienne zakłócające wkradły … bardziej chciałem zwrócić uwagę że Ty masz taki bardzo instruktorski carving. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Mam w pamięci dwie migawki z tego samego miejsca … jak się patrzy z góry, gdy najeżdżał na ,,ściankę,, … i ten skręt w prawo jakby lekko podparty. Ale pamiętam też wasz filmik z Białki chyba i tam Max zero A … wzorcowo … więc pewnie się jakieś zmienne zakłócające wkradły … bardziej chciałem zwrócić uwagę że Ty masz taki bardzo instruktorski carving. Liznąłem nieco w Zwardoniu od Adama 😉, jakieś początkowo potknięcia u Maksa były, bo jednak narty inne i trzeba na nich nieco szybciej pojechać, ja tez troszkę się mordowałem, bo nie było z czego jechać. Zazwyczaj było tylko nabrać na górze troszkę prędkości, aby od przełamania do samego dołu fajnie pojechać. W sobotę tak de facto to tylko ta środkowa część się nadawała jako tako, góra i dół bardzo wolno. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Dziś chwilkę pośmigane z synem na hali, ja z łopatą bo slalomka jak i hybryda w serwisie a wyjazd nieplanowany z tzw partyzanta,takie najlepsze ⛷️ Dużo ćwiczeń ze skrętów płużnych,półpłużnych … jak i ja z godzinkę męczyłem balans na jednej narcie … Ogólnie względnna kasza gdyż dużo osób uczących się,jak i rodziców z dziećmi . Widać było że każdy przygotowuje się do wyjazdów zimowych . Piste 1 w połowie przygotowane do zawodów snowboardowych ,Ekipy z Japonii,Korei,USA kilka osuń z niepełnosprawnością np bez nogi lub ręki ale na deskach śmigali rewaeacyinie,że przecierałem oczy ze zdumienia -szacun !!! Dzionek mega udany . ps. @Chertan @Mikoski gdzieś mi kiedyś śmignęło że wybieracie się od 6.01 do Les 2 Alpes ?! Będę sylwestrowo z rodziną choć 6 w planach powrót aczkolwiek planuje do południa jeszcze w sobotę wykorzystać na maxa czas na nartach a żona z synem będą mieli czas od 10-12 na dłuższy spacer z pieskiem przed powrotem do domu. Może da radę na ten poranek przyłączyć się do tak wybitnych narciarzy,żeby oczywiście poznać panów 😉 ale również coś podpatrzeć … pozdrawiam serdecznie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 1 minutę temu, Victor napisał: ps. @Chertan @Mikoski gdzieś mi kiedyś śmignęło że wybieracie się od 6.01 do Les 2 Alpes ?! Będę sylwestrowo z rodziną choć 6 w planach powrót aczkolwiek planuje do południa jeszcze w sobotę wykorzystać na maxa czas na nartach a żona z synem będą mieli czas od 10-12 na dłuższy spacer z pieskiem przed powrotem do domu. Może da radę na ten poranek przyłączyć się do tak wybitnych narciarzy,żeby oczywiście poznać panów 😉 ale również coś podpatrzeć … pozdrawiam serdecznie A i owszem, wybieramy się i nie ma przeszkód, abyś dołączył. Choć z ową wybitnością, to żeś poleciał. Nie wiem czy wiesz, ale ja zanudzam teoriami więcej poświęcając rozkminianiu niż jeździe, a Damian jeździ nie zastanawiając się czy umie i jak. Więc rozważ, czy chcesz się pakować w taką wybuchową mieszankę. Plus będzie jeszcze kilku innych wariatów. Czyli tłok na trasie 😋 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 Godzinę temu, Chertan napisał: Choć z ową wybitnością, to żeś poleciał Do Francji jak czytam tylko wybitni narciarze 😉 Godzinę temu, Chertan napisał: Więc rozważ, czy chcesz się pakować w taką wybuchową mieszankę. Plus będzie jeszcze kilku innych wariatów. Czyli tłok na trasie Może nadążę 🤔 🤷♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2023 3 godziny temu, Chertan napisał: A i owszem, wybieramy się i nie ma przeszkód, abyś dołączył. Choć z ową wybitnością, to żeś poleciał. Nie wiem czy wiesz, ale ja zanudzam teoriami więcej poświęcając rozkminianiu niż jeździe, a Damian jeździ nie zastanawiając się czy umie i jak. Więc rozważ, czy chcesz się pakować w taką wybuchową mieszankę. Plus będzie jeszcze kilku innych wariatów. Czyli tłok na trasie 😋 podziwiam - toż to chyba prawie 2 tyś. km w jedną stronę będze Lecicie samolotem do Grenoble ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 11 godzin temu, Jan napisał: podziwiam - toż to chyba prawie 2 tyś. km w jedną stronę będze Lecicie samolotem do Grenoble ? Nie, bus w 8 chłopa, po 2 h na łebka za kółkiem, jakoś damy radę 14 godzin temu, Victor napisał: Do Francji jak czytam tylko wybitni narciarze 😉 Może nadążę 🤔 🤷♂️ A, jak to tak, to się poczuwam do wybitności, a co... Nadążysz bez problemu, ja sporo kręcę, więc na mnie na ogół czekają na dole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 28 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 2 godziny temu, Chertan napisał: bus w 8 chłopa To piękny skład wybitnych się zapowiada, tere-chyba sobie odpuszczę i nie będę wchodził między wódkę a zakąskę 😉 bo polegnę i wstydu tylko sobie narobię . pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 24 minuty temu, Victor napisał: To piękny skład wybitnych się zapowiada, tere-chyba sobie odpuszczę i nie będę wchodził między wódkę a zakąskę 😉 bo polegnę i wstydu tylko sobie narobię . pozdrawiam ja z tej ekipy znam tylko 3 osoby, równi goście, wstydu nie będzie. Co do reszty to się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 17 godzin temu, Victor napisał: To piękny skład wybitnych się zapowiada, tere-chyba sobie odpuszczę i nie będę wchodził między wódkę a zakąskę 😉 bo polegnę i wstydu tylko sobie narobię . pozdrawiam a propos wtedy właśnie grupa się konsoliduje między wódką a zakąską, bo nie samymi nartami człek żyje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 23 godziny temu, Chertan napisał: Nie, bus w 8 chłopa, po 2 h na łebka za kółkiem, jakoś damy radę a co zdecydowało o tym że wybraliście akurat ten ośrodek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 30 minut temu, Jan napisał: a co zdecydowało o tym że wybraliście akurat ten ośrodek ? Ja tam nie wiem, zadzwonili, że jadą, że potrzebują ósmego, więc wskoczyłem. Doświadczenia mam takie, że jeżdżę gdzie jestem i na tym co mam pod butem. Bywa lepiej lub gorzej, ale zawsze fajnie. Z resztą po ostatnim pobycie w Bad KleinKirchheim chyba niewiele już mnie zaskoczy w infrastrukturze. A tam też dało się świetnie spędzić kilka dni na nartach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 3 godziny temu, star napisał: a propos wtedy właśnie grupa się konsoliduje między wódką a zakąską, bo nie samymi nartami człek żyje Zanim dojadą to wódki jak i zakąski braknie 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 W dniu 28.11.2023 o 11:59, Victor napisał: To piękny skład wybitnych się zapowiada, tere-chyba sobie odpuszczę i nie będę wchodził między wódkę a zakąskę 😉 bo polegnę i wstydu tylko sobie narobię . pozdrawiam Jeśli będziesz w okolicy to zapraszamy 👍 żądni wybitni tylko normalni , pięćdziesiąt procent nowych zawsze przeżywa 😁 czy na stoku czy przy biesiadzie. Żart oczywiście jak masz chęć to wbijaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia https://www.instagram.com/eurosport/reel/C1VEzhhNvEv/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 4 godziny temu, star napisał: https://www.instagram.com/eurosport/reel/C1VEzhhNvEv/ No fajna jazda … a jest jakieś głębsze przesłanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Teraz, KrzysiekK napisał: No fajna jazda … a jest jakieś głębsze przesłanie ? Ze fajna jazda. Za płytko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 10 minut temu, KrzysiekK napisał: No fajna jazda … a jest jakieś głębsze przesłanie ? Cześć Krzysiu to jest fajna jazda...??? Nie przerażaj mnie. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 16 minut temu, KrzysiekK napisał: a jest jakieś głębsze przesłanie ? Raczej chodziło o to że Sinner na nartach ... ale czy to sensacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 13 minut temu, Mitek napisał: Cześć Krzysiu to jest fajna jazda...??? Nie przerażaj mnie. Pozdro Mitku - jakbym wszedl w końcu na te krawędzie tak jak ten gość na filmie to tu i ówdzie poprawić i już jest carving. Ten z tyłu jadący - cofnąć wewnętrzną bo robi szuflade i nie ma tragedii chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 5 godzin temu, star napisał: https://www.instagram.com/eurosport/reel/C1VEzhhNvEv/ Jestem rozczarowany Jannik jest lokalsem tam się wychował, rodzice mają knajpę na stoku ,a jazda taka se jak ma kogoś z gór. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 1 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 29 minut temu, Lexi napisał: Raczej chodziło o to że Sinner na nartach ... ale czy to sensacja? Heh - jak to ja... Żebyś wiedział jak mi bardzo w życiu przeszkadza to, że kompletnie nie mam głowy do nazwisk. 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, Mikoski napisał: Jestem rozczarowany Jannik jest lokalsem tam się wychował, rodzice mają knajpę na stoku ,a jazda taka se jak ma kogoś z gór. Pewno zle go nauczyli https://www.tennis.com/baseline/articles/jannik-sinner-atp-hits-the-slopes-with-lindsey-vonn-plan-de-corones-italy czego się Jaś nie nauczył... cyt He was one of Italy's top junior skiers from eight to twelve years old, winning a national championship in giant slalom at age eight and earning a national runner-up at the age of twelve https://www.facebook.com/watch/?v=954437062041500 Edytowane 1 Stycznia przez star 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia (edytowane) 46 minut temu, star napisał: Pewno zle go nauczyli https://www.tennis.com/baseline/articles/jannik-sinner-atp-hits-the-slopes-with-lindsey-vonn-plan-de-corones-italy czego się Jaś nie nauczył... cyt He was one of Italy's top junior skiers from eight to twelve years old, winning a national championship in giant slalom at age eight and earning a national runner-up at the age of twelve https://www.facebook.com/watch/?v=954437062041500 No i to mi się podoba 😜w poprzednim filmie nie napisałeś który to Jaś a ja nie spytałem ,był kolo w tle 💪 W tenisie jest gwiazdą w nartach nie wiadomo jak by było , ważne że robi to co potrafi najlepiej brawo On 💪 Edytowane 1 Stycznia przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Jestem rozczarowany Jannik jest lokalsem tam się wychował, rodzice mają knajpę na stoku ,a jazda taka se jak ma kogoś z gór. Pewnie znałeś jego historię a tu taka wkrętka 😁 nieładnie 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi