Skocz do zawartości

Nartowanie Krzyśka, Natalii (alias Leosia) i Rafała

KrzysiekK

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.03.2023 o 05:21, Lexi napisał:

Komentarz do zdjęć:

- Natalka jezdzi do upadłego

- w tym czasie Pasibrzych sie futruje (coby mógł dobrze dociążyć Z)

- nafutrowane Pasibrzuchy muszą poleżeć..no bo jak

- co nie najezdził to dowygląda.. 

Zdravim Krzychu 🙂

Rozwiń  

Zdravim... 

Dziękuję za możliwość używania tego pięknego języka właśnie z Tobą. Abyśmy znów... !!!

• Thanks 1

Śmig do znęcania się...

Moje uwagi: skręt powinien kończyć się zakrawędziowaniem i to zakrawędziowanie powinno być oparciem dla wyjścia w górę. Ja odciążam wykorzystując bezwładność tułowia i obracam narty. Dalej - brak fazy sterowania, szczątkowa. Inaczej - bardzo "szurana" faza sterowania. No i praca kijów. Kija powinny być wbijane energicznie, mocno, wbity kij powinien być oparciem. Tu takie markowanie....

Teraz Wy.

Edytowane przez KrzysiekK
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 1

W dniu 24.03.2023 o 14:22, KrzysiekK napisał:

Śmig do znęcania się...

Moje uwagi: skręt powinien kończyć się zakrawędziowaniem i to zakrawędziowanie powinno być oparciem dla wyjścia w górę. Ja odciążam wykorzystując bezwładność tułowia i obracam narty. Dalej - brak fazy sterowania, szczątkowa. Inaczej - bardzo "szurana" faza sterowania. No i praca kijów. Kija powinny być wbijane energicznie, mocno, wbity kij powinien być oparciem. Tu takie markowanie....

Teraz Wy.

Rozwiń  

Zacznę ja, jako że nie śmigam lepiej :D. Brak przede wszystkim solidnej pracy góra dół, kijów i za dużo ciężaru na wewnętrznej. Ogarnij to szybko, a potem podziel się receptą na sukces! Z góry dzięki 🙂

• Like 1
  • Thanks 1

Mam tylko jedną uwagę.  Pojechanie rytmicznym smigiem z akcentem krawedziami w tym miejscu jest mało realne, lub wymaga wyższego kunsztu delikatnej jazdy, najlepiej na krawędziach, by nie tracić prędkości.  Na śmig hamujący  nadają się raczej min czerwone trasy. 

• Thanks 1

W dniu 24.03.2023 o 20:26, Mitek napisał:

Cześć

Krzysiu, rozmawialiśmy o tym, chyba nie raz... Jak się robi coś "na siłę", to zazwyczaj gówno z tego wychodzi.

Zastanów się logicznie - chcesz jechać śmigiem hamującym na śniegu, który hamuje....?

POzdro

Rozwiń  

Czy Ty chcesz powiedzieć że to jest mniej więcej poprawny smig hamujący kompletnie niedobrany do warunków ?

• 3 tygodnie później...
  W dniu 11.04.2023 o 14:35, Mitek napisał:

Cześć

Krzychu to wyciąg na Goryczkowej jest ten sam...? To on ma z 50 lat...

Pozdro

Rozwiń  

Ten sam. Nie jechaliśmy nim ... Trochę chciałem ale już jechałem na oparach ... Przegrzanie organizmu ... 

Edytowane przez KrzysiekK