Skocz do zawartości

Krajoznawczo po okolicy....

mig

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
15 godzin temu, bubol.T napisał:

Nikodem jeździ już z nami ,więc nawet nie ściągam z dachu bagażnika na rowery. Majówka wzdłuż Soły i wokół jeziora Żywieckiego. Bardzo przyjemne trasy na wyjazdy z 5 latkiem

IMG_20240429_113412364_HDR.jpg

IMG_20240429_135638433_HDR.jpg

IMG_20240428_161258162_HDR.jpg

IMG_20240429_121833511.jpg

A jak oceniasz ten teren pod rolki? Jaki asfalt? Dużo przewyższeń i zjazdów czy raczej płasko?

9 godzin temu, KrzysiekK napisał:

A jak oceniasz ten teren pod rolki? Jaki asfalt? Dużo przewyższeń i zjazdów czy raczej płasko?

Cześć

Kup sobie terenowe rolki Krzychu to nie będziesz chciał asfaltować całego świata.

Mnie się też po asfalcie lepiej jedzie, zapewniam, a i średnie ponad 30 robią robotę ale tam gdzie go nie ma - niech go nie będzie.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Haha 1

9 godzin temu, KrzysiekK napisał:

Raczej płasko, ale czy na rolki się nadaje to nie wiem, bo nie jeżdżę. Odcinki w Żywcu wzdłuż Soły raczej tak ,bo jest asfalt. Dalej jest kostka więc raczej słabo ,a od baru źródełko w stronę jeziora już droga szutrowa,więc tylko rolki terenowe wchodzą w grę.

IMG_20240429_111130619_HDR.jpg

• Like 1

3 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Kup sobie terenowe rolki Krzychu to nie będziesz chciał asfaltować całego świata.

Mnie się też po asfalcie lepiej jedzie, zapewniam, a i średnie ponad 30 robią robotę ale tam gdzie go nie ma - niech go nie będzie.

Pozdro

Mitku, ja jestem wiejski chłopak i od asfaltowania całego świata daleko jestem a o rolkach terenowych pomyśleć warto. Pasowało by obejrzeć jak to w praktyce się sprawuje bo tereny mamy różne i na pewno nie każdy się nadaje. U mnie kółka trzy, dość duże, więc chropowatości się nie boję ale jak już jest trasa rolkowo narciarska to jakość asfaltu, gdy gładki, ma znaczenie i jest przyjemnej. 

Gdzie nie ma asfaltu a bardzo potrzebny to lepiej niech będzie chociaż na rowerze zdecydowanie wolę ubite gliniane podłoża dróżek w lesie. 🙂

Pozdrawiam. 

• Like 1

41 minut temu, lubeckim napisał:

O Kaimóweczka 🙂 W sobotę może będzie latanie na Skrzycznem. Jak chcesz z bliska pooglądać sobie dużo glajtów, to zapraszam 🙂

Na glajtach nie latałem, ale kilkaset skoków udało się wykonać, ale to już trochę czasu upłynęło. A glajty widzę z balkonu 😀.

25 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Na Kaimówce jeździłem dwa razy w życiu i były to dwa razy kiedy jeździłem jedyne w życiu slalomy. Bardzo fajne przeżycie. Tylko, że... była to nieco inna Kaimóweczka bo minęło jakieś 30 może więcej lat...

Pozdro

Ale w jakim sensie się zmieniła? Bo tam od lat wygląda tak samo. Spychacz tam raczej nie zawitał.

55 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

No zielona jest. Jak ja jeździłem to była biała z odcieniem niebiesko-szarego.

Pozdro

Od pamiętnej tragedii, rzadko była biała i tylko na długości krótszego talerzyka. Co najwyżej przez kilka dni od naśnieżenia, a za chwilę odwilż i wszystko spływało.