narciorz Napisano 9 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) Cześć, ma ktoś jedną z nart wymienionych w temacie i mógłby się podzielić opinią, odczuciami? Nie będzie to za wysoki pułap dla średniozaawansowanego narciarza? Edytowane 9 Listopada 2022 przez narciorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 10 godzin temu, narciorz napisał: Cześć, ma ktoś jedną z nart wymienionych w temacie i mógłby się podzielić opinią, odczuciami? Nie będzie to za wysoki pułap dla średniozaawansowanego narciarza? Nie ma czegoś takiego jak za wysoki pułap. Jeżeli narta Ci się podoba, zaadoptujesz do niej technikę i będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 9 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) Trzy ostanie sezony jeździlem na Magnum 177cm z sezonu przed eMagnum. Kiedyś pewnie określił bym się jako średniozaawansowany z czasem ocena jednak spada. Narta jak narta. Stabilniejsza od wydmuszek które kilka razy dostałem w wypożyczalniach. Przez umiarkowane odsypy jedzie pewnie. Na twardym przy większej prędkości i słabym zakrawedziowaniu rockery lekko klepią. Dla mojej wagi trochę jeszcze za miękka, bardziej waga skoczyła niź narta zmiękła. Ostatnio zmieniłem na atomic X9 182 cm i mimo początkowej nieśmiałości też nic strasznego się nie stało. Jak koledzy piszą, pomijając wydmuszki jak są problemy z jazdą to nie narta przeszkadza a brak umiejętności i to potrzeba instruktora. Edytowane 9 Listopada 2022 przez Bacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 8 godzin temu, moruniek napisał: Nie ma czegoś takiego jak za wysoki pułap. Jeżeli narta Ci się podoba, zaadoptujesz do niej technikę i będziesz zadowolony. Cześć Wiesz Krzychu zaadaptować można coś co się ma a jak nie ma... to trzeba się po prostu nauczyć a nie wszystkim się chce... Dla dobrego narciarza narta jest tak naprawdę nieistotna właśnie przez automatyczną zdolność do adaptacji techniki. Im gorzej z adaptacją tym gorszy zawodnik. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Zamiast nart kup rakietę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 33 minuty temu, star napisał: Zamiast nart kup rakietę Był z nimi jakiś problem, w którymś roczniku, napisałem znajomym kilka reklamacji (3-4). Wszystkie zostały uznane za zasadne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciorz Napisano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 3 godziny temu, star napisał: Zamiast nart kup rakietę Rakietę? //W wątku jest rocznik 15/16, ja mam na celowniku 2023. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 Narciorz, dla średniaka jak znalazł modele (jest też wiele innych), nie miej obaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciorz Napisano 17 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Magnumy 177 właśnie do mnie dotarły, z wiązanami Protector. Mam nadzieję, że będzie się dobrze jeździło 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 41 minut temu, narciorz napisał: Magnumy 177 właśnie do mnie dotarły, z wiązanami Protector. Mam nadzieję, że będzie się dobrze jeździło 🙂 Poka fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciorz Napisano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 W dniu 17.11.2022 o 21:23, grimson napisał: Poka fotkę. Narty poleciały do komórki więc cyknę jak będą na stoku 🙂 Zastanawiam się jeszcze, czy je smarować - zdania są podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 Nie są podzielone- oczywiście, że smarować i to kilka razy na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciorz Napisano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) 15 minut temu, mig napisał: Nie są podzielone- oczywiście, że smarować i to kilka razy na gorąco. Łącznie ze ściągnięciem fabrycznego? Wg. tego wystarczy tylko nasmarować https://youtu.be/f-l2Plbrmp8?t=259 Edytowane 27 Listopada 2022 przez narciorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2022 (edytowane) Szafrański powiedział jak ma byc -- czyli "napchać smaru w pory ślizgu". Jedyny sposob to kilkakrotne smarowanie na goraco, lub lepiej termobag (bywają w serwisach). Edytowane 27 Listopada 2022 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi