BoB77 Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Jako, że po ostatnim sezonie mój wysłużony komplet kask i gogle trafił do śmieci zastanawiam się nad zakupem kasku z przyłbicą. Zauważyłem, że ten wynalazek w ostatnich latach jest coraz częściej widoczncy wśród narciarzy. Będę wdzięczny za wszelkie opinie na temat takiego kasku oraz być może ktoś ma jakieś dobre lub złe doświadczenia z konkretnymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloM Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Czesc, popatrz na kaski w którym przyłbica obraca się i później 'wsuwa sie' na pozycje docelowa, np Alpina Alto V. To rozwiazanie jest skuteczniejsze jeśli jest trochę mocniejszy wiatr (i śnieg) niż gdy 'szyba' jest tylko obrotowa (chyba większość modeli na rynku) Problem wymiany 'szyby' jest chyba ciagle nierozwiązany - nie ma łatwiej i szybkiej metody wymiany a fotochromy są 'wolne' ze zmiana przepuszczalności światła. Jest to wygodne rozwiązanie jeśli masz okulary optyczne (i nie możesz nosić soczewek) ale ma pewne minusy (np silny wiatr nie jest całkowicie zablokowany i podwiewa w oczy) Dlatego teraz używam duże gogle (anon m4), mogę założyć zwykle okulary okulary + std kask. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi