Kaem Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Za tydzień 15go rusza Świeradów, codziennie, w tym sporo jazd wieczornych. Detale na ich stronie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 3 godziny temu, Kaem napisał: Za tydzień 15go rusza Świeradów, codziennie, w tym sporo jazd wieczornych. Detale na ich stronie. Szkoda ze maja tylko jedna trasę. Na 4 godz to zejdzie, ale cały dzień albo kilka dni z rzędu i robi się nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 to prawda. Mój kłopoty jest taki, że: 1. Mam najbliżej. 2. Ośrodek prawie zawsze czynny, nie jak Szrenica qrde. Z tego powodu Świeradów od tego sezonu będę traktować troszkę ,,zadaniowo'' - górna stromsza część: albo doskonalenie śmigu, albo krawędzi na szybko niszczejącej trasie - środek na luziku i dość szybko - dół - jak górna część, tylko po południu bardziej hardcorowo 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 40 minut temu, Kaem napisał: to prawda. Mój kłopoty jest taki, że: 1. Mam najbliżej. 2. Ośrodek prawie zawsze czynny, nie jak Szrenica qrde. Z tego powodu Świeradów od tego sezonu będę traktować troszkę ,,zadaniowo'' - górna stromsza część: albo doskonalenie śmigu, albo krawędzi na szybko niszczejącej trasie - środek na luziku i dość szybko - dół - jak górna część, tylko po południu bardziej hardcorowo 😄 Czy Szklarska, Karpacz, Zieleniec, CG czy Swierardow- mam prawie tak samo daleko. 220-250km w jedna stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 ja do Świeradowa jadę pewnie 1,15 h, do Szklarskiej już 1,40 ha, ale do Zieleńca jakieś 2,20 , a do CG pewnie 2,40 h... Mieszkam na wsi koło Bolesławca, więc tak to wygląda 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 13 minut temu, Kaem napisał: ja do Świeradowa jadę pewnie 1,15 h, do Szklarskiej już 1,40 ha, ale do Zieleńca jakieś 2,20 , a do CG pewnie 2,40 h... Mieszkam na wsi koło Bolesławca, więc tak to wygląda 😄 Panie, a jakies fajne Czechy nie blizej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 7 godzin temu, Kaem napisał: Za tydzień 15go rusza Świeradów, codziennie, w tym sporo jazd wieczornych. Detale na ich stronie. Mają tam jakąś sezonówkę w ofercie ? Parking płatny dodatkowo 20 zł, toaleta 2 zł. Wyznaczają nowe standardy dla narciarzy. Tak się przyglądam, troszkę z boku, bo mają też Pilsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_banan Napisano 8 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 4 godziny temu, Kaem napisał: to prawda. Mój kłopoty jest taki, że: 1. Mam najbliżej. 2. Ośrodek prawie zawsze czynny, nie jak Szrenica qrde. Z tego powodu Świeradów od tego sezonu będę traktować troszkę ,,zadaniowo'' - górna stromsza część: albo doskonalenie śmigu, albo krawędzi na szybko niszczejącej trasie - środek na luziku i dość szybko - dół - jak górna część, tylko po południu bardziej hardcorowo 😄 Orientujesz się może, czy poza gondolą jest w okolicy jakaś mała górka z wyciągiem/taśmą gdzie dziecko może zacząć szkolić? Będę na weekend w Świeradowie i liczyłem, że córka zacznie przygodę z nartami, ale chyba jeszcze nic nieczynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 15 godzin temu, pan_banan napisał: Orientujesz się może, czy poza gondolą jest w okolicy jakaś mała górka z wyciągiem/taśmą gdzie dziecko może zacząć szkolić? Będę na weekend w Świeradowie i liczyłem, że córka zacznie przygodę z nartami, ale chyba jeszcze nic nieczynne. Naprzeciwko parkingu gondoli jest stoczek z instruktorami - Anna ski to się nazywa. W zatłoczonych terminach trzeba wcześniej umawiać się na szkolenie. Nadto, tuż przy dolnej stacji gondoli jest wydzielony teren do nauki z instruktorami Ski & Sun, zazwyczaj sporo dzieciaków tam się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 18 godzin temu, nikon255 napisał: Panie, a jakies fajne Czechy nie blizej? Bliżej nic nie ma, najbliżej w Czechach mam do Harrachova. Gdyby jechać przez Kamienną w kierunku Pecu / Janskich, to troszkę wcześniej jest miejscowość Zacler z miniarealem Prkenny Dul ( Przeklęta Dolina), gdzie stok jest ciekawy i mocno zróznicowany, ale obsługiwany przez szybki orczyk 😄 W moim odczuciu, dobre są Janske Laźnie bo długie i urozmaicone trasy, a gondola i krzesła na ogół robią swoje. Ceny na ten sezon to ok. 800 - 930 KC za 1 dzień, przy zakupie w necie. Szpindel też dobry, tyle że na ogół nieco więcej ludzi. Co ciekawe, flexi ceny (posiadając kartę Gopass) są relatywnie interesujące, np w styczniu to około 700 KC/ 1 dzień jazdy przy zakupie online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 16 godzin temu, moruniek napisał: Mają tam jakąś sezonówkę w ofercie ? Parking płatny dodatkowo 20 zł, toaleta 2 zł. Wyznaczają nowe standardy dla narciarzy. Tak się przyglądam, troszkę z boku, bo mają też Pilsko. Qrde , o sezonówce nie słyszalem ... generalnie nie jest zbyt tanio: 4 godz. za 130 zł , a 6 godzin za 150 ... + parking 2 dyszki ; cały dzień w Janskich czy Spindlu wychodzi podobnie, a do wyboru jest po kilka przyzwoitych tras w każdym ośrodku . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 7 minut temu, Kaem napisał: Qrde , o sezonówce nie słyszalem ... generalnie nie jest zbyt tanio: 4 godz. za 130 zł , a 6 godzin za 150 ... + parking 2 dyszki ; cały dzień w Janskich czy Spindlu wychodzi podobnie, a do wyboru jest po kilka przyzwoitych tras w każdym ośrodku . To moze kiedys meeting w Janskich? Mam tyle co do CG czy Ziela, a jeszcze nie bylem 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 4 minuty temu, nikon255 napisał: To moze kiedys meeting w Janskich? Mam tyle co do CG czy Ziela, a jeszcze nie bylem 😛 Chętnie, ale niechże coś jeszcze otworzą - tymczasem jest czynny Andel z orczykiem i 1 stokiem , razem jakieś 1300 mb, troszkę za malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Kaem napisał: Chętnie, ale niechże coś jeszcze otworzą - tymczasem jest czynny Andel z orczykiem i 1 stokiem , razem jakieś 1300 mb, troszkę za malo. Jutro zamierzam być w Tylicz.ski (mają otworzyć obie główne trasy). Mam nadzieję - w tej chwili u mnie leje deszcz 😕 Ktoś będzie? KK Edit. Jestem. Śnieg doskonały. Pochmurno. Jest ok. Edytowane 10 Grudnia 2022 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Na rozgrzewkę i pierwsze koty- Nowa Osada. Stoczek sympatyczny, w sam raz na rozruszanie starych kości.... ,;-) Warunki -ideał, stok zmrożony ale nie zlodzony. Twardy, naturalny śnieg. Dawno po czymś takim nie jeździłem. Narty jeszcze ostre, można jechać co się chce. Niestety slońca brak. Ludzi ciut, na tyle by nie było kolejki i jezdzily niepełne kanapy. Slalomki sprawdzone, za chwilę zmiana na Brunerowe dynastary Edytowane 20 Grudnia 2022 przez mig 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 I jak Dynastary? Ja Brunerowe WRC jeszcze w Kasinie ujeżdżałem w niedzielę, ale mrozik był konkretny wieczorem, tak z minus 16. Ratrakowanie po południu wyrówna śnieg, ale i tak nie ustabilizuje się on odpowiednio. I plery rypały, trudno się było złożyć w jedną stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 (edytowane) Całkiem sympatyczne. Pierwsze wrażenie po slalomkach nieco dziwne - próbuje ustawić na krawędzi a narta jakoś nie skreca. Choć wiedziałem że tak bedzie, skończyło się przytarciem biodrem... ;-)). Za to ześlizg i śmig.... super. Narty naostrzylem na żyletkę- zrobiły się mocno "czepliwe" i nerwowe. Chyba ciut przytępie.... ale zobaczę jeszcze w innych warunkach. Z poprzednimi dynkami polubiłem się po chyba 3 dniach.. Edytowane 21 Grudnia 2022 przez mig 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 2 godziny temu, mig napisał: Całkiem sympatyczne. Pierwsze wrażenie po slalomkach nieco dziwne - próbuje ustawić na krawędzi a narta jakoś mniej skreca. Choć wiedziałem że tak bedzie, skończyło się przytarciem biodrem... ;-)). Za to ześlizg i śmig.... super. Narty naostrzylem na żyletkę- zrobiły się mocno "czepliwe" i nerwowe. Chyba ciut przytępie.... ale zobaczę w innych warunkach. Jakbym siebie czytal... 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 4 godziny temu, nikon255 napisał: Jakbym siebie czytal... 😄 Co będzie jak giry nie będą w stanie odciskac krawędzi non stop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 2 godziny temu, grimson napisał: Co będzie jak giry nie będą w stanie odciskac krawędzi non stop? dociskac? ja juz puchne i siadam na dupe jak za ostro pojde 😂 Nie cwicze, wiec jezdze jak jezdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 6 godzin temu, grimson napisał: Co będzie jak giry nie będą w stanie odciskac krawędzi non stop? Patrz ostatnia fotka..... ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 3 godziny temu, mig napisał: Patrz ostatnia fotka..... 😉 Jak w ogóle giry przestaną dociskać krawędź to faktycznie zostaje tylko ostatnia fotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi