Skocz do zawartości

PŚ 2022/2023

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Ty się nie śmiej - wiesz jakbyśmy wyglądali na tej trasie...

Swoją drogą drugi przejazd będzie bardzo ciekawy bo przy takiej pogodzie musi zmięknąć...

To niestety dla Maryny nie jest dobra wizja...

Pozdro

Edytowane przez Mitek

10 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Ty się nie śmiej - wiesz jakbyśmy wyglądali na tej trasie...

Swoją drogą drugi przejazd będzie bardzo ciekawy bo przy takiej pogodzie musi zmięknąć...

To niestety dla Maryny nie jest dobra wizja...

Pozdro

Był wywiad z track setterem i mówił że troszkę bardziej podkręci.

Ja wierzę że obydwaj byśmy spokojnie zrobili te poniżej 30s do Mikaeli. Tylko to jest taka różnica że autobus odjechał my zostajemy na przystanku 🙂

Edytowane przez Kubis

Myślisz że +minuta by starczyla

12 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Ty się nie śmiej - wiesz jakbyśmy wyglądali na tej trasie..

Myślisz że +minuta by wystarczyło? Oczywiście jeśli ustane wszystkie skręty.. ... na podkreconym po przełamaniu byłaby niezła rzeźnia...

Edytowane przez mig

1 minutę temu, Kubis napisał:

Był wywiad z track setterem i mówił że troszkę bardziej podkręci.

Ja wierzę że obydwaj byśmy spokojnie zrobili te poniżej 30s do Mikaeli. Tylko to jest taka różnica że autobus odjechał my zostajemy na przystanku 🙂

Cześć

No to ja zrozumiałem, że raczej ustawi podobnie (zresztą tam się specjalnie na górze pokombinować nie da bo stok wymusza) a ostatnią sekcję raczej puści szybciej - czyli dla Shiffrin.

Pozdro

• Like 1

7 minut temu, Kubis napisał:

Ja bym celował jednak w te 30s

Miałem kiedyś (nie)przyjemnosc zjeżdżać po trasie slalomu ( bez tyczek oczywiście) w Val dIsere, przygotowanej do PS po zawodach. Stąd moje wątpliwości co do utrzymania się się na trasie a nie wyniku..  ;-))

Edytowane przez mig
  • Like 1

2 minuty temu, Mitek napisał:

Cześć

Witek, Michał wygraliście! No cóż ja życzyłem zwycięstwa obu tzn. Shiffrin za piękno i delikatność i Brignone za Świadomość tego jak powinno się jechać w tych konkretnych warunkach, momencie. Piękne zawody.

Pozdrowienia

Brignone ostatnio chorowała, obawiałem się, że może zabraknąć jej sił w końcówce, ale dała radę.

Zawody rewelacyjne wg mnie. Suspens do końca i duże przetasowania. Nikt, włącznie z zawodniczkami nie wiedział o co kaman 🙂 Na szczęście na topie definitywnie najlepsze narciarki.

Tessa (tak? - jeśli źle zapamiętałem poprawcie) pokazała jaki może być skutek zbyt wąskiej jazdy (ustawienie nóg) na krawędzi 🙂

• Like 1

22 minuty temu, Mitek napisał:

GS męski - najtrudniejszy jaki widziałem. Kosmos!!!

Jeżeli najlepsi ledwo żyją to jak to przejadą słabsi...

Cześć

He he właśnie Szafrański powiedział, że: "To chyba najtrudniejszy GS jaki widział w życiu" - a widział pewnie setki więc potwierdza się, że to jakiś horror.

Pozdro

1 godzinę temu, Chertan napisał:

Chodzi o to podjechanie górnej narty w dół i uderzenie w dolną?

Chodziło o to że wjechała w zakręt wąsko nogami i jak dociskała to buty oparły się jeden o drugi i uniosło dolną nartę. Straciła trzymanie w największym dociążeniu i fiuuuui...

• Like 3