Ir3k Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Napewno sa na forum osoby, które znają się dobrze (przynajmniej lepiej niż ja) w temacie. Chce kupić solidny odświeżacz powietrza do mieszkania niecałe 50m2. Chodzi mi o pozbycie się pyłków pm10 pm2,5 i mieć możliwie jak najczystsze powietrze w domu. Trzeba wydawać kilka tys na taką maszynę, żeby mieć pewność że oddycha się czystym powietrzem w domu? Przy okazji jak wygląda kwestia sprawdzania jakości powietrza, też dobrze wyposażyć się w jakieś urządzenie? Dla przykładu apka airly, która teraz mam wskazuje średniej jakości powietrze dla całej Warszawy, a nawet większości Polski, a mamy piękną słoneczną, ciepła niedzielę. Jak to interpretować najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 Ostatnio kupiłem Xiaomi purifier 4 lite. Niby do 43m2. Ale i tak brałem pod uwagę opcje przenoszenia z pokoju do pokoju. Po włączeniu maszyny - pokazało mi ze w pokoju powietrze idealne. Kilka prób to samo. Po dwóch dniach to samo. Odesłałem. Uznałem ze opcja wietrzenia mieszkania robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Października 2022 Udostępnij Napisano 16 Października 2022 6 godzin temu, Ir3k napisał: Napewno sa na forum osoby, które znają się dobrze (przynajmniej lepiej niż ja) w temacie. Chce kupić solidny odświeżacz powietrza do mieszkania niecałe 50m2. Chodzi mi o pozbycie się pyłków pm10 pm2,5 i mieć możliwie jak najczystsze powietrze w domu. Trzeba wydawać kilka tys na taką maszynę, żeby mieć pewność że oddycha się czystym powietrzem w domu? Przy okazji jak wygląda kwestia sprawdzania jakości powietrza, też dobrze wyposażyć się w jakieś urządzenie? Dla przykładu apka airly, która teraz mam wskazuje średniej jakości powietrze dla całej Warszawy, a nawet większości Polski, a mamy piękną słoneczną, ciepła niedzielę. Jak to interpretować najlepiej? Jak szukasz takiego wynalazku to tylko z wyświetlaczem LCD, który pokazuje bieżące stężenie pm10 oraz pm2,5. Inaczej to nie ma sensu. Opcja z pokazaniem koloru stężenia zanieczyszczenia powietrza także odpada. Podobny sprzęt używałem w Chinach, w stolicy smogu sprawował się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacor2 Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Polecam wynalazek który mam od kilu lat. Wyświetlacz z informacjami o stanie powietrza, możliwość ustawienia harmonogramów i co najważniejsze sterowanie z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Zastanawia mnie, czy taki Samsung za 1000 dużo ustępuje takiemu Dyson za 4000, bo rozbieżności są tak duże, pytanie czy to marketing, czy faktycznie jakas super rewolucja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Nie używałem żadnego z wymienionych, to się nie wypowiem. U mnie sąsiad segreguje śmieci na palne w dzień i palne w nocy, więc też z konieczności rok temu zainwestowałem w oczyszczacz powietrza. Na 65 m2 w salonie sprawdza mi się taki jak na zdjęciu. Nie ma co prawda wyświetlacza LCD a jedynie lampki kontrolne wskazują stężenie syfu w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi