Chertan Napisano 10 Października 2022 Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Może kilka info i sprostowań. Taki Garmin 830, którego używam, bez problemu nawiguje do wyznaczonego punktu, akurat w przypadku ekranu dotykowego jest to bardzo łatwe, wyszukujesz punkt na mapie lub wpisujesz paluchem i każesz prowadzić. Działa dobrze. Więc tu dotyk baaaardzo się sprawdza. To absolutnie nie jest tylko prowadzenie po śladzie. Komputery przyciskowe już tak dobrze nie mają, trzeba się naklikać. @cynicznysą możliwości wgrywania kursu w trakcie aktywności, do tego służą 2 widżety, najprościej skorzystać z aplikacji GPX/FIT Exporter i widżetu do niej, nauczysz się w minutę. Działa, sprawdzone. Wahoo akurat też ma z tym problem jeżeli aktywność się już rozpocznie. Akurat do nawigacji Garmin 830 wydaje się lepszy od Wahoo, który z kolei ma bardziej intuicyjne funkcje właśnie treningowe, a nie nawigacyjne. Garmin to też świetne dodatkowe oprogramowanie pisane przez amatorów, np. wykorzystywanie różnych pól w sposób niekonwencjonalny. Mi się to przydaje. Powerbank do Garmina 530/830 to zbytek jeżeli chodzi o jazdę 1-dniową, sprzęt bez problemu wytrzyma. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 W dniu 10.10.2022 o 16:28, Chertan napisał: @cynicznysą możliwości wgrywania kursu w trakcie aktywności, do tego służą 2 widżety, najprościej skorzystać z aplikacji GPX/FIT Exporter i widżetu do niej, nauczysz się w minutę. Działa, sprawdzone. Wahoo akurat też ma z tym problem jeżeli aktywność się już rozpocznie. Kurcze, zainstalowałem tą apkę/widżet na urządzeniu i przy próbie odpalenia za każdym razem pojawia się komunikat connection failed. Zainstalowałem też odpowiednia apke na telefonie, ale jedyne co w niej moge zrobić to za jej pomoca otworzyć plik gpx i tam jakies parametry ustalić (ilość punktów, jakaś prędkość itp) Napisałbyś krok po kroku jak to zainstalować i używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 2 godziny temu, cyniczny napisał: Kurcze, zainstalowałem tą apkę/widżet na urządzeniu i przy próbie odpalenia za każdym razem pojawia się komunikat connection failed. Zainstalowałem też odpowiednia apke na telefonie, ale jedyne co w niej moge zrobić to za jej pomoca otworzyć plik gpx i tam jakies parametry ustalić (ilość punktów, jakaś prędkość itp) Napisałbyś krok po kroku jak to zainstalować i używać? Jesteś w dobrym punkcie. Musisz mieć na telefonie konkretny plik gpx ściągnięty, w zasadzie nic w nim nie trzeba zmieniać. Natomiast widget uruchamiasz już w momencie aktywności, bo przecież przed włączeniem nie ma to sensu bo zsynchronizujesz normalnie. Dlatego gdy go włączysz bez aktywności jest connection failed. Jeżeli natomiast włączysz w trakcie aktywności to zobaczysz listę gpx ściągniętych na telefon. Klikasz i się ładuje do Garmina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Cześć Jest - doszedł - Wahoo Roam - poniżej unboxing amatorski - w linku film jak to robi profesjonalista 😉 Testy wkrótce. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi