alexa84 Napisano 16 Września 2022 Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Cześć, proszę Was o podpowiedź, czy buty ze zdjęcia, czyli Head Raptor Jr 60 to buty sportowe? Mają pochylenie odpowiednie? Dostałam od Was zadanie w zeszłym sezonie zmienić buty córce na takie do jazdy sportowej, bo poprzednie były Lange Starlet 🙂 pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Września 2022 Udostępnij Napisano 16 Września 2022 10 minut temu, alexa84 napisał: buty sportowe jak trenuje na tyczkach to 70 będą lepsze https://www.sport-bittl.com/en/head-raptor-70-alpine-ski-boots-junior-white::182426.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa84 Napisano 16 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2022 (edytowane) Nie trenowała jeszcze na tyczkach. Dobieraliśmy jej rok temu narty. Kupiliśmy używane Dynastary Gs 150cm i to był strzał w 10! Fajnie pojeździła. Ale kazaliscie koniecznie buty sportowe a nie rekreacyjne. Te Heady Raptor nowe mogę kupić za 350zl Edytowane 16 Września 2022 przez alexa84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Września 2022 Udostępnij Napisano 16 Września 2022 58 minut temu, alexa84 napisał: Gs 150cm a masz może filmik jak jedzie na tych GS - ach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa84 Napisano 16 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2022 (edytowane) To oczywiście Gs nie zawodniczy, odkupiony od młodzieży trenującej w klubie ☺️ Nie mogę wgrać filmu ;( Edytowane 16 Września 2022 przez alexa84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 12 godzin temu, alexa84 napisał: Cześć, proszę Was o podpowiedź, czy buty ze zdjęcia, czyli Head Raptor Jr 60 to buty sportowe? Mają pochylenie odpowiednie? Dostałam od Was zadanie w zeszłym sezonie zmienić buty córce na takie do jazdy sportowej, bo poprzednie były Lange Starlet 🙂 pozdrawiam wszystkich Head Raptor to fajne obuwie na narty. Ile kg wazy pociecha? Jak z 40-50 to taki flex jeszcze ujdzie na początek. Poza tym córka dalej będzie rosnąć i budować swoje narciarskie umiejętności , wiec buty musza być z coraz wyższym flexem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa84 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 3 minuty temu, grimson napisał: Head Raptor to fajne obuwie na narty. Ile kg wazy pociecha? Jak z 40-50 to taki flex jeszcze ujdzie na początek. Poza tym córka dalej będzie rosnąć i budować swoje narciarskie umiejętności , wiec buty musza być z coraz wyższym flexem. Córka waży 38kg i mierzy ok 155cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 12 minut temu, alexa84 napisał: Córka waży 38kg i mierzy ok 155cm Wiec na początek flex 60 dla wagi 38kg będzie Ok. Tylko ze jak pisałem wcześniej, to jest początek. Podejrzewam ze córka skończy z flexem 100 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 Cześć mam takie buty dla siebie, z regulowanym flexem 70-90, ale nie wiem czy wszystkie modele mają taką opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa84 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 25 minut temu, grimson napisał: Podejrzewam ze córka skończy z flexem 100 🙂 Mam taką nadzieję 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa84 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 20 minut temu, .Beata. napisał: Cześć mam takie buty dla siebie, z regulowanym flexem 70-90, ale nie wiem czy wszystkie modele mają taką opcje. Ta juniorska opcja chyba tego nie ma...a szkoda , bo super opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 3 minuty temu, alexa84 napisał: Ta juniorska opcja chyba tego nie ma...a szkoda , bo super opcja Mimo posiadania już drugiej pary butów z regulacja flexa, zawsze ustawiam na max. I nie reguluje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 16 godzin temu, alexa84 napisał: Cześć, proszę Was o podpowiedź, czy buty ze zdjęcia, czyli Head Raptor Jr 60 to buty sportowe? Mają pochylenie odpowiednie? Dostałam od Was zadanie w zeszłym sezonie zmienić buty córce na takie do jazdy sportowej, bo poprzednie były Lange Starlet 🙂 pozdrawiam wszystkich Cześć A jaki potrzebujesz numer? Mam po moim 1 parę (22,5), jednosezonowe - no niestety, zewnętrznie nie aż tak atrakcyjne jak te ze zdjęcia 😉, cena promo 200 pln (800 zapłaciłem za nowe). Raptory 80 rs. No narty jak coś to też mam - też 1 sezonowe gotowe do jazdy - po serwisie na końcu sezonu - SL head 138cm, no niestety serwisowa, za 500 oddam, nowa 1600 w race programie kosztuje i tyle zapłaciłem - stan zewnętrzny - no też na nówki nie wyglądają - ale ślizg i krawędzie perfect i grube. Więc chyba uczciwa oferta. Jak chcesz jakieś zdjęcia to daj info na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 17 Września 2022 Udostępnij Napisano 17 Września 2022 3 godziny temu, alexa84 napisał: Ta juniorska opcja chyba tego nie ma...a szkoda , bo super opcja Cześć W juniorach brak możliwości regulacji, tylko w seniorskich - ale w przypadku Head to tylko śrubę się wkręca - żadnych pokręteł. A syna po sezonie tak wyglądają - jak coś. BTW. twardość nic nie ma wspólnego z komfortem jazdy. Syn ma bardzo nietypową stopę - małą, z wysokim podbiciem i szeroką, znalezienie butów do chodzenia to już wyzwanie. A w tych nie ma żadnego problemu cały dzień śmigać. Mam jeszcze 1 pare identycznych 23,5 (z poprzedniego sezonu - też kupione nowe), ale wczoraj przymierzał i twierdzi że są dobre - a nowe 24,5 już zamówione - więc póki co chyba nie sprzedaję, bo narty GS też mam - 158cm, ale mi chłopina nie urósł i też chyba zostawimy. Choć komplet nowych zamówiony - oczywiście na wyrost - bo na wiosnę to trudno przewidzieć jak dziecko urośnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexa84 Napisano 17 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Marcos73 napisał: jaki potrzebujesz numer? Mam po moim 1 parę (22,5), Potrzebuję rozmiar 24, bo jej w 23,5 Lange już ciasno było. Jutro idę zmierzyć te 24 i jak będą dobre to bierzemy 😁 A za narty SL na razie podziękuję, póki co zgodnie z radami znawców ze Skiforum -chylę czoła za wiedzę i chętne dzielenie się nią - zostajemy przy GS nie- komórkach ☺️ Edytowane 17 Września 2022 przez alexa84 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi