W.W. Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 W sobotę i niedziele to więcej stania niż jechania - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokrzept Napisano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam, ja również dzisiaj śmigałem po górze Kamieńsk między 13 a 20.30 i muszę powiedzieć, że po 17 przechodzi ochota na jakiekolwiek śmiganie - w kolejce trzeba stać 10 minut, zjazd trwa przy rekreacyjnej jeździe max. 2 minuty o ile ktoś wcześniej nie zgubi zębów na nierównościach tudzież lodzie. Jeśli ktoś lubi ćwiczyć jazdę po muldach - polecam. Przykład: dziś przy większej prędkości lawirując w tłoku po 3 podbiciu na muldzie narty zostały w śniegu a ja wylądowałem jakieś 15 metrów od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Zależy od dnia. w tygodniu cykl wyjazd i zjazd zajmuje ok. 15 minut. W sobotę i niedzielę nie bywam, ale sądząc ze zdjęć, to 1 lub 2 cykle w godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jak nie ma kolejki to 8 min góra dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja staram się jechać jak najwolniej, to i ponad 15 minut rwa. To zwiększa efektywność, zwłaszcza na krótkich stokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Więc policzmy. Zakładamy, że jesteśmy na nartach 5 godzin. Ty na każde 10 minut, 9 spędzasz na wyciągu a 1 minute na zjeździe. W godzinie robisz 6 cyklów, co daje 6 minut jazdy na godzinę a więc razem 30 minut jazdy w 5 godzin. Ja jadę 9 minut na wyciągu a zjeżdżam 6 minut. W godzinę robię 4 cykle, co daje 24 minuty jazdy w godzinie a więc 120 minut przez 5 godzin. Kto więcej pojeździł na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Hehe nie powiem, coś w tym jest:D btw jak ja jeździłem to wyciąg jechał mniej więcej 6 min z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokrzept Napisano 13 Marca 2013 Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Panie/Panowie, czy w dniu jutrzejszym ktoś z Was planuje pojawić się na stoku w Kamieńsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Wybieram się jutro z Łodzi do Kamieńska na jazdy od 13 do 17.30. Będzie ktoś jeździł??? Tadek ps. To znaczy dzisiaj czyli w poniedziałek Użytkownik Tadeusz T edytował ten post 18 marzec 2013 - 10:17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Byłem tam w lecie kilka razy, ale żadnych prac ziemnych nie widziałem. Wybieram się we wtorek ponartować, to stwierdzę naocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Orientujecie się. Czyżby delikatnie zmienili stok ? Zawsze na mapkach było że obydwa do połowy są czerwone: 1. http://sport.freesty..._1512280060.jpg A teraz na prawej stronie taka zmiana ? 2. http://gorakamiensk....ry_Kamiensk.jpg ?? Cześć He he czerwona trasa w tych rejonach jest raczej mitem. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... W.W. Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Poczekaj, jak wrócę we wtorek, to zobaczę, czy będę w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... W.W. Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Pojeździcie. Nartowałem tam dzisiaj. Od rana spoko, potem ludzi przybywało. Trasa nr 1 przygotowana dobrze. Niestety, przy braku trasy nr 2, nieco ciasno na niej było. Brak drugiego talerzyka skutecznie zwiększał tłok. Śnieg zmrożony, dobry. Warto być ok 9.00 i kupić karnet dzienny tzn. do 13,30 za 40 zł. Do 11.oo kanapa chodzi bez kolejki i można poszaleć potem trochę ludzi przybywa, ale czekania nie było więcej jak 10 minut. W knajpie na dole, pierwsza od wejścia, tradycyjnie obsługa do bani. Dwie dziewczyny miotają się bez pojęcia a zamówienie kawy trwa 15 minut. Otrzymanie drugie tyle. Lepiej spróbować w innym punkcie. Sama kawa ohydna, nie dałam rady wypić. Niestety, jedna interwencja ratownicza, widziałem, jak dziewczynie zakładają szyny na nogę, ale nie wiem, co się stało. Szykuje się na piątek, zanim się ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Byłem w sobotę od rana do 15. Kolejka jak się ma fart to 10 min. Reszta spoko, warunki super. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... techset Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Byłęm dzisiaj od rana do jakiejś 15, warunki git, narciarzy bardzo mało, warto wpaść teraz bo jest ciepło i większość ludzi chyba nie wie, że czynne:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... BigMonster Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Był ktoś może wczoraj lub przedwczoraj w Bełchatowie, jak sytuacja? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... kamil.k Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jakby się ktoś uparł to zjechałby z górki w 2015 ,bo trochę już naśnieżyli i 6 stycznia maja ruszyć .Jakby spadło trochę naturalnego to by nadgoniło robotę ale nie ma co narzekać bo chociaż mróz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kamil.k Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dzisiaj nie którzy zapaleńcy jeżdżą na sankach najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kamil.k Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Górka zaliczona w sobotę i niedziele .Fajnie się jeździło tylko ciasno na stoku bo czynna węższa trasa a szeroka tylko od połowy.Obsługa nie źle kładzie lachę bo o ile stok rano był zrobiony okej to podjazdy do bramek to lodowe kocie łby i taśma na górze też pozostawiała wiele do życzenia.Niestety w sobotę i niedziele były wypadki ,chyba złamania ale tylu amatorów to dawno nie widziałem .Po 17 ktoś rozpiął siatki zabezpieczające i można było przejeżdżać w górnej części na szerszą stronę .Tam czekały spore hałdy śniegu , lodowisko i dwa poprzeczne rowy które nie jednego pokonały Podobało mi się że w niedziele rano rozstawili barierki rozdzielające podejścia do bramek,że podchodziło się z dwóch stron w dwóch rzędach,bez tego ludzie pchali się na siebie jak za darmowymi choinkami Albo mi się wydawało albo stoi nowy sprzęt do naśnieżania,pomarańczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Też w sobotę jeździłem, warunki całkiem spoko, w dzień oczywiście kolejki ale tego się nie da uniknąć. Po 20 się dopiero rozluźniło. Fajnie jak tą drugą część już normalnie otworzą ale muszą jeszcze trochę naśnieżyć, bo na środku wystawała trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... techset Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Wczoraj wieczorem warunki bardzo dobre. Na górze mgła ale nie taka, żeby wpływała na prędkość jazdy. Kolejka do krzesła <5 min do orczyka praktycznie z marszu. Po 19 nawet na krześle prawie bez czekania. Niestety dzisiaj trochę deszcz miał padać ale miejmy nadzieję, że stok przetrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... TomiQ82 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Niestety już teraz się rozpuściło prawie wszystko choć dzisiaj jakiś zapaleniec jechał na trasie 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 11 miesięcy temu... techset Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ktoś może wie jak na stoku z kolejkami itp? Centrum testowe czynne? Stok od dzisiaj otwarty. Jadę jutro na wieczór Łodzi, jakby ktoś chciał dołączyć to proszę o info. Od około 17 do końca. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dzięki, obadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dzięki, obadam Największy problem z kamieńskiem to jego nieudolne zarządzanie... Obecnie aby się liczyć w takich warunkach należy mieć mozliwość naśnieżenia dobrymi armatkami stoku w ok 3 dni tj jest poniżej 3-4*c i jazda z armatami automatycznymi w ilości 30 sztuk. Nie ma znaczenia czy będa pilować 6 armatek przez 1,5 tygodnia czy 25 przez 3 dni. Prąd zużyją ten sam. Wody jest od groma (kopalnia). Jakoś beskid jest w stanie naśnieżyć stok w kilkadzieisąt godzin, białka też. lance na nizinach to porażka... Efekt jest taki że mając np 12 h mrozu można takim setem istotnie poprawić stok a mając 6 armatek i lance można popłakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
W.W. Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Poczekaj, jak wrócę we wtorek, to zobaczę, czy będę w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Pojeździcie. Nartowałem tam dzisiaj. Od rana spoko, potem ludzi przybywało. Trasa nr 1 przygotowana dobrze. Niestety, przy braku trasy nr 2, nieco ciasno na niej było. Brak drugiego talerzyka skutecznie zwiększał tłok. Śnieg zmrożony, dobry. Warto być ok 9.00 i kupić karnet dzienny tzn. do 13,30 za 40 zł. Do 11.oo kanapa chodzi bez kolejki i można poszaleć potem trochę ludzi przybywa, ale czekania nie było więcej jak 10 minut. W knajpie na dole, pierwsza od wejścia, tradycyjnie obsługa do bani. Dwie dziewczyny miotają się bez pojęcia a zamówienie kawy trwa 15 minut. Otrzymanie drugie tyle. Lepiej spróbować w innym punkcie. Sama kawa ohydna, nie dałam rady wypić. Niestety, jedna interwencja ratownicza, widziałem, jak dziewczynie zakładają szyny na nogę, ale nie wiem, co się stało. Szykuje się na piątek, zanim się ociepli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 2 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Byłem w sobotę od rana do 15. Kolejka jak się ma fart to 10 min. Reszta spoko, warunki super. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2015 Byłęm dzisiaj od rana do jakiejś 15, warunki git, narciarzy bardzo mało, warto wpaść teraz bo jest ciepło i większość ludzi chyba nie wie, że czynne:) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigMonster Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 Był ktoś może wczoraj lub przedwczoraj w Bełchatowie, jak sytuacja? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jakby się ktoś uparł to zjechałby z górki w 2015 ,bo trochę już naśnieżyli i 6 stycznia maja ruszyć .Jakby spadło trochę naturalnego to by nadgoniło robotę ale nie ma co narzekać bo chociaż mróz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Dzisiaj nie którzy zapaleńcy jeżdżą na sankach najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Górka zaliczona w sobotę i niedziele .Fajnie się jeździło tylko ciasno na stoku bo czynna węższa trasa a szeroka tylko od połowy.Obsługa nie źle kładzie lachę bo o ile stok rano był zrobiony okej to podjazdy do bramek to lodowe kocie łby i taśma na górze też pozostawiała wiele do życzenia.Niestety w sobotę i niedziele były wypadki ,chyba złamania ale tylu amatorów to dawno nie widziałem .Po 17 ktoś rozpiął siatki zabezpieczające i można było przejeżdżać w górnej części na szerszą stronę .Tam czekały spore hałdy śniegu , lodowisko i dwa poprzeczne rowy które nie jednego pokonały Podobało mi się że w niedziele rano rozstawili barierki rozdzielające podejścia do bramek,że podchodziło się z dwóch stron w dwóch rzędach,bez tego ludzie pchali się na siebie jak za darmowymi choinkami Albo mi się wydawało albo stoi nowy sprzęt do naśnieżania,pomarańczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Też w sobotę jeździłem, warunki całkiem spoko, w dzień oczywiście kolejki ale tego się nie da uniknąć. Po 20 się dopiero rozluźniło. Fajnie jak tą drugą część już normalnie otworzą ale muszą jeszcze trochę naśnieżyć, bo na środku wystawała trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Wczoraj wieczorem warunki bardzo dobre. Na górze mgła ale nie taka, żeby wpływała na prędkość jazdy. Kolejka do krzesła <5 min do orczyka praktycznie z marszu. Po 19 nawet na krześle prawie bez czekania. Niestety dzisiaj trochę deszcz miał padać ale miejmy nadzieję, że stok przetrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiQ82 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Niestety już teraz się rozpuściło prawie wszystko choć dzisiaj jakiś zapaleniec jechał na trasie 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Ktoś może wie jak na stoku z kolejkami itp? Centrum testowe czynne? Stok od dzisiaj otwarty. Jadę jutro na wieczór Łodzi, jakby ktoś chciał dołączyć to proszę o info. Od około 17 do końca. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dzięki, obadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dzięki, obadam Największy problem z kamieńskiem to jego nieudolne zarządzanie... Obecnie aby się liczyć w takich warunkach należy mieć mozliwość naśnieżenia dobrymi armatkami stoku w ok 3 dni tj jest poniżej 3-4*c i jazda z armatami automatycznymi w ilości 30 sztuk. Nie ma znaczenia czy będa pilować 6 armatek przez 1,5 tygodnia czy 25 przez 3 dni. Prąd zużyją ten sam. Wody jest od groma (kopalnia). Jakoś beskid jest w stanie naśnieżyć stok w kilkadzieisąt godzin, białka też. lance na nizinach to porażka... Efekt jest taki że mając np 12 h mrozu można takim setem istotnie poprawić stok a mając 6 armatek i lance można popłakać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Dalej Strona 4 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi