JurekByd Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 Sezon 2022/23 - Karyntia i Tyrol Wschodni Po przeanalizowaniu cen i nadchodzących kryzysowych czasów chciałbym zaproponować wyjazdy głównie 4-dniowe do najbardziej słonecznych austriackich landów - Karyntii , gdzie jest średnio 300 słonecznych dni w roku i Tyrolu Wschodniego. Karnet sezonowy na oba te rejony , obejmujący 30 ośrodków , 800 km tras, lodowiec Molltal kosztuje tylko 665 e , jest też kilka pakietów rodzinnych, np. za 2 dorosłych i 1 dziecko płaci się 1248 e , czyli wyjdzie ok.500 za dorosłego i 250 za latorośl. https://www.topskipass.at/saisonkarte/ https://www.topskipass.at/skigebiete/ Szusować można od startu sezonu w październiku do 7 mają, do pierwszych fajnych terenów - Turracherhohe, czy Katschbergu jest niecałe 700 km z Wrocławia, lub Gliwic. Oprócz austriackiego porządku i włoskiej pogody atutem jest mniejszy tłok i bardziej przyjazne ceny kwater i w knajpach. W przeciwieństwie do Tyrolu są też kilkudniowe karnety na całość , pozwalające na robienie ski-safari - czyli codziennie nartowanie w innym miejscu - taki 4-dniowy kosztuje 200-216 e w zależności od sezonu , skipassy na pojedyncze ośrodki można dostać już za ok.140 e za 4 dni - w podobnej cenie jest też międzynarodowy Julian Alps International Skipass na 3 karynckie, 5 słoweńskich i 7 włoskich ośrodków - http://sloalps.com/ Koszt dojazdu, transferów na stoki i noclegów z wyżywieniem HB przy obecnych cenach uda się zamknąć w kwocie 1100-1200 zł - przy innych destynacjach niemożliwe do osiągnięcia. Na dzień dzisiejszy na większość terminów mam możliwość zabukowania dużego domu 300 M2 z 9 sypialniami na 20 osób 500 m od wyciągów i stoków. Wyruszamy w każdy piątek wieczorem z Bydgoszczy przez S5 Poznań/Wrocław lub A1 Toruń/Łódź/Gliwice - inne kierunki np.Warszawa również do ogarnięcia przy odpowiedniej liczbie chętnych. Powrót po wtorkowym szusowaniu w nocy z wtorku na środę - 2 dni urlopu = 4 dni na białym. Co Wy na to ? Z kim widzimy się w Nassfeld, Katschbergu, Turracherhohe, Gerlitzen, Heiligenblut, Grossglockner Resort i wielu innych ? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Września 2022 Udostępnij Napisano 13 Września 2022 7 godzin temu, JurekByd napisał: Sezon 2022/23 - Karyntia i Tyrol Wschodni Po przeanalizowaniu cen i nadchodzących kryzysowych czasów chciałbym zaproponować wyjazdy głównie 4-dniowe do najbardziej słonecznych austriackich landów - Karyntii , gdzie jest średnio 300 słonecznych dni w roku i Tyrolu Wschodniego. Karnet sezonowy na oba te rejony , obejmujący 30 ośrodków , 800 km tras, lodowiec Molltal kosztuje tylko 665 e , jest też kilka pakietów rodzinnych, np. za 2 dorosłych i 1 dziecko płaci się 1248 e , czyli wyjdzie ok.500 za dorosłego i 250 za latorośl. https://www.topskipass.at/saisonkarte/ https://www.topskipass.at/skigebiete/ Szusować można od startu sezonu w październiku do 7 mają, do pierwszych fajnych terenów - Turracherhohe, czy Katschbergu jest niecałe 700 km z Wrocławia, lub Gliwic. Oprócz austriackiego porządku i włoskiej pogody atutem jest mniejszy tłok i bardziej przyjazne ceny kwater i w knajpach. W przeciwieństwie do Tyrolu są też kilkudniowe karnety na całość , pozwalające na robienie ski-safari - czyli codziennie nartowanie w innym miejscu - taki 4-dniowy kosztuje 200-216 e w zależności od sezonu , skipassy na pojedyncze ośrodki można dostać już za ok.140 e za 4 dni - w podobnej cenie jest też międzynarodowy Julian Alps International Skipass na 3 karynckie, 5 słoweńskich i 7 włoskich ośrodków - http://sloalps.com/ Koszt dojazdu, transferów na stoki i noclegów z wyżywieniem HB przy obecnych cenach uda się zamknąć w kwocie 1100-1200 zł - przy innych destynacjach niemożliwe do osiągnięcia. Na dzień dzisiejszy na większość terminów mam możliwość zabukowania dużego domu 300 M2 z 9 sypialniami na 20 osób 500 m od wyciągów i stoków. Wyruszamy w każdy piątek wieczorem z Bydgoszczy przez S5 Poznań/Wrocław lub A1 Toruń/Łódź/Gliwice - inne kierunki np.Warszawa również do ogarnięcia przy odpowiedniej liczbie chętnych. Powrót po wtorkowym szusowaniu w nocy z wtorku na środę - 2 dni urlopu = 4 dni na białym. Co Wy na to ? Z kim widzimy się w Nassfeld, Katschbergu, Turracherhohe, Gerlitzen, Heiligenblut, Grossglockner Resort i wielu innych ? Gdzie znalazłeś ceny dla sezonu 2022/23 dla SLOALPS ? Na ich stronach jest cennik dla sezonu 21/22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2022 W dniu 13.09.2022 o 19:55, moruniek napisał: Gdzie znalazłeś ceny dla sezonu 2022/23 dla SLOALPS ? Na ich stronach jest cennik dla sezonu 21/22. Są tylko ceny zeszłoroczne jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 15 Września 2022 Udostępnij Napisano 15 Września 2022 (edytowane) Cena 665 Euro bardzo dobra, ale osobiście wolałbym dołożyć 195 Euro do Salzburger Ski Card bo całościowo obejmuje o wiele ciekawsze ośrodki. Oczywiście kluczowe jest założenie, że będzie normalna, wolna od covidowych cyrków, zima. Dlatego wszelkie decyzje o zakupie będę podejmować na ostatnią chwilę, czyli w momencie kiedy sytuacja będzie przewidywalna i stabilna. O ile będzie. Edytowane 15 Września 2022 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wickerman Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 W dniu 13.09.2022 o 12:10, JurekByd napisał: Sezon 2022/23 - Karyntia i Tyrol Wschodni Po przeanalizowaniu cen i nadchodzących kryzysowych czasów chciałbym zaproponować wyjazdy głównie 4-dniowe do najbardziej słonecznych austriackich landów - Karyntii , gdzie jest średnio 300 słonecznych dni w roku i Tyrolu Wschodniego. Karnet sezonowy na oba te rejony , obejmujący 30 ośrodków , 800 km tras, lodowiec Molltal kosztuje tylko 665 e , jest też kilka pakietów rodzinnych, np. za 2 dorosłych i 1 dziecko płaci się 1248 e , czyli wyjdzie ok.500 za dorosłego i 250 za latorośl. https://www.topskipass.at/saisonkarte/ https://www.topskipass.at/skigebiete/ Szusować można od startu sezonu w październiku do 7 mają, do pierwszych fajnych terenów - Turracherhohe, czy Katschbergu jest niecałe 700 km z Wrocławia, lub Gliwic. Oprócz austriackiego porządku i włoskiej pogody atutem jest mniejszy tłok i bardziej przyjazne ceny kwater i w knajpach. W przeciwieństwie do Tyrolu są też kilkudniowe karnety na całość , pozwalające na robienie ski-safari - czyli codziennie nartowanie w innym miejscu - taki 4-dniowy kosztuje 200-216 e w zależności od sezonu , skipassy na pojedyncze ośrodki można dostać już za ok.140 e za 4 dni - w podobnej cenie jest też międzynarodowy Julian Alps International Skipass na 3 karynckie, 5 słoweńskich i 7 włoskich ośrodków - http://sloalps.com/ Koszt dojazdu, transferów na stoki i noclegów z wyżywieniem HB przy obecnych cenach uda się zamknąć w kwocie 1100-1200 zł - przy innych destynacjach niemożliwe do osiągnięcia. Na dzień dzisiejszy na większość terminów mam możliwość zabukowania dużego domu 300 M2 z 9 sypialniami na 20 osób 500 m od wyciągów i stoków. Wyruszamy w każdy piątek wieczorem z Bydgoszczy przez S5 Poznań/Wrocław lub A1 Toruń/Łódź/Gliwice - inne kierunki np.Warszawa również do ogarnięcia przy odpowiedniej liczbie chętnych. Powrót po wtorkowym szusowaniu w nocy z wtorku na środę - 2 dni urlopu = 4 dni na białym. Co Wy na to ? Z kim widzimy się w Nassfeld, Katschbergu, Turracherhohe, Gerlitzen, Heiligenblut, Grossglockner Resort i wielu innych ? Jeżeli ceny będą spoko to w styczniu, lutym się piszę na taki wyjazd. Tym bardziej , że do Bydgoszczy mam niedaleko by się zabrać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Września 2022 Udostępnij Napisano 29 Września 2022 W dniu 24.09.2022 o 00:04, wickerman napisał: Jeżeli ceny będą spoko to w styczniu, lutym się piszę na taki wyjazd. Tym bardziej , że do Bydgoszczy mam niedaleko by się zabrać. Pozdrawiam! Warto. Zwykle na takim wyjeździe jest kilka ogarniętych osób, które Ci podpowiedzą pewne rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gała Napisano 5 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Cześć.Jestem z Kaszub i mam kilku zapaleńców,chętnie byśmy się wybrali z Tobą na taki wypad.5 dniowe też ogarniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 8 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Też , na pewno 5.01 i 20.01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gała Napisano 12 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Cześć.Podesłał byś grafik wypadów i nr kontaktowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 12 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 2 godziny temu, gała napisał: Cześć.Podesłał byś grafik wypadów i nr kontaktowy Mam wolne miejsca na drugi po Sylwestrze gorący termin 3 Króli - ruszamy z Bydgoszczy w czwartek 5.01 , wykorzystujemy wolny piątek 6.01 , co przy 2 dniach urlopu da nam aż 5 dni na stoku - mieszkamy w dużym domu bezpośrednio na stoku w ośrodku Hochrindl, robimy ski-safari po Karyntii - codziennie inny ośrodek - Turracherhohe, Gerlitzen, Katschberg, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld, Heiligenblut - możliwości jest bez liku - proszę chętnych o szybkie deklaracje, bo jak ktoś nam sprzątnie tą ofertę sprzed nosa to kolejna będzie sporo droższa - teraz koszt dojazdu, transferów na stoki i wyżywienia HB - śniadania i obiadokolacje wyjdzie tylko 1400 zł. 1)10.11 - 14.11 mam jeszcze miejsca na 4 - dniówkę na Hintertuxie - wyjazd z Bydgoszczy - jest kilka opcji dołączenia : Poznań , Wrocław, Łódź , Warszawa, Gliwice - koszt dojazdu, transferów na stoki i noclegów z cateringowym wyżywieniem HB - śniadania i obiadokolacje to tylko 1200 zł , załatwiam tańsze karnety grupowe. 2) 18.11 - 22.11 Sölden i Obergurgl lub Oktoberfest na Molltalu - darmowe testy nart i degustacja piwa, najtańsze karnety za 30 e/dzień 5) 25.11 - 29.11 Ischgl ze zniżkowymi karnetami i/lub St Anton W grudniu i styczniu mam ofertę dużego domu dla max 18 osób NA STOKU w familijnym ośrodku Hochrindl, gdzie 4-dniowy karnet kosztuje poniżej 150 e. Dokładając ok.50 euro mamy karnet na całą Karyntię - można wtedy zrobić ski-safari czyli codziennie jazda w innym ośrodku - np.Katschberg, Turracherhohe, Gerlitzen Alpe, Bad Kleinkirchheim ( również termy ) , Heiligenblut, Nassfeld - jak zdążymy go zabukować to koszt wyjazdu uda się zamknąć w 1100-1200 zł za dojazd i noclegi z wyżywieniem HB - śniadania i obiadokolacje. 6) 02.12 - 06.12 mam wolne miejsca na 4-dniówkę na Katschbergu z opcją Obertauern. Mieszkamy w luksusowych domkach z prywatną sauną i krytym basenem NA STOKU na wysoko położonej przełęczy - działaja tu obie sezonówki - salzburska i karyncka. Koszt dojazdu i noclegów z cateringowym wyżywieniem HB - śniadania i obiadokolacje to tylko 1300 zł. 7) 09.12 - 13.12 Turracherhohe, Katschberg , Gerlitzen , Bad Kleinkirchheim - luksusowe domki z basenem i sauną na stoku , na miejscu również baseny termalne !!!! 8)16.12 - 20.12 Ski- Safari po Karyntii 9) 25.12 - 01.01 Sylwester w Austrii - Ski safari po Karyntii - Turracherhohe, Bad Kleinkirchheim, Gerlitzen, Goldeck itd 1700 za dojazd, transfery na stoki i 6 noclegów - zostały 2 ostatnie miejsca. 10) Trzech Króli 05.01 - 10.01 5 dni, chata na stoku , tylko 1400 zł za 5 dni z wyżywieniem HB -śniadania i obiadokolacje 11) 13.01 - 17.01 12) 20.01 - 25.01 5 dni na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerbial89 Napisano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Witam,czy jest jedno miejsce na termin 16-20.12. Proszę o tel. kontaktowy 515174712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Wasiak Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Panie Jurku, Czy mogę prosić o termin wyjazdów w styczniu i lutym 2023 ? Poproszę także o telefon kontaktowy. Żona w tym sezonie niestety wypadła z gry. Kontuzja. Ja będę starał się dołączyć do któregoś z wyjazdów. Pozdrawiam, Rafał Wasiak, Warszawa 603-396-108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Terminarz planowanych wyjazdów - w tym sezonie jeździmy w najbardziej słonecznym austriackim landzie Karyntii - "włoska pogoda, austriacki porządek" , szybki wygodny dojazd, karnety tańsze niż w Tyrolu, czy Dolomitach - ok.50 e / dzień, dzieci pół ceny. Startujemy zwykle w piątek wieczorem z Bydgoszczy - są 2 opcje przejazdu : Poznań/Wrocław lub Łódź/Gliwice. Koszt dojazdu i noclegów z wyżywieniem hb -śniadania i obiadokolacje to zwykle od1200 zł w przypadku 4-dniówki i od1400 zł 5-dniówki. 3) 05.01 - 10.01 Trzech Króli 5 dni 1400 zł - Turracherhohe, Katschberg, Bad Kleinkirchheim, Gerlitzen , Nassfeld 4) 13.01 - 16.01 Turracherhohe i okolice ski-safari 5) 20.01 - 25.01 5 dni 1400 zł , mieszkamy blisko stoku w Kötschach- Mauthen , jeździmy w Nassfeld 6) 27.01 - 31.01 ski-safari po Karyntii 4 lub 5 dni 7) 03.02 -08.02 ski-safari po Karyntii 😎 10.02 - 15.02 FREE SKI w Czarnogórze Kolašin 1600 zł z karnetem i śniadaniami za 5 dni 😎 25.02 - 02.03 Serbia - Kopaonik 5 dni od 1400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichywinter Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Cześć. Czy masz dwa miejsca na wyjazd 20.01.2023 lub 27.01.2023r.? Jeżeli tak, to czy można się podłączyć z Warszawy. Andrzej tel.507 114 244. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 też jestem zainteresowany terminem 19/20.01 Centrum kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 8 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) messengerem na Fejsie -.JurekByd Edytowane 23 Października 2023 przez JurekByd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlfielder Napisano 23 Października 2023 Udostępnij Napisano 23 Października 2023 Jest wiele sportów, do których mogę wrócić, ale nie każdy z nich może być interesujący. Wiesz, kwestia sportu i meczów jest dla mnie ważna, więc staram się wykorzystać wiele okazji. Wiesz, niedawno znalazłem to źródło, kiedy udało mi się przeczytać kilka recenzji i było dla mnie odpowiednie. Możesz także spróbować użyć czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi