Mitek Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 1 godzinę temu, Jan napisał: Za moich czasów studentka to byla taka dętka co ja 100 pompuje Jaka to była uczelnia i wydział skoro żyjesz? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 1 godzinę temu, grimson napisał: Barycz, wąską niebieska kreska, jest nad czerwoną krechą. Sama Barycz to w moich okolicach wąską rzeczką, szerokości 1.5m. Ma swoje źródło tuż pod moim miastem, na mokradłach: Cześć Tak rozumiem, dziękuję za podpowiedź - czy mógłbyś jakąś bardziej tą Barycz zaznaczyć bo tam jest parę niebieskich kresek? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Tak rozumiem, dziękuję za podpowiedź - czy mógłbyś jakąś bardziej tą Barycz zaznaczyć bo tam jest parę niebieskich kresek? Pozdro https://dbpoleca.barycz.pl/upfiles/publications/DBP_460x224mm_28032015_(1)_pV3ql.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2 godziny temu, Victor napisał: Nie wiem jak Wy ale ja z chęcią pojeździłbym na nartach Bez napinki 🥳 Cześć Na taki pustym stoku w taki miękkim śniegu... z przyjemnością, w ten sam sposób nawet. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia (edytowane) 21 minut temu, star napisał: https://dbpoleca.barycz.pl/upfiles/publications/DBP_460x224mm_28032015_(1)_pV3ql.pdf Ale to jest szlak kajakowy - rowerem nie da się tego przejechać. Nawiasem mówiąc wzdłuż Baryczy jest dość mało jazdy, a w tym tej ciekawszej jeszcze mniej. Natomiast Stawy Milickie (czyli wszystkie kompleksy) to jest piękny temat. Szczególnie tam gdzie inni nie jeżdżą lub kiedy inni nie jeżdżą. Edytowane 25 Sierpnia przez Wujot2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 21 minut temu, Wujot2 napisał: Ale to jest szlak kajakowy - rowerem nie da się tego przejechać. Nawiasem mówiąc wzdłuż Baryczy jest dość mało jazdy, a w tym tej ciekawszej jeszcze mniej. Natomiast Stawy Milickie (czyli wszystkie kompleksy) to jest piękny temat. Szczególnie tam gdzie inni nie jeżdżą lub kiedy inni nie jeżdżą. Mitek pytał o Barycz. Na mapce Grimsona podpisana jest nawet z prawej, a linia równoległa do czerwonej. Na tej z linku grubsza niebieska kreska, niż na Grimsona, taki był cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, Wujot2 napisał: Ale to jest szlak kajakowy - rowerem nie da się tego przejechać. Nawiasem mówiąc wzdłuż Baryczy jest dość mało jazdy, a w tym tej ciekawszej jeszcze mniej. Natomiast Stawy Milickie (czyli wszystkie kompleksy) to jest piękny temat. Szczególnie tam gdzie inni nie jeżdżą lub kiedy inni nie jeżdżą. Cześć Nie jestem idiotą i umiem czytać mapy. Tak niektórzy mają Wiesławie. A to tylko skromny żarcik sprawdzający. Nabiorą się sprawdzani. Tu akurat nie ma szlaku kajakowego z tego co wiem - zresztą nie jest oznaczony. Najwcześniej oficjalnie spływalne jest od Odolanowa ale jak ktoś chce powalczyć... poprowadzę. Pozdro serdeczne Edytowane 25 Sierpnia przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Nagrane rano z jednej ręki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 20 minut temu, grimson napisał: Nagrane rano z jednej ręki: ? A tu o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 14 godzin temu, grimson napisał: Pobudka o 6 i pętla 50km z rana, Vmax 50km/ godz: Na jakim przełożeniu zazwyczaj jedziesz tzn w okolicach tej średniej prędkości? (ile zębów z przodu/z tyłu, jaki rozmiar tylnego koła i opony?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 7 godzin temu, Jan napisał: Za moich czasów studentka to byla taka dętka co ja 100 pompuje Studiowałes w burdelu? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 13 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Tak rozumiem, dziękuję za podpowiedź - czy mógłbyś jakąś bardziej tą Barycz zaznaczyć bo tam jest parę niebieskich kresek? Pozdro teraz będzie Barycz lepiej widoczna -> czarne strzałki: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia (edytowane) Z dedykacją dla Jana. Edytowane 26 Sierpnia przez star 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 1 godzinę temu, star napisał: Z dedykacją dla Jana. Laski jak to laski... a groby poniemieckie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 8 godzin temu, grimson napisał: teraz będzie Barycz lepiej widoczna -> czarne strzałki: Cześć Co do tych średnich... Dzisiaj jadąc do pracy zwracałem uwagę na to z jaką prędkością jadę i jaka wychodzi średnia. 28 km trasa łatwa jakieś 10km asfaltu, reszta kostka, ścieżki rowerowe, trochę równego szutru i parę takich wąskich łączników. Niestety sporo świateł - jakieś 6-8 razy muszę się zatrzymać. Rano jechałem z lekkim wiatrem i praktycznie cały czas jechałem ponad 30km/h i średnia wyszła 27,1km/h. Z powrotem tą samą drogą cały czas pod lekki wiatr jechałem cały czas 27-29 - momentami 30-31 ale to były dość krótkie odcinki i średnia wyszła 26,3km/h a więc różnica stosunkowo niewielka a prędkość przelotowa znacznie niższa. Największy wpływ na te średnie mają więc dohamowania i zatrzymywanie się oraz ruszanie - reszta jest raczej pomijalna. Czy macie podobne wrażenia? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 13 minut temu, Mitek napisał: Cześć Co do tych średnich... Dzisiaj jadąc do pracy zwracałem uwagę na to z jaką prędkością jadę i jaka wychodzi średnia. 28 km trasa łatwa jakieś 10km asfaltu, reszta kostka, ścieżki rowerowe, trochę równego szutru i parę takich wąskich łączników. Niestety sporo świateł - jakieś 6-8 razy muszę się zatrzymać. Rano jechałem z lekkim wiatrem i praktycznie cały czas jechałem ponad 30km/h i średnia wyszła 27,1km/h. Z powrotem tą samą drogą cały czas pod lekki wiatr jechałem cały czas 27-29 - momentami 30-31 ale to były dość krótkie odcinki i średnia wyszła 26,3km/h a więc różnica stosunkowo niewielka a prędkość przelotowa znacznie niższa. Największy wpływ na te średnie mają więc dohamowania i zatrzymywanie się oraz ruszanie - reszta jest raczej pomijalna. Czy macie podobne wrażenia? Pozdro Dokładnie tak. Wszelkie takie zwolnienia maja duży wpływ na średnią. Na moim kółku to średnia 20 km/h to niezła średnia. Ale na 40 km to 10 jest pierdolenia. Jadę obok Wawelu, gdzie są tłumy, remonty, ścieżki mieszane (pieszo/rowerowe). Pewnie jakbym o 6.00 wystartował, to byłoby dużo lepiej. Jak już wyjadę z Krk, to faktycznie się jedzie dużo lepiej i płynniej. Jak jechałem do Marasa, to średnia z jazdy już wyszła ok 25 km/h. Ale też się zatrzymywałem, bo tak de facto nie znałem dobrze drogi, a na kierownicy nie wożę telefonu, tylko w kieszeni na plecach. Więc trzeba co rozjazd stanąć, ściągnąć rękawiczkę i sprawdzić trasę. Zjazdy po krzakach - to nawet nie patrzę, ostatnio to więcej nosiłem rower niż jechałem 🙂. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Ale też się zatrzymywałem, bo tak de facto nie znałem dobrze drogi, a na kierownicy nie wożę telefonu, tylko w kieszeni na plecach. Więc trzeba co rozjazd stanąć, ściągnąć rękawiczkę i sprawdzić trasę. To bardzo nieergonomiczne dla średniej. 🙂 Polecam uchwyt telefonowy na kierownicę. Telefon zakładasz i zdejmujesz jedną ręką, podczas jazdy można zrobić foto, nie mówiąc o sprawdzeniu trasy jedną ręką. Bez zatrzymywania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Potrzebna Wam do czegos ta srednia? Lepszy obiad bedzie lub tp? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 15 minut temu, MarioJ napisał: To bardzo nieergonomiczne dla średniej. 🙂 Polecam uchwyt telefonowy na kierownicę. Telefon zakładasz i zdejmujesz jedną ręką, podczas jazdy można zrobić foto, nie mówiąc o sprawdzeniu trasy jedną ręką. Bez zatrzymywania. Mario, ja już się tyle razy wypierdoliłem na rowerze, szkoda telefonu. Zwykle jeżdżę na navi Wahoo, ale programuję na kompie. Tą mam na ramie i jest ok. Raz już szukałem telefonu w Lasku Wolskim, jak poczułem, że mogę wszystko😀. Dzięki. U Marasa już byłem ze 2 razy, ale za każdym razem jakoś inaczej. Teraz też tak było. Rękawiczki kiedyś działały, ale już się te gumki wytarły. Ja jeżdżę w pełnych rękawiczkach. To był spontaniczny wyjazd. Bo w sumie to przyjechałem do niego na …. Kolację. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2 minuty temu, mig napisał: Potrzebna Wam do czegos ta srednia? Lepszy obiad bedzie lub tp? Cześć Tak dla mnie to ważne. Pewna miara postępu. Pisałem Michał, że mnie na rowerze bawi jazda jako taka, Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 5 minut temu, mig napisał: Potrzebna Wam do czegos ta srednia? Lepszy obiad bedzie lub tp? A mnie do podniesienia ego, bo już raczej nie urosnę. Bardziej w szerz. Jak bym był tak wysoki jak Ty, to pewnie bym na to nie zwracał uwagi. A tak - mus. pozdro ps. Straszna awantura w necie o Velo Sołę. @Adam ..DUCH walczy jak lew. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Godzinę temu, Marcos73 napisał: A mnie do podniesienia ego, bo już raczej nie urosnę. Bardziej w szerz. Jak bym był tak wysoki jak Ty, to pewnie bym na to nie zwracał uwagi. A tak - mus. pozdro ps. Straszna awantura w necie o Velo Sołę. @Adam ..DUCH walczy jak lew. Wiem, że się boisz, ale linka mógłbyś zapodać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Teraz, star napisał: Wiem, że się boisz, ale linka mógłbyś zapodać. Ale Tobie, przecież Ty wszystko wyszukasz😉. Odbierać Ci tą przyjemność. Nie śmiałbym. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Godzinę temu, Marcos73 napisał: A mnie do podniesienia ego, bo już raczej nie urosnę. Bardziej w szerz. Jak bym był tak wysoki jak Ty, to pewnie bym na to nie zwracał uwagi. A tak - mus. pozdro ps. Straszna awantura w necie o Velo Sołę. @Adam ..DUCH walczy jak lew. Polna Soła 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 8 godzin temu, MarioJ napisał: Polna Soła 😁 Mario, może nie polna, ale jest sporo mankamentów na tej trasie. Przede wszystkim Cięcina - Wieprz. Tam to jest przeprowadzone na siłę, bez jakiegokolwiek chociaż częściowego przygotowania trasy pod kątem rowerzystów. Moim zdaniem super inicjatywa, ale delikatny falstart. Trasa prosta, rodzinna - a ten niedługi fragment na dzień dzisiejszy jej to miano odbiera. No i otwarli trasę, której elementem był transport kolejowy, a kolej sprawiła im psikusa i zaczęła remontować torowisko wprowadzając komunikację zastępczą. Trzeba było to opóźnić o rok, promocja odbiła się szerokim echem, ale jest spora fala krytyki co jej popularności nie przysporzy. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi