Mitek Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Cześć Jako, że już cisza wyborcza nie obowiązuje to pozwolę sobie na taki mały komentarz. Wysoka - około 74% chyba - frekwencja wyborcza jest komentowana jako zwycięstwo demokracji (notabene tak jak niska frekwencja gdy PIS wygrał po raz pierwszy) ale... 1952 - 95% 1957 - 94% 1961 - 95% 1965 - 96,5% 1969 - 97,5% 1972 - 98% 1976 - 98% 1980 - 98,8% To są wyniki, to jest (sorry) była demokracja. I jaka była jednomyślność - jedność narodowa. A teraz... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 3 minuty temu, kordiankw napisał: A ten gdzie? Do warszawy jedzie. Już się zaczęły czystki? pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 Teraz, Mitek napisał: Cześć Jako, że już cisza wyborcza nie obowiązuje to pozwolę sobie na taki mały komentarz. Wysoka - około 74% chyba - frekwencja wyborcza jest komentowana jako zwycięstwo demokracji (notabene tak jak niska frekwencja gdy PIS wygrał po raz pierwszy) ale... 1952 - 95% 1957 - 94% 1961 - 95% 1965 - 96,5% 1969 - 97,5% 1972 - 98% 1976 - 98% 1980 - 98,8% To są wyniki, to jest (sorry) była demokracja. I jaka była jednomyślność - jedność narodowa. A teraz... Pozdro Mitek, dobrze że nie wyszło 101 i więcej %. Wtedy wszystko było możliwe. pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 (edytowane) 8 minut temu, Marcos73 napisał: Mitek, dobrze że nie wyszło 101 i więcej %. Wtedy wszystko było możliwe. pozdrawiam Cześć To są realne dane - z INTERNETU - skąd np czerpana jest wiedza jak jeździć na nartach. Uważasz, że są nieprawdziwe...?) A przez ostatnie 8 lat kolesiom wychodziło i 115% w TVP. 😉 Pozdro Edytowane 16 Października 2023 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 13 minut temu, Marcos73 napisał: A ten gdzie? Do warszawy jedzie. Już się zaczęły czystki? pozdrawiam Już się zaczęło 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 2 minuty temu, kordiankw napisał: Już się zaczęło 😄 Nie będzie za chwilę miejsca w "Oknie Życia". TV Trwam już szykuje wakaty. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 (edytowane) 48 minut temu, Marcos73 napisał: Nie będzie za chwilę miejsca w "Oknie Życia". TV Trwam już szykuje wakaty. pozdrawiam Cześć A czy widzisz jakiś problem aby chuja podciągnąć ustawowo pod faszystę i zlicytować mu celowo (na służbę zdrowia i edukację) to toruńskie imperium? A tą hołotę do roboty - ileż miejsc do uporządkowania, lasy sadzić itd. Pozdro Edytowane 16 Października 2023 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć A czy widzisz jakiś problem aby chuja podciągnąć ustawowo pod faszystę i zlicytować na mu celowo (na służbę zdrowia i edukację) to toruńskie imperium? A tą hołotę do roboty - ileż miejsc do uporządkowania, lasy sadzić itd. Pozdro Ja jestem za rozdziałem Państwa od Kościoła. Nie wiem czy aż tak ostro jak Ty. Wierni ze swoich darowizn mogą Kościół utrzymywać, bo nic mi do tego. Natomiast chyba już dawno nie jesteśmy państwem stricte Katolickim. Być może się to zmieni. Ale to potężna instytucja. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 Października 2023 Udostępnij Napisano 16 Października 2023 2 minuty temu, Marcos73 napisał: Ja jestem za rozdziałem Państwa od Kościoła. Nie wiem czy aż tak ostro jak Ty. Wierni ze swoich darowizn mogą Kościół utrzymywać, bo nic mi do tego. Natomiast chyba już dawno nie jesteśmy państwem stricte Katolickim. Być może się to zmieni. Ale to potężna instytucja. pozdrawiam Cześć A co religia czy służący jej kościół ma wspólnego z mafijną działalnością Rydzyka. Przecież realnie to jest koleś bliżej białego spiczastego kaptura niż sutanny. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2023 1 minutę temu, Mitek napisał: Cześć A co religia czy służący jej kościół ma wspólnego z mafijną działalnością Rydzyka. Przecież realnie to jest koleś bliżej białego spiczastego kaptura niż sutanny. POzdro Bo ktoś mu na to pozwolił. Okazja czyni złodziejem. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1210 Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Cześć wszystkim, znowu tu na chwilę zajrzałem Pozwolę sobie nieśmiało przypomnieć, że 8 lat temu byli tu na forum Koledzy, którzy śmiało pisali o "kwiku świń odrywanych od koryta"... Są tu jeszcze gdzieś na linii ? 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 Chyba COVID ich nie oszczędził. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 W dniu 16.10.2023 o 18:23, Marcos73 napisał: Bo ktoś mu na to pozwolił. Okazja czyni złodziejem. pozdrawiam Cześć Ja nie. Dzisiaj pierwsze zimowe rowerowanie.Rano jak jechaliśmy do pracy było biało i -1 przy ziemi. Później pogoda fajna i nawet nie wiało więc nawet pojechaliśmy długa trasą. Nareszcie kupiłem kurteczkę rowerową taka jaką chciałem, właściwie to zasługa Rybelka bo ją wynalazł. A Ona za to kupiła sobie buty takie jakie chciała więc też jest zadowolona. Jutro ma być fajna pogoda więc na rower. Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Października 2023 Udostępnij Napisano 18 Października 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Ja nie. Dzisiaj pierwsze zimowe rowerowanie.Rano jak jechaliśmy do pracy było biało i -1 przy ziemi. Później pogoda fajna i nawet nie wiało więc nawet pojechaliśmy długa trasą. Nareszcie kupiłem kurteczkę rowerową taka jaką chciałem, właściwie to zasługa Rybelka bo ją wynalazł. A Ona za to kupiła sobie buty takie jakie chciała więc też jest zadowolona. Jutro ma być fajna pogoda więc na rower. Pozdro We Wrocku nad Odrą mgły, zimno. Edytowane 18 Października 2023 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Października 2023 Udostępnij Napisano 19 Października 2023 (edytowane) Cześć W Warszawie nad Wisłą też mgły i -1 dzisiaj ale bardzo fajnie. To nie jest lato ale trzeba się rozsądnie ubrać i jazda jest przyjemna. To jest jeszcze ten czas gdy da się jechać dłużej bez ryzyka utraty palców u nóg. A mgły rzeczywiście zajebiste nad wodą. Dzisiaj jadąc mostem obserwowaliśmy taki wylewający się z za zakola rzeki ogrom. Piękny i przerażający efekt jak z EDENu Lema. Pozdro Edytowane 19 Października 2023 przez Mitek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 19 Października 2023 Udostępnij Napisano 19 Października 2023 Popołudnie ciepłe wczoraj... trochę asfaltu trochę jazdy terenowej... tam gdzie zielono... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Października 2023 Udostępnij Napisano 21 Października 2023 Wczora Księży Młyn i Fabryczna oraz okolice... zwieńczeniem łódzki gin nie jakieś pyfko https://www.skionline.pl/forum/topic/31849-rower-uniwersalny/?do=findComment&comment=393689 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 24 Października 2023 Udostępnij Napisano 24 Października 2023 (edytowane) Popołudnie... https://mapy.cz/s/fohofuluno Dobromierz.gpx Edytowane 24 Października 2023 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Nareszcie jakieś ładne zdjęcie! Tylko zazdrościć jazdy w takim otoczeniu. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Ostatnie podrygi lata.... "bez zioła nie podchodź" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 7 godzin temu, Lexi napisał: Ostatnie podrygi lata.... "bez zioła nie podchodź" A, słynny most kolejowy, urokliwy swoją drogą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Października 2023 Udostępnij Napisano 25 Października 2023 Ślęża z oddali… choć fotka w bok https://mapy.cz/s/bedosazebu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Października 2023 Udostępnij Napisano 27 Października 2023 (edytowane) W koło krzyża tym razem. Jesień piękna. A laski święte przynajmniej u nas… gpx mi szlag trafił… i tak mam quotę… SO pomocą Edytowane 27 Października 2023 przez star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 28 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2023 (edytowane) Cze Dzisiaj piernik, stary ale jary. Jakaś analogia mi się nasuwa😁 pozdro Edytowane 28 Października 2023 przez Marcos73 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 28 Października 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2023 Finał jak zawsze, ale dzisiaj troszkę polnymi ścieżkami, błoto ale fajnie. pozdro ps. Pogoda z tych moich ulubionych, zima idzie 🎿 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi