Skocz do zawartości

W koło komina👍

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj był Mr. Hyde

Było mokro, ślisko i zimno. Oraz wietrznie. Nastroje też dołujące - ożyły demony... Ale później już musiałem walczyć o byt, błoto dwa razy zablokowało mi kompletnie rower, do tego śnieg padał... Na końcu przy domu nie mogłem odczepić klucza z zapięcia tak mi zgrabiały ręce. W wannie też nie czułem jaka była woda. Ale ogólnie super dzionek. 60 km w takich warunkach liczy się x2.

IMG_20241122_122932 P.jpg

IMG_20241122_123604 P.jpg

IMG_20241122_124322 P.jpg

IMG_20241122_124632 P.jpg

IMG_20241122_124728 P.jpg

IMG_20241122_125002 P.jpg

IMG_20241122_125743 P.jpg

IMG_20241122_130217 P.jpg

IMG_20241122_131908 P.jpg

Edytowane przez Wujot2
  • Like 4
  • Thanks 1

W dniu 6.11.2024 o 03:20, Spiochu napisał:

A co mam rozumieć?. Nie znam się zupełnie na tym. Stacjonarny - taki do kręcenia w domu. Wiem, że są zwykłe i spinningowe. Może być zwykły?

Podpinany trenażer do roweru to nie. Zdejmowanie tylnego kola jest zbyt upierdliwe.

Znowu zaległości z forumIMG20241117135246.thumb.jpg.2f51cc45d49220a8157b80fda91a94a3.jpg. Jeżeli chcesz tylko pedałować bez jakichś dodatkowych zabaw z treningami to zwykły tak. Na trenażer koło ściągasz raz i rower stoi przez zimę, więc zabawy mało. Jeżeli masz starszy rower to zostawiasz na trenażerze, u mnie taki stoi cały rok. Jeszcze tydzień temu udało się szosę odpalić. 

• Like 1

Cześć

No to dzisiaj Wiesław było mokro, ślisko i zimno. Oraz wietrznie. Zwłaszcza to wietrznie dawało popalić. Z górki gdzie normalnie jeździmy ponad 40 km/h jechałem 23 i - co ciekawe - jak wracałem to pod tą sama górkę... też 23 km/h. Ale można było pojeździć po śniegu chociaż. Pomiędzy demony się nie zapuszczałem - starałem się jechać szybko ale i tak mi stopy przemarzły trochę. Tak, że 60 km/h w takich warunkach świadczy o tym, żeś twardy! Szacun.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1
  • Haha 1

Godzinę temu, Mitek napisał:

Cześć

No to dzisiaj Wiesław było mokro, ślisko i zimno. Oraz wietrznie. Zwłaszcza to wietrznie dawało popalić. Z górki gdzie normalnie jeździmy ponad 40 km/h jechałem 23 i - co ciekawe - jak wracałem to pod tą sama górkę... też 23 km/h. Ale można było pojeździć po śniegu chociaż. Pomiędzy demony się nie zapuszczałem - starałem się jechać szybko ale i tak mi stopy przemarzły trochę. Tak, że 60 km/h w takich warunkach świadczy o tym, żeś twardy! Szacun.

Pozdro

Było x2 a nie /h a do tego to impresja nie fakt.

W dniu 21.11.2024 o 22:09, Lexi napisał:

Co prawda mam kompostownik na jakieś 3 kubiki i jeszcze jeden mniejszy na odpady "kuchenne" ale wywożę czasem trawę na przyczepie nad Wisłę i czekam aż się ktoś przypierdoli ...co prawda to ta sama trawa cały czas bo mi sie nie chce ładować i rozładowywać .. gorzej bo ludzie już mnie tu znają.... ciężko ...

W jakich rejonach jeździsz na rowerze?

To, że wyrzucasz trawę to spoko ale następnym razem wyjmij ją z kontenera 😉? Później taki spływa do mnie. Na placu mam już kilka takich, sąsiedzi to samo, co ja piętrowo mam je ustawiać 😉. Jeszcze trzeba do Wisły po to włazić, można się potopić. 

IMG-20240917-171927366.jpg

• Like 1
  • Haha 3

3 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Pozdro

Ja musiałem uważać dziś na czarny lód. Taka mikro warstewka, rozpoznana wstępnie na spacerze z psem. Wiedziałem, że będzie wesoło, trzeba było jednak chleb, mleko i pietruszkę kupić.

Każdy pretekst jest dobry, by znaleźć czas na rower 😉.  Zefirek też mocno zniechęcał do dłuższej jazdy. 

• Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, moruniek napisał:

To, że wyrzucasz trawę to spoko ale następnym razem wyjmij ją z kontenera 😉? Później taki spływa do mnie. Na placu mam już kilka takich, sąsiedzi to samo, co ja piętrowo mam je ustawiać 😉. Jeszcze trzeba do Wisły po to włazić, można się potopić. 

IMG-20240917-171927366.jpg

Cześć

Myślę, że śmietniki nie spływają do Ciebie z Małopolski tylko po weekendach warszawskich z okolicznych dzielnic - hołota się bawi.

Jak da radę to wpadłbym na piłkę w poniedziałek - potwierdzę, ale ze wstydem raczej.

Pozdrowienie serdeczne

Ludzie odwiedzają jakieś miejsce w celu rekreacyjnym prawdopodobnie dlatego że jest ono ładne, dlaczego więc pozostawiają tam śmieci, czy po to aby przestało być ono ładnym i zachęcającym ?. Nie rozumiem tego .. a może górę biorą atawizmy i oni podświadomie muszą zaznaczać swój teren ?. Jak usprawiedliwić celowe unikanie spłukania po sobie w toaletach jak nie znaczeniem terenu uryną.

3 godziny temu, mlodzio napisał:

Ludzie odwiedzają jakieś miejsce w celu rekreacyjnym prawdopodobnie dlatego że jest ono ładne, dlaczego więc pozostawiają tam śmieci, czy po to aby przestało być ono ładnym i zachęcającym ?

Też nie rozumiem. Myślę, że im śmieci w takich miesjcach, a pewnie w każdym innym też, nie przeszkadzają. Nie zostali na nie wyczuleni, np. przez rodziców. Ja zostałem i np. schodząc z mojej chałupy do wsi - ok. 2 km - zbieram śmieci (butelki, woreczki, papierów nie zbieram) zostawione niechlujnie przez innych. BTW denerwuje tym żonę. 🙂 Ale mnie wyczulił na śmieci ojciec.

• Like 3

Jest na wschodzie rzeka Bystrzyca, przepływa m.in. przez Lublin, wzdłuż miejskich bulwarów są ładne tereny rekreacyjne.  Niestety parę km za miastem zator śmieciowy jeden po drugim. Śmieci te spływają z Lublina ale dopiero tam powalone w rzekę drzewa powodują ich zatrzymywanie.

DSCF8813.jpg.153bb2a9783d0e026c62b5089cd3a8d9.jpg

DSCF8831.thumb.jpg.795dbfdd646457474a2eb3a7b52f0c93.jpg

DSCF8830.thumb.jpg.82130f0fbcb382ea642c29d4b5f3aafb.jpg

Co jakiś czas urządza się akcje sprzątania rzeki lub np. lasu. Niesprawiedliwym jest że sprzątają nie ci co śmiecili.

• Like 2