Mitek Napisano Niedziela o 19:12 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:12 (edytowane) 25 minut temu, brachol napisał: Cześć Moim zdaniem nie da się oddzielić kwestii technicznych od politycznych i ekologicznych. Jakby tak było to byśmy eksploatowali złoża węgla brunatnego, aż do końca (może tak będzie tego nie wiem, chociaż na razie wygląda na to, że wszystkiego nie wydobędziemy i elektrownia zostanie wygaszona). pozdro Cześć Da się tylko nie chcesz tego zrobić. Ekologia to nauka i te kwestie rozpatruję. Polityka to nie nauka i to mnie nie interesuje. Pytam więc po raz kolejny skąd masz te informacje na temat Bełchatowa? Pozdro Edytowane Niedziela o 19:15 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Niedziela o 19:38 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:38 2 godziny temu, MarioJ napisał: Ja tam głosuję za Mitkiem, za myśleniem. Ty Grimson kojarzysz mi się trochę z kołtuństwem. nie mam z tym problemu, z kim się kojarzę. mam to w głębokim poważaniu. patrząc na twoją internetową działalność, vide banowanie @star oraz free ride w KPN, który pokazałeś tutaj na krótki czas a potem wyciąłeś z YT jestem zdania, że na złodzieju czapka gore. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano Niedziela o 20:22 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:22 41 minut temu, grimson napisał: nie mam z tym problemu, z kim się kojarzę. mam to w głębokim poważaniu. patrząc na twoją internetową działalność, vide banowanie @star oraz free ride w KPN, który pokazałeś tutaj na krótki czas a potem wyciąłeś z YT jestem zdania, że na złodzieju czapka gore. Jak by Cię to nie ruszyło, to byś poprzestał na pierwszym zdaniu. A Ty atakujesz mnie bezpośrednio jakimś starymi kwestiami. Nie pisz o freeride, bo wogóle się na tym nie znasz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano Niedziela o 20:28 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:28 5 minut temu, MarioJ napisał: Jak by Cię to nie ruszyło, to byś poprzestał na pierwszym zdaniu. A Ty atakujesz mnie bezpośrednio jakimś starymi kwestiami. Nie pisz o freeride, bo wogóle się na tym nie znasz. nowy sparring partner = nowe ćwiczenia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano wczoraj o 05:17 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:17 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Da się tylko nie chcesz tego zrobić. Ekologia to nauka i te kwestie rozpatruję. Polityka to nie nauka i to mnie nie interesuje. Pytam więc po raz kolejny skąd masz te informacje na temat Bełchatowa? Pozdro Cześć Co do Bełchatowa to podałem link jest jeszcze kilka takich artykułów, być może to nie jest prawda, nie jestem w stanie tego na ten moment zweryfikować. Może to tylko taka wrzutka, żeby zbadać nastroje społeczne. Kwestie energetyczne nie są rozpatrywane w oderwaniu od polityki chyba się z tym zgodzisz? Czy mamy rozmawiać tylko o ilości węgla w danym złożu i rachunku ekonomicznym wydobycia? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 2 godziny temu, brachol napisał: Cześć Co do Bełchatowa to podałem link jest jeszcze kilka takich artykułów, być może to nie jest prawda, nie jestem w stanie tego na ten moment zweryfikować. Może to tylko taka wrzutka, żeby zbadać nastroje społeczne. Kwestie energetyczne nie są rozpatrywane w oderwaniu od polityki chyba się z tym zgodzisz? Czy mamy rozmawiać tylko o ilości węgla w danym złożu i rachunku ekonomicznym wydobycia? pozdro Cześć Widzisz ja czytuję Świat Nauki albo opracowania PIG, gdzie są przedstawione fakty, technologie, możliwości ale nie ma zupełnie akcentów politycznych. Naprawdę da się to oddzielić. Żebyś nie myślał, że w jakiś sposób krytykuje Twoje podejście ale staram się udowodnić, że się da. Moje myślenie jest mocno idealistyczne i być może dlatego nie do końca się rozumiemy. Cytowany przez Ciebie artykuł to raczej życzeniowość jakiejś Pani a nie fakty naukowe i dlatego tego typu publikacje pomijam. Co do Bełchatowa to pochodzi jeszcze do 2050 roku chyba, że dostaniemy nowy strzał technologiczny. Przestawienie energetyki na gaz byłoby złym pomysłem chyba, że nie byłby to gaz ziemny w obecnym rozumieniu. Technologie są - podeślę Ci artykuł - ale czy będą u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 46 minut temu, Mitek napisał: Cześć Widzisz ja czytuję Świat Nauki albo opracowania PIG, gdzie są przedstawione fakty, technologie, możliwości ale nie ma zupełnie akcentów politycznych. Naprawdę da się to oddzielić. Żebyś nie myślał, że w jakiś sposób krytykuje Twoje podejście ale staram się udowodnić, że się da. Moje myślenie jest mocno idealistyczne i być może dlatego nie do końca się rozumiemy. Cytowany przez Ciebie artykuł to raczej życzeniowość jakiejś Pani a nie fakty naukowe i dlatego tego typu publikacje pomijam. Co do Bełchatowa to pochodzi jeszcze do 2050 roku chyba, że dostaniemy nowy strzał technologiczny. Przestawienie energetyki na gaz byłoby złym pomysłem chyba, że nie byłby to gaz ziemny w obecnym rozumieniu. Technologie są - podeślę Ci artykuł - ale czy będą u nas... Cześć Zobaczymy jak długo będzie działał Bełchatów (jak oczywiście dożyjemy), być może do 2050 tak jak wcześniej napisałem nie wiem tego. Rozumiem, że złoża wystarczą na te jeszcze 25 lat, ale czy będzie wola polityczna i tak jak mówisz nie pojawi się nowa technologia - tego też nie wiem. Naukowcy mogą przygotowywać rozmaite opracowania, patenty czy też technologie, ale to od biznesu i polityki często zależy, czy będą one rozwijane i wdrażane. Też mam podejście idealistyczne i np. uważam, że każdy kto zaczyna działalność polityczną powinien na pierwszym miejscu stawiać dobro ogółu, a nie swoje własne. Fakty niestety są inne... pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu 14 godzin temu, Mitek napisał: Nie znam się zupełnie na oponach szosowych. Zdziwiło mnie to po prostu widząc jakie opony ma np. brat Rybelka w szosowym Cervelo, którego dokładność wykonania i delikatność mnie powala. Ale może nie wszystkie szosy są takie... Pozdro Nie jeździłem na rowerach tej marki, ale z mojego doświadczenia wiem, że rowery szosowe mimo swej pozornej kruchości i delikatności to twarde maszyny, wcale nie tak łatwo je zepsuć. I piszę to nie jako wycieniowany zawodnik, a zwykły rowerzysta zazwyczaj ważący 90kg (+- 3kg) jeżdżący po różnych drogach w naszym pięknym kraju również z obciążeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Wczoraj pokręcone 45 min na rowerku stacjonarnym: 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 minut temu Udostępnij Napisano 14 minut temu Miłego dnia… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi