grimson Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Track: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca (edytowane) 21 minut temu, grimson napisał: Track: Szybki choć może po kawce już nie taki znowu wściekły? Graty. Ja wróciłem z wielkopolski gdzie miałem rytuał poranny rower kąpiel rower, przyjemnie bo trochę terenu polodowcowego więc i spufać się zdołałem, a popływać tak do połowy jeziorka dymaczewskiego że się tak wyrażę. 3x jeno... https://g.co/kgs/KwxWnsu Edytowane 30 Czerwca przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca 5 minut temu, star napisał: Szybki choć może po kawce już nie taki znowu wściekły? Graty. Ja wróciłem z wielkopolski gdzie miałem rytuał poranny rower kąpiel rower, przyjemnie bo trochę terenu polodowcowego więc i spufać się zdołałem, a popływać tak do połowy jeziorka dymaczewskiego że się tak wyrażę. 3x jeno... https://g.co/kgs/KwxWnsu Jadąc na południe trasy, mocno wiało na czoło. Powrót na równych odcinkach z prędkościami 30-32km/ godz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2 godziny temu, grimson napisał: Jadąc na południe trasy, mocno wiało na czoło. Powrót na równych odcinkach z prędkościami 30-32km/ godz. Cześć A czy masz przy rowerze pochyłomierz? Bo widzę, że wieje 7-8m/s S a to jest wiatr z którym jedziesz pod 40km/h bez problemu. Może tam jest po prostu lekko pod górkę. Ja tak mam w drodze do pracy, że dopiero po parokrotnej jeździe dokładnie się zorientowałem gdzie jest górka a gdzie jest lekki spadek i jak to wpływa na prędkość jazdy w połączeniu z wiatrem - różnice do 15km/h' Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca 13 minut temu, Mitek napisał: Cześć A czy masz przy rowerze pochyłomierz? Bo widzę, że wieje 7-8m/s S a to jest wiatr z którym jedziesz pod 40km/h bez problemu. Może tam jest po prostu lekko pod górkę. Ja tak mam w drodze do pracy, że dopiero po parokrotnej jeździe dokładnie się zorientowałem gdzie jest górka a gdzie jest lekki spadek i jak to wpływa na prędkość jazdy w połączeniu z wiatrem - różnice do 15km/h' Pozdro Nie mam pochyłomierza. Lekkie nachylenie sprawdzam organoleptycznie, trudniej się pedałuje - lekkie wzniesienie, oczywiście bez wiatru. W swoim czasie miałem okazję jechać w mocniejszym wietrze, oczywiście pod wiatr było mocno wolno, za to z wiatrem jechałem długie fragmenty na moim MTB z prędkością 34km/godz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Cześć Jazda pod wiatr to duża sztuka. Cały czas pracuję nad tym żeby minimalizować różnice. To przede wszystkim kwestia dobrania biegu i umiejętności długiej jazdy na wysokiej kadencji - zero pchania z nogi. Udaje mi się już jeździć prawie równo i koszty jazdy pod wiatr nie są dużo większe ale są zawsze. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca Plus zmniejszenie powierzchni oporu, czyli sylwetka aerodynamiczna. Wówczas największy opór stawiają nogi, trzeba golić 🤣 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca 43 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Jazda pod wiatr to duża sztuka. Cały czas pracuję nad tym żeby minimalizować różnice. To przede wszystkim kwestia dobrania biegu i umiejętności długiej jazdy na wysokiej kadencji - zero pchania z nogi. Udaje mi się już jeździć prawie równo i koszty jazdy pod wiatr nie są dużo większe ale są zawsze. Pozdro Dziś było ciepło, o 6 rano 22 st. Więc jazda nie w softshellu a zwykłym t-shirt na rower. Aerodynamika coś tam dokłada i odejmuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Czerwca Udostępnij Napisano 30 Czerwca (edytowane) 8 godzin temu, grimson napisał: Dziś było ciepło, o 6 rano 22 st. Więc jazda nie w softshellu a zwykłym t-shirt na rower. Aerodynamika coś tam dokłada i odejmuje. Cześć W soft shellu w lecie, w temp powyżej 5 stopni...? To jaką Ty masz termikę brachu..? Powyżej 5 stopni to już tylko koszulka rękawki i kamizelka a i tak sporo potu się wylewa... Aerodynamika na tym poziomie nie ma znaczenia. Witold drze łacha. Właśnie wróciliśmy z fajnej rowerowej knajpy. Mamy do niej 25 km ale warto jechać jak tylko jest trochę czasu bo jest Pilsener niepasteryzowany lany... Dzisiaj nasz serdeczny kumpel z którym przejechaliśmy sporo km w tym parę ultra zdanie kwintesencję sensu życia wypowiedział: "Stary jak jedziesz tą stówkę czy dwieście czy w ogóle jakiś inny trening to to musi mieć jakiś sens. Przynajmniej ten jeden browar na mecie musi być, ale to jest takie absolutne minimum. Przecież to musi mieć jakiś sens!" Pozdro Edytowane 30 Czerwca przez Mitek 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca (edytowane) 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć W soft shellu w lecie, w temp powyżej 5 stopni...? To jaką Ty masz termikę brachu..? Powyżej 5 stopni to już tylko koszulka rękawki i kamizelka a i tak sporo potu się wylewa... Aerodynamika na tym poziomie nie ma znaczenia. Witold drze łacha. Właśnie wróciliśmy z fajnej rowerowej knajpy. Mamy do niej 25 km ale warto jechać jak tylko jest trochę czasu bo jest Pilsener niepasteryzowany lany... Dzisiaj nasz serdeczny kumpel z którym przejechaliśmy sporo km w tym parę ultra zdanie kwintesencję sensu życia wypowiedział: "Stary jak jedziesz tą stówkę czy dwieście czy w ogóle jakiś inny trening to to musi mieć jakiś sens. Przynajmniej ten jeden browar na mecie musi być, ale to jest takie absolutne minimum. Przecież to musi mieć jakiś sens!" Pozdro ... dobre!. Edytowane 1 Lipca przez star 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 17 godzin temu, kordiankw napisał: Plus zmniejszenie powierzchni oporu, czyli sylwetka aerodynamiczna. Wówczas największy opór stawiają nogi, trzeba golić 🤣 Nie tylko nogi;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 32 minutes ago, star said: ... dobre!. Śliczne 😍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Lipca Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca Cze Wczoraj ze względu na duchotę kółeczko rodzinne po Puszczy Niepołomickiej. Wbrew pozorom, podczas jazdy to ciepło nie było aż tak odczuwalne, a w lesie to juz luksusik. Trafiliśmy na zakończenieł Biegu Żubra w Niepołomicach a i zawodników z Wisły 1200 widzieliśmy po drodze na WTR-ce biegnącej wałami. Generalnie to wczoraj było lepiej jechać niż stać, bo było chłodniej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 3 minuty temu, Marcos73 napisał: Cze Wczoraj ze względu na duchotę kółeczko rodzinne po Puszczy Niepołomickiej. Wbrew pozorom, podczas jazdy to ciepło nie było aż tak odczuwalne, a w lesie to juz luksusik. Trafiliśmy na zakończenieł Biegu Żubra w Niepołomicach a i zawodników z Wisły 1200 widzieliśmy po drodze na WTR-ce biegnącej wałami. Generalnie to wczoraj było lepiej jechać niż stać, bo było chłodniej. Była duchota ale za to było pusto.. jechaliśmy wczoraj Velo Skawa (to znaczy trasą która kiedyś będzie Velo Skawa) i trochę ulicami. O ile w okolicach Zatora i Wadowic zawsze jest w wakacje młyn to naprawdę pusto było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 12 godzin temu, Mitek napisał: Cześć W soft shellu w lecie, w temp powyżej 5 stopni...? To jaką Ty masz termikę brachu..? Powyżej 5 stopni to już tylko koszulka rękawki i kamizelka a i tak sporo potu się wylewa... Aerodynamika na tym poziomie nie ma znaczenia. Witold drze łacha. Właśnie wróciliśmy z fajnej rowerowej knajpy. Mamy do niej 25 km ale warto jechać jak tylko jest trochę czasu bo jest Pilsener niepasteryzowany lany... Dzisiaj nasz serdeczny kumpel z którym przejechaliśmy sporo km w tym parę ultra zdanie kwintesencję sensu życia wypowiedział: "Stary jak jedziesz tą stówkę czy dwieście czy w ogóle jakiś inny trening to to musi mieć jakiś sens. Przynajmniej ten jeden browar na mecie musi być, ale to jest takie absolutne minimum. Przecież to musi mieć jakiś sens!" Pozdro Jeżdżę w godzinach mocno porannych. W okresie późno wiosennym, wakacje i wczesna jesień, to jest od 10st C w górę. Jak daje po nerkach to na początek mam softshell, który potem zdejmuję, jak się ociepli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 1 Lipca Udostępnij Napisano 1 Lipca 47 minut temu, grimson napisał: Jeżdżę w godzinach mocno porannych. W okresie późno wiosennym, wakacje i wczesna jesień, to jest od 10st C w górę. Jak daje po nerkach to na początek mam softshell, który potem zdejmuję, jak się ociepli. Cześć Polecam Ci kamizelkę rowerową. Idealnie się spisuje jako docieplenie w godz. porannych i nocnych no i nic nie wazy i nie zajmuje miejsca. Wiesz, taki ciuch nie musi w żaden sposób grzać, wystarczy, że chroni od wiatru. Moją Rybelek mi kupił w używańcu za 5 czy 7 pln. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca Chciałbym zapytać jaki mam dziś dzień 😉. Od piątku bawiłem się na Podlasiu na weselu Ani i Krzyśka. Po części oficjalnej nastąpiły poprawiny. Było też trochę pływania, łażenia po okolicy itp. Poprawiny. Co to były za poprawiny, ojciec Pana młodego jest piwowarem 🍺. Nad jeziorem Studzienicznym. Tu nad Nettą (gdzie była oficjalna część imprezy). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Lipca Udostępnij Napisano 2 Lipca W dniu 1.07.2024 o 06:57, star napisał: ... dobre!. Cudnne. Skąd to? Coś mi przypomina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca (edytowane) 14 godzin temu, a_senior napisał: Cudnne. Skąd to? Coś mi przypomina. Z Łodzi pisałem już choć tej wielkopolskiej... z naszej okolic trochę piachu, w polu. trochę błota w lesie było... https://www.skionline.pl/forum/topic/31849-rower-uniwersalny/?do=findComment&comment=403511 Edytowane 3 Lipca przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca 4 godziny temu, star napisał: Z Łodzi pisałem już choć tej wielkopolskiej... z naszej okolic trochę piachu, w polu. trochę błota w lesie było... Czyli zgodnie z "Piękna nasz Polska cała...". A bardzo przypomina te moje nadmorskie klimaty, które też znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca 56 minut temu, a_senior napisał: Czyli zgodnie z "Piękna nasz Polska cała...". A bardzo przypomina te moje nadmorskie klimaty, które też znasz. Ano. Gdzie się nie ruszysz coś ładnego. Byle zdrowie dopisywało i czas wolny był. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Szwajcar nad Rydwanem.., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Turystycznie z żonką. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Cześć Widzę, że pokluczyliście trochę po trasie Wisły... Ale dlaczego tak, żeście kluczyli... a teraz sobie przybliżyłem i po prostu to przejazdy przez różne drogi takie wrażenie błądzenia dają. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Wszystko zgodnie z planem. Żona chciała żebym ja zabrał na Romantyczną Plażę 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi