star Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 (edytowane) 12 minut temu, Spiochu napisał: Dziś pojechałem sprawdzić czy jazda w warunkach zimowych jest możliwa. Niestety jest to realne tylko w bajkach o Mitku warrszawskim. Już 10-15cm śniegu zupełnie uniemożliwia jazdę. Nawet jeśli uda się przejechać to prędkość jest niewiele większa niż z buta a wysiłek ogromny. Do tego miota rowerem jak szatan. Poniżej kilka fotek. Jechałem na oponach enduro o szerokości 2.4 i na ciśnieniu ok. 1bar. Może trzeba było zejść do 0.5 bara to by było trochę lepiej. Pojedyńczy ślad: Wiesz jak jest, w Warszawie wszystko jest możliwe, jak w krainie kwiatu i paproci. Rozumiem o czym piszesz, bo jezdzilem z/przez Parku Szczytnickiego do roboty po śniegu, latami, hardcore. Po lesie tez próbowałem. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Ja jeszcze chwilę muszę poczekać na narty. W oczekiwaniu jeżdżę rowerem po śniegu 😉. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez moruniek 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 42 minuty temu, moruniek napisał: Ja jeszcze chwilę muszę poczekać na narty. W oczekiwaniu jeżdżę rowerem po śniegu 😉. Cześć Kitujesz, przecież nie da rady... 😉 Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 29 minut temu, Mitek napisał: Cześć Kitujesz, przecież nie da rady... 😉 Pozdro Nie widzisz różnicy? Gołym okiem widać jaki śnieg ma śpiochu jaki Moruniek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 29 minut temu, Mitek napisał: Cześć Kitujesz, przecież nie da rady... 😉 Pozdro Już widzę Mitku jak pomykasz po tym wale. Podobnie jak na Stóg Izerski na jednym kole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 12 minut temu, Spiochu napisał: Już widzę Mitku jak pomykasz po tym wale. Podobnie jak na Stóg Izerski na jednym kole. No Mitek do Stogu już dwa razy... się przymierzał, a ja nawet raz prawie wjechałem choć au rebours czyli od d... strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 21 godzin temu, Spiochu napisał: Dziś pojechałem sprawdzić czy jazda w warunkach zimowych jest możliwa. Niestety jest to realne tylko w bajkach o Mitku warrszawskim. Już 10-15cm śniegu zupełnie uniemożliwia jazdę. Nawet jeśli uda się przejechać to prędkość jest niewiele większa niż z buta a wysiłek ogromny. Do tego miota rowerem jak szatan. Poniżej kilka fotek. Jechałem na oponach enduro o szerokości 2.4 i na ciśnieniu ok. 1bar. Może trzeba było zejść do 0.5 bara to by było trochę lepiej. Zima jest fajna jak zamrozi błoto a na wierzchu jest 5 cm śniegu - wtedy jest dobra zabawa. Dopiero FAT (w przystosowaniu zimowym) daje szansę na jazdę w ciut głębszym śniegu, choć tam też cudów nie ma. Porównaj sobie powierzchnię nart i styku opony. Specjalnie napisałem o przystosowaniu zimowym (czyli nie na mleku). W ogóle, w zimie łańcuch czy klocki dużo szybciej schodzą. W sumie to jest więcej serwisu, czyszczenia, suszenia, dokładnego smarowania a mniej jazdy. Trochę mi się to znudziło i teraz wybieram wtedy raczej asfalty i mój składak (a w nim pasek klinowy i bezobsługowe łożyska). Ale kiedyś walczyłem tak jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2023 28 minut temu, Wujot2 napisał: Zima jest fajna jak zamrozi błoto a na wierzchu jest 5 cm śniegu - wtedy jest dobra zabawa. Dopiero FAT (w przystosowaniu zimowym) daje szansę na jazdę w ciut głębszym śniegu, choć tam też cudów nie ma. Porównaj sobie powierzchnię nart i styku opony. Specjalnie napisałem o przystosowaniu zimowym (czyli nie na mleku). W ogóle, w zimie łańcuch czy klocki dużo szybciej schodzą. W sumie to jest więcej serwisu, czyszczenia, suszenia, dokładnego smarowania a mniej jazdy. Trochę mi się to znudziło i teraz wybieram wtedy raczej asfalty i mój składak (a w nim pasek klinowy i bezobsługowe łożyska). Ale kiedyś walczyłem tak jak Ty. Jezdzilem po zamrożonej plazy w okolicy Piasków przy granicy... fajna jazda. Zjawiskowe widoki, wschód słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 2 godziny temu, Wujot2 napisał: Zima jest fajna jak zamrozi błoto a na wierzchu jest 5 cm śniegu - wtedy jest dobra zabawa. Dopiero FAT (w przystosowaniu zimowym) daje szansę na jazdę w ciut głębszym śniegu, choć tam też cudów nie ma. Porównaj sobie powierzchnię nart i styku opony. Specjalnie napisałem o przystosowaniu zimowym (czyli nie na mleku). W ogóle, w zimie łańcuch czy klocki dużo szybciej schodzą. W sumie to jest więcej serwisu, czyszczenia, suszenia, dokładnego smarowania a mniej jazdy. Trochę mi się to znudziło i teraz wybieram wtedy raczej asfalty i mój składak (a w nim pasek klinowy i bezobsługowe łożyska). Ale kiedyś walczyłem tak jak Ty. Czemu nie na mleku? Przecież na śnieg to raczej super niskie ciśnienie. Jest mleko zimowe Np. orange subzero. Ja jechałem na endurance które niby jest od zera ale nic się nie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 12 godzin temu, Spiochu napisał: Już widzę Mitku jak pomykasz po tym wale. Podobnie jak na Stóg Izerski na jednym kole. CZeść Jeździsz raz na ruski rok od święta to się trochę pomęcz. Przyda ci się może Ci zejdzie napinka Piotruś. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 6 godzin temu, Mitek napisał: Piotruś. a dalej Mituś, Robercik, Wituś, Wiesiuś itd Jakie miłe czasy na forum nastają... nie ma to jak piaskownica! 🤣 🤣 🤣 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 14 godzin temu, Mitek napisał: CZeść Jeździsz raz na ruski rok od święta to się trochę pomęcz. Przyda ci się może Ci zejdzie napinka Piotruś. Pozdro Raz na ruski rok to ty jeździsz na nartach o ile w ogóle., na rowerze w terenie zresztą podobnie. W pisaniu głupot ci to jednak nie przeszkadza. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Spiochu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 7 godzin temu, Wujot2 napisał: a dalej Mituś, Robercik, Wituś, Wiesiuś itd Jakie miłe czasy na forum nastają... nie ma to jak piaskownica! 🤣 🤣 🤣 Piotruś jest Piotrusiem, Wiesław jest Wiesławem. POzdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 A Mituś bajarzem 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2023 3 godziny temu, Mitek napisał: Wiesław jest Wiesławem. O wypraszam sobie, Towarzyszem Wiesławem! Trochę szacunku... 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Z nart wyszła dziś dupa więc "w koło komina" - zakupy na święta zrobione... wydane stówa z groszem - tak sie wydaje jak sie jest "słomianym wdowcem"... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Pewnie tylko na butelki...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Godzinę temu, mig napisał: Pewnie tylko na butelki...... ..Tylko "koryto"...butelki zawsze w piwnicy gotowe.. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 4 godziny temu, mig napisał: Pewnie tylko na butelki...... Stówę to miał z butelek😀. W końcu mógł je na legalu z garażu wynieść. pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Stówę to miał z butelek😀. W końcu mógł je na legalu z garażu wynieść. pozdro Nie mam garażu.. znaczy mam ale zmuś mnie żebym jakieś dodatkowe drzwi otwierał jak mam gdzieś jechać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 30 Marca Autor Udostępnij Napisano 30 Marca (edytowane) Zaczęło się😉 pozdro Wesołych Świąt, Wasze zdrowie, moje muszę oszczędzać. Edytowane 30 Marca przez Marcos73 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Marca Udostępnij Napisano 30 Marca 29 minut temu, Marcos73 napisał: Zaczęło się😉 pozdro Wesołych Świąt, Wasze zdrowie, moje muszę oszczędzać. Ważne, że poświęcone zostało… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Kwietnia Udostępnij Napisano 1 Kwietnia W ramach przepalania tkanki tłuszczowej i w walce o 3% BF: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Cze Dzisiaj tylko kawa u znajomych, ale fajnie. Fajny podjazd, Prawda się nazywa. Jazda bokami, powrót przez miejską dżunglę. Lajtowe 30 kilka km. pozdro 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Maja Udostępnij Napisano 1 Maja Dwie fotki z wczorajszego roweru. Pierwsza poważniejsza przejażdżka w tym roku. Wałami Wisły do Nowej Huty. Zbliżone ujęcie tego samego z 10.05.2023 i 30.04.2024. Widać drobną różnicę. 🙂 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi