star Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 2 godziny temu, moruniek napisał: Na trasę dla pociągów dużych prędkości do CPK. Czy to będą prędkości ponadswietlne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 Cześć Jutro odpalamy do przyjaciół w Pławnej, a z Pławnej do Świeradowa tylko 25km więc bierzemy rowery i spróbujemy tego Stogu z Rybelkiem, że tak powiem - z marszu, jako element dłuższej wycieczki. Jak nas zabije to kumpel z Powiednej nas uratuje... może. 🙂 Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 A będziecie wjeżdżać od Czerniawy czy od Swieradowa? Ta słynna katorga jest właśnie od Czerniawy i czytając komentarze włos się jeży na głowie:-) http://www.altimetr.pl/stog-izerski.html Ostatnio podjezdżałem przełęcz Karkonoska i było mega ciężko, a tu widzę w komentarzach, że w porównaniu do katorgi to bułka z masłem. Ja tam się szosą ni huhu nie wybiorę:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 56 minut temu, cyniczny napisał: A będziecie wjeżdżać od Czerniawy czy od Swieradowa? Ta słynna katorga jest właśnie od Czerniawy i czytając komentarze włos się jeży na głowie:-) http://www.altimetr.pl/stog-izerski.html Ostatnio podjezdżałem przełęcz Karkonoska i było mega ciężko, a tu widzę w komentarzach, że w porównaniu do katorgi to bułka z masłem. Ja tam się szosą ni huhu nie wybiorę:-) Z której strony Karkonoska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, cyniczny napisał: A będziecie wjeżdżać od Czerniawy czy od Swieradowa? Ta słynna katorga jest właśnie od Czerniawy i czytając komentarze włos się jeży na głowie:-) http://www.altimetr.pl/stog-izerski.html Ostatnio podjezdżałem przełęcz Karkonoska i było mega ciężko, a tu widzę w komentarzach, że w porównaniu do katorgi to bułka z masłem. Ja tam się szosą ni huhu nie wybiorę:-) Cześć Tak jak wyjdzie. Traka mam od Czerniawy. Zresztą pozostałe podjazdy już jechaliśmy i są łatwe. Pozdro Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Tak jak wyjdzie. Traka mam od Czerniawy. Zresztą pozostałe podjazdy już jechaliśmy i są łatwe. Pozdro Zmierz sobie czas, a jeśli nie da rady czegoś podjechac to zanotuj jaki odcinek. Jak będzie okazja to też spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2023 @Mitek A tak w ramach motywacji, pamiętaj że Ty nie jeździsz mtb, tylko same płaskie asfalty na mazowszu 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 5 godzin temu, star napisał: Z której strony Karkonoska? Od Borowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Tak jak wyjdzie. Traka mam od Czerniawy. Zresztą pozostałe podjazdy już jechaliśmy i są łatwe. Jasne, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 @Mitek I jak wrażenia z podjazdu? Napiszesz jakąś relację? Mam nadzieję, że nie padłeś po drodze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 6 minut temu, Spiochu napisał: @Mitek I jak wrażenia z podjazdu? Napiszesz jakąś relację? Mam nadzieję, że nie padłeś po drodze. Piotrek, chyba nie da rady, może Braille'em albo Morse'm napisze 🙂 .--. --- --.. -.. .-. --- 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 11 minut temu, Marcos73 napisał: Piotrek, chyba nie da rady, może Braille'em albo Morse'm napisze 🙂 .--. --- --.. -.. .-. --- Zaczynam się martwić, czy podjazd go nie wykończył. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) A na relaksowe do/popołudnie polecam https://roweremposlasku.pl/zelazny-szlak-rowerowy/ Trasa do nieprzyzwoitości łatwa, prawie 20 km po starym torowisku kolejowym zamienionym w ścieżkę rowerowa. Nawierzchnia ze zwirku na lepiszczu polimerowym. Gladko, rowno i wygodnie. Reszta ( ze 35km) po leśnych asfaltach lub szutrach i nieco miasta w Karwinie. Jedyne podjazdy to w rejonie Gołkowic i Karwiny ale mało górskie- krótkie i do 7-8 % max. Większość- płasko lub spadki "kolejowe" - tak do 2 %. Jazda lasem, z częstymi widokami na Beskidy, jest czeski Radegast i nieco historii okolic. Gdyby szukać czegoś na jazdę np z przyczepka lub małymi dziećmi, lub szybkie 3 godziny (z postojem na frysztackim rynku) -miejsce idealne. Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez mig 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 8 godzin temu, Spiochu napisał: Zaczynam się martwić, czy podjazd go nie wykończył. Ja w Mitka wierze, on po prostu jeszcze jedzie… 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 eee pewnie na wyjeździe korzysta z uroków natury bez internetu, a o podjeździe pewnie już zapomniał:-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 41 minut temu, cyniczny napisał: eee pewnie na wyjeździe korzysta z uroków natury bez internetu, a o podjeździe pewnie już zapomniał:-D W sanatorium pewno… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2023 Wy sie smiejecie a ja serio sie martwie co z Mitkiem. Juz drugi dzien sie nie odzywa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2023 (edytowane) 9 godzin temu, Spiochu napisał: Wy sie smiejecie a ja serio sie martwie co z Mitkiem. Juz drugi dzien sie nie odzywa. Jak jezdzi lub pływa to nie pisze, zwykle tak jest, wyluzuj. Na pewno podszedł do zadania jak do Pomorskiej rozplanował sobie podjazd na trzy dni, cierpliwości... Edytowane 11 Sierpnia 2023 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Po dłuższej przerwie rowerowej, pobudka dziś o 5.30 i dzida na dwóch kołach. Z ciekawostek obserwacja halo? dookoła słońca: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Zaliczony Rezerwat Przyrody Wydymacz, z tytułowym zbiornikiem wodnym. Rośnie tu sporo dębów, w tym w rozmiarze XL i XXL. Na fotkach leżą dwie duże sztuki, jedna stoi (uschnięta)- > to jest kawał monstrum, zdjęcie nie odzwieciedla rozmiaru. Na oko obwód pnia 8 metrów, jak nie więcej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 2 godziny temu, grimson napisał: Zaliczony Rezerwat Przyrody Wydymacz, z tytułowym zbiornikiem wodnym. Rośnie tu sporo dębów, w tym w rozmiarze XL i XXL. Na fotkach leżą dwie duże sztuki, jedna stoi (uschnięta)- > to jest kawał monstrum, zdjęcie nie odzwieciedla rozmiaru. Na oko obwód pnia 8 metrów, jak nie więcej. Cze Mam nadzieję, że nic złego Cię tam nie spotkało😉 pozdro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 Dzisiaj pierwszy raz w koło komina na carbonowym gravelu. Kogo jak kogo ale budowlańców stać 💪😜 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze Mam nadzieję, że nic złego Cię tam nie spotkało😉 pozdro Idąc ciemną doliną nasz Grimson zła się nie ulęknie... bo to on jest ten zły;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Mikoski napisał: Dzisiaj pierwszy raz w koło komina na carbonowym gravelu. Kogo jak kogo ale budowlańców stać 💪😜 Mnie stać na kolejną puszkę farby i to by było na tyle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Marcos73 napisał: Cze Mam nadzieję, że nic złego Cię tam nie spotkało😉 pozdro Zbroja pełna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi