moruniek Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 10 minut temu, Lexi napisał: Kopnij sie troche w góry...jakąś spacerową trasą...doliną Kościeliską albo Chochołowską.. To już mam raczej za sobą. Lubię pójść obok szlaku, poszukać własnej alternatywy, niekoniecznie w tłumie. Po górach chodzę od 4 roku życia, nie lubię w tłumie. Góry w samotności lub towarzystwie najbliższych osób - proponuję np. w Macedonii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 (edytowane) 13 minut temu, moruniek napisał: To już mam raczej za sobą. Lubię pójść obok szlaku, poszukać własnej alternatywy, niekoniecznie w tłumie. Po górach chodzę od 4 roku życia, nie lubię w tłumie. Góry w samotności lub towarzystwie najbliższych osób - proponuję np. w Macedonii. Rozumię, tylko że skoro przyjechałeś na narty to niekoniecznie masz ze sobą sprzęt w góry dla siebie i dzieci... a w zimie bez sprzętu raczej nic ambitniejszego nie wykręcisz .. Poza tym w Tatrach nie ma alternatyw - Park. Edytowane 19 Lutego 2023 przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Cyrlica zdobyta. Niby niewielkie wzniesienie ale w zeszłym tygodniu się nie udało. Leżało wtedy tam ponad metr śniegu, który musiałbym torować. Teraz sami zobaczcie ile z tego śniegu zostało. W zeszłym tygodniu tej drogi widać nie było. Tu wąwóz zasypany jeszcze resztkami śniegu. Jest tam widokowo - dlatego się wdrapałem. Takie tam. I jeszcze jedno. Jesteśmy na szczycie. Bacówka ? Śniegu coraz mniej. Skocznie widziane z góry. Termy Chochołowskie też licznie odwiedzane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 Cze zaczynamy sezon. Tyniec😉 pozdro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze zaczynamy sezon. Tyniec😉 pozdro A ja głupi myślałem że Was jeszcze na Kasprowy wyrwę.. 😁....tylko patrzeć jak Piotrek pod płotem mi przemknie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 To i ja coś .... Z tego powodu, że młody nie chciał wstawać rano , nie pojechaliśmy w Bieszczady ale w bliższe okolice. Wycieczka, Rymanów Zdrój, Iwonicz Zdrój, Rymanów Zdrój. Trasa wiodła 3/4 przez lasy. Reszta pola. Stamtąd czasem widać Tatry, ale nie widziałem Tatr. Myślę, że tego dnia nie było ich widać nawet z Zakopanego. Dotlenienie, nogi czujemy. Trzeba częściej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 No jeśli ma być w koło komina (swojego), to ja: - taka zmiana sezonów 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 30 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Lexi napisał: A ja głupi myślałem że Was jeszcze na Kasprowy wyrwę.. 😁....tylko patrzeć jak Piotrek pod płotem mi przemknie.. Łączany już w tym sezonie 2x były 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Dotarliśmy do Niepołomic😀. No tak się zmieniły. Nie poznaję. Golgota też była parę razy😉 pozdrawiam IMG_2098.MOV Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Marcos73 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Cze Dzisiaj z buta, nie dużo, bo z psem, ale 20 km się udało przejść, psince korki wybiło😀. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 41 minut temu, Marcos73 napisał: Dzisiaj z buta Mówiłem zapinać rowery bo kradnooo!! 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 A ja u siebie w górach. Zejście na dół do wsi i wyjście to niezły hardcor. Dzis sprawdziłem, że jeszcze daję rady. 🙂 Na ostatnim zdjęciu rozrzucanie gówna. 🙂 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 1 Maja 2023 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 7 minut temu, a_senior napisał: A ja u siebie w górach. Zejście na dół do wsi i wyjście to niezły hardcor. Dzis sprawdziłem, że jeszcze daję rady. 🙂 Na ostatnim zdjęciu rozrzucanie gówna. 🙂 Czyżby kampania wyborcza ruszyła? pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 Tu jestem w matyczniku PIS-u. 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 16 minut temu, a_senior napisał: Na ostatnim zdjęciu rozrzucanie gówna. 🙂 Pacjent zakładu psychiatrycznego obserwuje pracę ogrodnika przy niewielkim polu truskawek. W końcu go pyta: - Co robisz? - Nawożę pole. - Ale że co? - Nawóz rozrzucam. - Czyli? - No kurwa! Truskawki gównem posypuję! - Wie pan, ja posypuję cukrem, no ale ja pojebany jestem. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 1 Maja 2023 Udostępnij Napisano 1 Maja 2023 (edytowane) W dniu 30.04.2023 o 17:37, Chertan napisał: Łączany już w tym sezonie 2x były Wiesz Pioter...ja sobie zdaje sprawę że u mnie we wsi jest stacja rowerowa... ....ale jakby co ja mam lepsze klucze ..lepszą pompkę i wszystko mam lepsze...no i zimny browar oraz staropolskie Mojito z miętą z ogródka (nie idzie zarazy wyplenić)....tak ze ten ...czasem w "łikendy' jestem - masz tel. skorzystaj z niego kiedyś jak będziesz miał ochotę.. Edytowane 1 Maja 2023 przez Lexi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Cześć Fajne wycieczki, fajne rejony. My niestety musieliśmy trochę ogarnąć dziadkom działkę. Udało się w dwa dni zrobić wszystkie niezbędne roboty i dobrze się przy tym bawić. Mamy niestety solidny areał - w sumie hektar - i tak jak zasadnicza działka poszła szybko bo traktorkiem, tak Rybelek ma pęcherze na rękach od kosy - ale sama chciała bo lubi. Na rower napinki nie mamy bo jeździmy codziennie a chodzenie po Warszawie... czy okolicach... A ile browaru i wina poszło... Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 34 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Fajne wycieczki, fajne rejony. My niestety musieliśmy trochę ogarnąć dziadkom działkę. Udało się w dwa dni zrobić wszystkie niezbędne roboty i dobrze się przy tym bawić. Mamy niestety solidny areał - w sumie hektar - i tak jak zasadnicza działka poszła szybko bo traktorkiem, tak Rybelek ma pęcherze na rękach od kosy - ale sama chciała bo lubi. Na rower napinki nie mamy bo jeździmy codziennie a chodzenie po Warszawie... czy okolicach... A ile browaru i wina poszło... Pozdro Kosa, taka prawdziwa? A kto klepie? Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 19 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Dzisiaj z buta, nie dużo, bo z psem, ale 20 km się udało przejść, psince korki wybiło😀. A nart nie wziąłeś? Bo śnieg widać, to można by zjechać 17 godzin temu, Lexi napisał: Wiesz Pioter...ja sobie zdaje sprawę że u mnie we wsi jest stacja rowerowa... ....ale jakby co ja mam lepsze klucze ..lepszą pompkę i wszystko mam lepsze...no i zimny browar oraz staropolskie Mojito z miętą z ogródka (nie idzie zarazy wyplenić)....tak ze ten ...czasem w "łikendy' jestem - masz tel. skorzystaj z niego kiedyś jak będziesz miał ochotę.. Dzięki, spróbuję skorzystać. Choć jak się zapieprza przez Łączany w treningu to mojito czy browar mniej wskazane, trzeba jeszcze wrócić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 53 minuty temu, KrzysiekK napisał: Kosa, taka prawdziwa? A kto klepie? Ty? Cześć Na razie uczę się ostrzyć. Na klepanie pewnie przyjdzie czas jak nadal będzie to nas bawić. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 4 minuty temu, Chertan napisał: ...... Choć jak się zapieprza przez Łączany w treningu to mojito czy browar mniej wskazane, trzeba jeszcze wrócić. Cześć Dokładnie. Ja na rowerze rozróżniam dwa tryby. Wycieczkowy i wtedy jest luz i imprezowo albo treningowy czy też wyścigowy i wtedy trzeba oszczędzać prąd i się nie rozpraszać bo może zabraknąć na finisz czy powrót. POzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 51 minut temu, Mitek napisał: Cześć Na razie uczę się ostrzyć. Na klepanie pewnie przyjdzie czas jak nadal będzie to nas bawić. Pozdro Ostrzenie jest nietrwałe... Klepanie krawędzi nie tylko ,,ostrzy,, ale też utwardza ostrze. Polecam.... Potem bierzesz kosę a ona sama ,,leci,, ... Duża różnica. Drzewiej to umiałem... Młotek z zaokraglona krawędzią, kowadełko u nas zwane ,,babką,, 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Ostrzenie jest nietrwałe... Klepanie krawędzi nie tylko ,,ostrzy,, ale też utwardza ostrze. Polecam.... Potem bierzesz kosę a ona sama ,,leci,, ... Duża różnica. Drzewiej to umiałem... Młotek z zaokraglona krawędzią, kowadełko u nas zwane ,,babką,, 🤣 Klepać to jeszcze trzeba umieć. Jak robi się to niefachowo, to można zwichrować ostrze. U mnie też kowadełko do klepania kosy nazywa się "babką". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 36 minut temu, kordiankw napisał: Klepać to jeszcze trzeba umieć. Jak robi się to niefachowo, to można zwichrować ostrze. U mnie też kowadełko do klepania kosy nazywa się "babką". Wiadomo. Dopiero trzecia kosa jest znośnie wyklepana. Ale jak się weźmie pod uwagę, że uderzać należy jedynie krawędź ostrza, ok 3mm to powinno być ok. No i równomiernie bo jak się przesadzi punktowo to się ostrze złuszcza i powstają ząbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 2 Maja 2023 Udostępnij Napisano 2 Maja 2023 Godzinę temu, kordiankw napisał: U mnie też kowadełko do klepania kosy nazywa się "babką". Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Młotek z zaokraglona krawędzią, kowadełko u nas zwane ,,babką,, 🤣 A u mnie takie kowadełko (wbijane do pniaka ) w przeciwieństwie do waszych nazywało sie też "babką".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi