Wit_www Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Zaczęli posypywać naszą górkę http://www.wiezyca.p...ki.html#kamerki myślę do soboty będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Się wybieram jak naśnieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Się wybieram jak naśnieżą No to pewnie się znowu spotkamy na jakiejś kiełbasce ,no i może jeszcze czymś więcej jak będziesz miał kierowcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Czy stoki w Wieżycy są dłuższe? Niestety nie Wieżyca -Koszałkowo ma 300 m ,a Wieżyca - Kotlinka 320 m. Jest tam za to trochę bardziej stromo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 W weekend chyba się wybiorę. Ale chyba nie w ten ,Przywidz jeszcze nie odpalił ARMATEK ,a na Wieżycy już pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Koszałkowo rusza w sobotę o 10.00 http://www.wiezyca.pl/ :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ski_Retry Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Będzie ktoś może dzisiaj na wieżycy ? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Byłem wczoraj na otwarciu stoku. 9.40 już ludzie byli i szusowali. Stok przygotowany dobrze, śniegu dostatecznie. O 11.00 pracowały 3 orczyki kolejek prawie 0. Śnieg szybki, zmrożony ale bez lodu. Było fajnie Może wybiorę się w poniedziałek wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 Właśnie wróciłem. Śniegu nawet jest i pod dostatkiem tyle że od wczoraj są niewielkie opady deszczu no i ten śnieg na stoku jest ciężki i tępy. Tylko wolna jazda na nim możliwa. Ludzi niewielu, byłem w godz. 15.30 - 17. 30 to na stoku i na wyciągach maksymalnie było ok. 40 osób, bodaj samochodów na parkingu było więcej niż samych narciarzy. To była taka chwila oddechu od świątecznego stołu Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Mi również w końcu udało odwiedzić się nasz kaszubski lodowiec i muszę przyznać ,że mile zaskoczyły mnie dzisiaj dość dobre warunki. W ciągu dnia co prawda śnieg nie był najlepszy ,ale pod wieczór zaczęło mrozić ,zrobiło się twardo i całkiem całkiem można było pośmigać. Oby tylko się pogoda utrzymała to będzie zupełnie nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Przywidz jeszcze nie chodzi. osobiscie wolę zjeżdzać 300 metrów w Wierzycy niż biegać na nartach 600 w Przywidzu. Ale to tylko moja opinia:D Byłem dzisiaj w Wierzycy było o.k. Pozbnałem kolege z którym zamienilismy sie na deski na zjazd. Ja mu mije Fischer'ki a on mi Volkl'e. Ciekawe! Użytkownik pawel_lesny edytował ten post 30 grudzień 2009 - 20:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 szkoda tylko, że w Wieżycy nie ma jakiejś polityki rodzinnej i zniżek dla dzieciaków... wypad rodziny 3 osobowej to minimum po 30 zlotych za punkty na osobę, jakieś piciu i szamka ok 20-30 i dojazd jakies 40 zl. czyli razem 160 za wypad 3 osobowej rodziny... masakryczna kwota jak na takie GÓRY. czyli w weekend mozna przepuscic przeszlo 300 zlotych o ile odbeda sie 2 wyprawy, w miesiac jakies 1500!!! co robic monopol rzadzi sie swoimi prawami, a przy tym nie mozna im odmowic profesjonalnego podejscia i szybkiej reakcji na warunki pogodowe. fajnie by było jakby zagospodarowali środek stoku. może właśnie jakiś wygrodzony stok dla jeżdżących dzieciaków tak aby mogły czuć się bezpiecznie i doskonaliły tam technikę? ja czasem mam stres jak widzę mojego bąbla mykającego pomiędzy dorosłymi. co do Przywidza szkoda gadać... Użytkownik krynio72 edytował ten post 03 styczeń 2010 - 14:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 krynio a po co im zniżki??? Popatrz co się dzieje w ferie i w weekend'y. Nie urywa się j.. złotej kurze. Konkurencja za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 ot co! Trzepowo dla początkujących, Przywidz dla? no własciwie nie wiem dla kogo. A tu i szeroko, dość stromo i nawet długo jak na Szwajcarię... a do tego otwierają najszybciej w regionie. Biznes jest biznesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Dopóki w naszym regionie nie powstanie podobny ośrodek jak "Koszałkowo" ( wielkość stoku, infrastruktura itp...) to nie bedzie dodatkwych atrakcji dla dzieci. Mają co prawda ulgowe karnety czasowe na 1/2 dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Zgadnijcie gdzie w Polsce jest najgrubsza pokrywa sniegu na stoku :confused: Tego jeszcze nie było Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpinista Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Wniosek z tego taki, ze niekture ośrodki wpisują sobie ilości śniegu z sufitu. Ktoś wieży, że w Wieżycy jest 150cm śniegu na stoku (max 30cm):confused:. Cud rozmnożenia śniegu na Stężycy występuje co sezon Niebawem postawią tam jakieś sanktuarium. Jeszcze trochę popada i strach będzie jeździć bo wystapi ryzyko zejścia lawiny heh… Niech TOPR się tym lepiej zainteresuje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 wszystko zalezy od tego gdzie mierzysz pokrywę sniegu, może mają jakieś swoje tajne zagłębienie w stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Czy ktoś już skosztował Śliwowicy Łąckiej dystrybuowanej na stoisku góralskim z oscypkami? Jak wrażenia? Bo moc słuszna, podobno 70%. Tylko czy smak śliwki gdzieś się tam przebija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam, byłem ostatnio dwa razy w Amalce, z synem, na nartach oczywiście. I muszę powiedzieć, że moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Przede wszystkim stosunkowo mało ludzi w sobotę, stosunkowo spore nachylenie stoku, stosunkowo fajny bar. Na minus zasługują jedynie dwa toi-toje w roli toalet, no i odległość od Gdańska. Ale polecam, jest to jakaś alternatywa. Pozdrawiam. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 http://www.nartyamalka.pl/index-3.html to jest kamerka z Amalki, Tom mozesz odniesc sie do tego co tu widac? z kamerki jest to calkiem podobne do koszalkowa a jak jest rzeczywiscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam, kryniu, nie mogę się połączyć z tą kamerką. Mam firefoxa i może to jest przyczyną. Koszałkowo jest chyba trochę dłuższe, nachylenie, wydaje mi się podobne w Amalce. Wczoraj przez pomyłkę napisałem o Kotlince, sorki. Amalka jest w mniej więcej 3/4 sensownie nachylona, dość szeroka. W dolnym odcinku przy orczyku ma dwa dość fajne garby, ale spokojnie do ominięcia lewą stroną stoku. Jak ktoś umie znaleźć szybkość na nietrudnej przecież górce, to można nieźle zjechać pod sam wyciąg. Na końcu trasy jest wypłaszczenie, ale naprawdę trzeba się postarać, żeby do orczyka dojechać odpychając się kijami. Stok jest ratrakowany, na górze widziałem ślady. Moim skromnym zdaniem stok fajniejszy niż Przywidz, o Trzepowie nie wspominam. Ja tam pojechałem po sobotniej wizycie w Wierzycy i stwierdzeniu braku miejsca na zaparkowanie auta, o tłoku na stoku nie wspominam. Pozdrawiam. Tom Użytkownik TomKur edytował ten post 29 styczeń 2010 - 10:14 Pomyłka Koszałkowa z Kotlinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatmak Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A jest na wieżycy możliwośc zostawienia gdzieś swoich rzeczy ( buty itp), w jakiejś przechowalni, bądź wypożyczalni sprzętu? Pozdrawiam! W zeszłym sezonie korzystałem z wypożyczalni i było tam trochę szafek do wynajęcia ale na 4 wyjazdy tylko 2 razy trafiłem na wolną (kto pierwszy ten lepszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 8 Marca 2010 Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam, 10.03 Puchar Wierzycy w slalomie gigancie. Szczegóły na stronie wiezyca.pl. Wybiera się ktoś może ?. Ja się wybieram z synem. Pozdrawiam. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Jeżeli chodzi o Wieżycę to ruszyło intensywne naśnieżanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi