alpinista Napisano 25 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Miałem podobne plany, ale jak zobaczyłem, że wieżyca napisała, warunki „średnie” to odpuściłem. Zawsze pisali, że są „dobre” , albo” bardzo dobre” a jak wjechałem wyciągiem to były „bardzo średnie”, więc jak teraz są średnie to chyba szkoda mi nart . Chyba, że faktycznie spadł śnieg za miastem, bo w Gdańsku przez noc spadły z 3 mm . Pogoda niestety niezbyt optymistyczna;/ Od dzisiaj już deszcz ma padać i 2 stopnie a jutro juz 4 :mad: . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 25 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ciekawe czy mają zamiar ruszyć w tym momęcie :confused:śniegu jest sporo i konkuręcja na Wieżycy już ruszyła. Na co oni czekają :confused::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 25 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 jedno wiem napewno, Państwo Krzyżanowscy marketing mają w powijakach. 1. aktualizacje stron - dziś ciemność a sniegu jakies kilka cm przybylo. 2. warto uruchomić chociaż wyciąg na jeden dzień i to ogłosić z necie na stronie, musi być przecież jakieś życie na osiedlu! a jak nie to zatrąbić, że są warunki przynajmniej saneczkarskie przecież to takie proste. a tu ciekawy link meteo z rejonu Wieżycy: http://www.traxelekt..._hst.php?ns=204 Użytkownik krynio72 edytował ten post 25 listopad 2008 - 10:25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpinista Napisano 25 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Czytając info ze strony Przywidza – może zacytuje : „Wyciągi NIE zostaną uruchomione w listopadzie w związku ze złej jakości śniegiem - jest mokry, wolny. Gleba jest zbyt ciepła i pomimo 20 cm pokrywy śnieżnej po jej ubiciu wychodzi ziemia i błoto. W trosce o Państwa sprzęt i komfort jazdy czekamy na prawdziwą zimę. „ Niestety wyciągu nie otwierają ;/ , ale tez świadczy to o tym, że marketing działa w jak najlepszym porządku , bo nie otwierają wyciągu za wszelka cenę. Otwieranie wyciągu w warunkach jakich napisali to byłby raczej marketingowy strzał w stopę . Zima rozbudziła nasze apetyty może w tym roku w końcu będzie normalną zimą :cool: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit_www Napisano 25 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dzięki za link ,chyba jutro sprubóję się wyrwać na Wieżycę. Może to pierwszy i ostatni snieg tej zimy, oby nie :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 25 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Byłem w Wieżycy, jak na taką zimę SUPER !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpinista Napisano 26 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Zima własnie jest SUPER a raczej incydent zimowy . Tyle śniegu to chyba nie spadło w ciagu oststsnich dwóch sezonów Gdyby był mróz i mozna było dośniezyć to warunki idealne Prognozy mówią, że zima ma sie zacząć w połowie grudnia i troche potrzymać Oby !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 27 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Jest stanowczo za ciepło, ziemia jest ciepła a co za tym idzie pokłady gliny ze śniegiem jak nie zjadą to śnieg się stopi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpinista Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zima chyba w końcu do nas zawitała !!!. Na razie bez śnieżna, ale zawsze coś Teraz tylko trzymać kciuki za armatki i niskie temperatury!!! Stoczek ładnie się już zabiela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Tradycyjnie w Wieżycy trwa sezon w najlepsze, w Przywidzu naśnieżone może pół stoku - pożal się Panie Boże! Śmiać się, czy płakać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpinista Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Tradycyjnie w Wieżycy trwa sezon w najlepsze, w Przywidzu naśnieżone może pół stoku - pożal się Panie Boże! Śmiać się, czy płakać? No tak tylko, że Wieżyca ma 300m czyli jakieś 15000m2 a Przywidz 600m czyli 30000m2. Dwa razy więcej do nasnieżenia. Skoro połowa górki jest nasnieżona to tyle samo co w Wieżycy - nie rozumiem Twojej logiki kolego. Byłem tam wczoraj przejazdem i widziałem wielkie górki śniegu. Jak ratrak to rozciągnie to powinni ruszyć na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Długość zgadza się, ale i szerokość ma wpływ. Myślę, że powierzchnia jest podobna jak nie mniejsza . Dlatego podtrzymuję swoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki51 Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witajcie, Tak czy owak w Wieżycy już ludzie śmigają na nartach a w Przywidzu nie!!! To chyba jest główny powód dyskusji? Jakby jeszcze dzisiaj natura pomogła-opady śniegu to i w Przywidzu pewnie by się coś ruszyło :confused: Jeszcze nigdy tam nie jeździłem i chciałbym sprobować tego stoku w Przywidzu-ponoć jest dużo dłuższy? Pozdrawiam Użytkownik jarecki51 edytował ten post 02 styczeń 2009 - 23:37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 W sumie dyskusja dyskusją . Ciągle gapię się w kamery na stronkach i stąd te uwagi. Przecież skoro dysponuje się wiekszym stokiem na ogół dysponuje się większą ilością sprzętu do jego utrzymania. To powinno przełożyć się na ilość klientów i dochody... Biznes jest bines ;P Kamery nie kłamią. A przy takich zimach jak ostatnio kto pierwszy ten lepszy. W Przywidzu armatki pracują od czasu do czasu, a na początku obecnych mrozów nie pracowały wcale przez kilka dni /2?/!!! W Wieżycy śnieżyły pełną parą. Przywidz niestety ma ekspozycję południową co nie sprzyja utrzymaniu śniegu w temperaturach w okolicach zera... tu jest przegrany. Przy większych jak teraz nie ma to specjalnego znaczenia. A żale warto publikować bo może czasem trafią gdzie powinny i wszyscy odniesiemy z tego korzyść - czego nam wszystkim życzę. Bo jak widać na kamerkach tłok w Wieżycy nie do opisania A teraz cycat: "Kazdy moze prawda krytykowac, a mam wrazenie, ze dopuszczanie do krytyki panie to nikomu... Mmmm... Tak nie... Nie podoba sie. Wiec dlatego z punktu majac na uwadze, ze ewentualna krytyka moze byc, tak musimy zrobic zeby tej krytyki nie bylo. Tylko aplauz i zaakceptowanie. Tych naszych prawda punktów, które stworzymy." PS. Ktoś był w Trzepowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Ja uważam że ktoś kto zarządza przygotowaniem tego stoku powinien jak najprędzej udać się do lekarza... Nie rozumiem w ogóle systemu naśnieżania tego ON... Kompletna głupota. Jak oni chcą otwierać jutro skoro w ogóle tam nie ma śniegu?! Na dole, podjazd pod bramki jest na trawie... Coś mi się zdaje że mimo padającego teraz intensywnie śniegu, wszystko zakończy się porażką tak jak 2 lata temu, kiedy zamiast śniegu była glina i połacie lodu, a trasa pod liną była zrobiona w 5 minut i to z brył lodu... :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Lutek w niedzielę jest szansa odszczekać wszystko co tu napisaliśmy w afekcie, oby! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Był ktoś w niedzielę? :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ja niestety byłem, ale może ktoś inny niech się wypowie bo będę znowu mało obiektywny. radość odkryłem dopiero po przyjezdzie 5 km dalej...:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 radość odkryłem dopiero po przyjezdzie 5 km dalej...:mad: Czyli pojechaleś do Trzepowa. Ciekaw jestem tejze gorki bo troche przypomina (ze zdjeć) tę w Przywidzu tyle że krótsza . Jak z parkingiem tam jest no i w ogóle co i jak sie to je bo mam zamiar tam pojechac w czwartek po pracy ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krynio72 Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Trzepowo porównałbym trochę do Wieżycy, tyle ze stok jest bardziej równomierny i chyba mniej w sumie stromy. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach z ich strony www. Ma też bardzo długi i prosty koniec co ważne szczególnie dla uczących się... i początkujących szybkościowców. Drzewa na środku też nie rosną. Wczoraj była zaratrakowana lewa część tak do połowy szerokości, ale warunki i ogólne wrażenie o niebo lepsze niż w Przywidzu gdzie trasa wyglądała jak wydeptana ścieżka na wiejskim podwórku zimą. Więcej nie będę narzekał na przywidzki osrodek sportu i rekreacji A jeszcze dodam że w Trzepowie mają profesjonalnie oświetlony stok, który nie przypomina alejki z uszkodzonymi latarniami... Oczywiście tam też nie wszystko wyglądało jak z bajki, bo działał tylko jeden wyciąg, a w knajpie zabrakło frytek, herbaty i pewnie pod koniec dnia wody bo studnia zamarzła / -12st./... Mimo wszystko warto tam zabawić i samemu wyrobić sobie opinię. Ja daję tym razem 4 ON Trzepowo. 3- na zachętę w OSiR w Przywidzu. ========================================================== Milicjant: No więc, co to jest teren zabudowany? Kierowca: Co?... Teren zabudowany to jest minimum trzy budynki w odległości nie większej, jak piętnaście metrów. Milicjant: Trzy prawda, w odległości prawda piętnastu metrów! A tu jest czternaście! Weźcie i zmierzcie sami, jeśli nie wierzycie milicji! Żona kierowcy: On wierzy Panie milicjancie, on we wszystko wierzy! Bóg mnie pokarał takim głupim chłopem! Kierowca: Ale trzy, a nie dwa. Chyba, że tego tam też należy uważać za dom. =========================================================== Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witam, był ktoś może dzisiaj lub wczoraj w Przywidzu ?. Jak warunki ? Pozdrawiam. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 3City, ale mi smaka "nartobiłeś". Psia kość, może też się wybiorę, ale bardziej pojutrze. Pozdrawiam. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Heh, to i Ja w środę bym może wyskoczył, bo jutro to mogę czasu nie znaleźć a czwartek i piątek już zajęty, tyle że po pracy czyli po 17-ej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomKur Napisano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 3City, napisz jak możesz, jak dzisiaj z warunkami. Robak, to może się jutro spotkamy. Ja będę ruszal z synem od razu po jego szkole, ok 15.30-16 powiniennem być w Przywidzu, pewnie ze dwie godzinki się pobujamy. Pozdrawiam. Tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alpinista Napisano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Jeździłem tam wczoraj i warunki były naprawdę dobre. Lekko zmroził się śnieg po tej odwilży i wymieszał z nowo nasypanym. Pod wieczór widziałem, że Panowie przygotowywali się już do nocnego śnieżenia, wiec dzisiaj powinno być równie dobrze. Niestety nie dojadę tam dzisiaj. Pracować też trzeba :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi