moloo Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Mam w domu dwie pary butów. Nordica SpedMachine 130 z sezonu 2019/2020 Nordica Doberman 130 z sezonu 2019/2020 (różnica w cenie to 90 zł, więc pieniądze nie wchodzą w grę) Ogólnie oba modele leżą idealnie, wiadomo ciężko przetestować w domu, w pokoju, ale nie ma wyjścia ... Doberman - delikatne problemy przy wkładaniu i ściąganiu - skorupa dość skutecznie drapie wysokie podbicie, które mam. A zakładam je w plus 20 a nie w minus 20 stopniach. Ktoś ma jakieś uwagi, spostrzeżenia, opinie ... Dzięki za każdą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 Cześć Poczytałem co piszesz i myślę, że w Twoim wypadku nie ma to znaczenia. Zresztą w każdym wypadku jest to wróżenie z fusów bo taki but można sprawdzić i ocenić tylko w czasie jazdy na stoku i ewentualnie wtedy reagować. natomiast jestem zdania, że równie dobrze możesz rzucić monetą. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, moloo napisał: Mam w domu dwie pary butów. Nordica SpedMachine 130 z sezonu 2019/2020 Nordica Doberman 130 z sezonu 2019/2020 (różnica w cenie to 90 zł, więc pieniądze nie wchodzą w grę) Ogólnie oba modele leżą idealnie, wiadomo ciężko przetestować w domu, w pokoju, ale nie ma wyjścia ... Doberman - delikatne problemy przy wkładaniu i ściąganiu - skorupa dość skutecznie drapie wysokie podbicie, które mam. A zakładam je w plus 20 a nie w minus 20 stopniach. Ktoś ma jakieś uwagi, spostrzeżenia, opinie ... Dzięki za każdą radę Przeczytałem cały ten ich bełkot marketingowy. Zasadniczo Doberman - but do jazdy. SpedMachine - nadaje się do chodzenia. A jeżeli lubisz jeździć w żlebikach, to czasem trzeba trochę podejść, wejść do knajpy na spotkanie ze znajomymi, a jednocześnie dobrze trzymający nogę. Ja miałem Nordica H1, jest to but którego mogłem nie ściągać przez cały dzień. Teraz mam też Lange RS130 - to już typowo sportowy but, który pasuje idealnie do mojej stopy. Choć zaprzyjaźnianie się trwało ze 3 dni. Jakikolwiek wybierzesz możesz być pewny posiadania dobrego buta, kwestią czasu i Twojego progu bólu będzie czas układania go na stopie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi