Wujot Napisano 26 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2022 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Michał jak przyrządziłeś puszczyka, bo ja zawsze robiłem z grzybami? Pozdro Z grzybami??? To profanacja. Puszczyki nadziewasz udkami ryjówek i podajesz z grubą kaszą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Października 2022 Udostępnij Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Cześć Masz rację. I jeszcze z czosnkiem niedźwiedzim zbieranym w okresie kwitnienia. Są wyborne. Ale Michał musi mieć też niezły przepis bo tylko jedno pióro zostało... Pozdro Edytowane 27 Października 2022 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Dziś dżdżysto i mglisto. Odrobinę nostalgicznie, groby najbliższych odwiedzone wczoraj, dziś postanowiłem przypomnieć rowerowo, o miejscach, które zwykle mijamy, o ludziach którzy mieszkali kiedyś w naszej okolicy, o tych którzy zginęli. Historia mojej okolicy. Dawny cmentarz. Oczywiście było pojeżdżone. Brakowało słońca by pokazać kolory jesieni. Dojeżdżamy w kolejne miejsce. Chwila refleksji i zadumy. Dziś zapalone znicze, świadczą o naszej pamięci, o tych którzy odeszli. Kolejne miejsce pamięci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Wątekco prawda rowerowy ale dzień szczególny.... Pod koniec sierpnia pływałem w rejonie jeziora Jagodnego i Rydzewa. Pora na grzyby niezła, wiec któregoś dnia przycumowalem pomiędzy Bogaczewrm a mostem na Kuli. Niestety grzybów kompletne zero (susza) za to widze w głębi lasu fragment rozciagnietej siatki autostradowej. Zwykle tak Lasy ogradzają mlodniki ale tym razem siatka ogradza stary cmentarzyk. Najbliższa miejscowość jest kilka km dalej więc zapewne wioska do której należał już nie istnieje... Tam jest sporo takich wyludnionych miejsc, które można rozpoznać po starych fundamentach, drzewach owocowych w środku lasu a najpewniej po starych mapach sprzed 150 lat (messtischblatt) porównując że współczesnymi. Cmentarzyk był w połowie zarośnięty konwalią, która pewnie "rozpełzła się" z któregoś grobu. Pomniki były niezdewastowane ale mocno naruszone czasem. Były napisy niemieckie, były nazwiska polskie, czasem pisane gotykiem, daty kończyły się na latach 60tych poprzedniego wieku. Pewnie wtedy skończyła się historia wioski lub zbudowano nowy cmentarzyk. Na jednym z grobów znalazłem TO (foto), mosieżną tabliczkę z tekstem. Autor napisal pewnie wszystko co wiedzial o tych osobach. Zima 1945... wystarczy nieco wyobraźni... W bardzo szcześliwych czasach żyjemy..... warto to docenić. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 4.10.2022 o 22:04, moruniek napisał: Tak około 30-31 października będę "na grobach" rodzinnych w okolicy. Niebieskie Źródła Groty Konewka Zalew Sulejowski Klasztor Cystersów w Sulejowie Konewka - fajne bunkry (choć te najfajniejsze niedostępne) Spała Spała (kilka tras po lasach) Bardzo fajna kręgielnia w Tomaszowie (prawdziwe kręgle) Inowłódz - zamek (ruiny), kościół Cze Spała była w ten weekend, ale kicha pogoda i chłodno było. Na szczęście nie padało. Przyjazd w piątek ok 13.00, szybki obiad i Spała przedreptana - COS - troszkę zawodników w kadrowych kurtkach - ale niestety nikogo nie poznałem - oni mnie też zresztą 😉 oraz urokliwy park w "centrum". Na sobotę był plan ambitny, ale cała rodzina zaSPAŁA i udało się ruszyć w teren dopiero o 11.00 - więc mało czasu do zmroku. Na początek Inowłódź i troszkę zwiedzania, sklep w Synagodze (ciekawe rozwiązanie), Kościół św. Idziego, ruiny zameczku - tyle z ciekawostek. Klimatyczna kawiarnia w "centrum" Bona - polecam. Sklepik w Synagodze - dość mocno oblegany i popularny. A we wnętrzu całość nieźle zachowana. Potem atak na jeden z nielicznych szczytów i przepiękny kościółek Św. Idziego + pomnik Bolesława Krzywoustego. To co nas urzekło to fantastyczne ścieżki, raczej dróżki nieuczęszczane których jest masa, leśne, takie czarne ale super gładkie, żwirowe i czasami asfaltówki bez jakiegokolwiek ruchu samochodowego. Jeszcze nam się udało zaliczyć Bunkier w Konewce - super miejsce choć wystawa taka sobie - ale z synem nam godzina poszła zanim przedreptaliśmy te 400m tam i z powrotem. I tak minęła sobota rowerowo, wieczorem zajęcia w hotelu, bilard, piłkarzyki, tenis stołowy i sauna. Niedziela samotnie z ambitnym planem - 65 km w 3h, ale nie udało się wyszło 52 km - za dużo kopalni piachu po drodze było 😉. Za mało czasu generalnie a za dużo do pojeżdżenia. Na wiosnę powrót, jeszcze kajaki przecież zostały, zalew Sulejowski do objechania i okoliczne lasy. Super miejsce dla rodzin z dziećmi. Polecam. Pusto. Przeleciałem na szybko tylko most Żelazny, niebieskie źródła i otarłem się o zaporę na zalewie - brakło czasu na bunkier w Jeleniu, małe groty gdzieś przeoczyłem - ale 2 kopalnie widziałem i nawet po nich jeździłem 😉. Nawigacja działa super, ale były problemy przy wgraniu trasy, no nie chciało się mi to zaimportować do wahoo, godzina nerwówki i się udało, banalny problem - za free to tylko miałem Kraków i okolice - trzeba było wykupić resztę map w komoot. Most Żelazny z "lepszej" odnowionej strony. Niebieskie źródła - super to wygląda na żywo. Urokliwe miejsca których jest pełno. Zapora na zalewie Finisz pod Hotelem, bo doba hotelowa dobiegła już końca pół godziny wcześniej 😉, a pasuje się jeszcze odświeżyć. Dojazd z Krakowa - bajka - 3 h (280km) w jedna i w druga stronę nigdzie nie stałem - nawet na bramkach na autostradzie Katowice - Kraków - dziwne (powrót tą trasą). Serdecznie polecam, hotel President też - dobre jedzenie (dość wykwintne, ale smaczne) i pobyt jak na ten standard (4*) powiedziałbym atrakcyjny - 2 noce - 3 osoby + śniadanie i obiadokolacja (2x) - 700 pln. Restauracja hotelowa mocno oblegana - chyba dość znana w okolicy - trzeba rezerwować stoliki - nawet goście hotelowi - oczywiście na obiado-kolację. pozdrawiam Edytowane 14 Listopada 2022 przez Marcos73 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 23 minuty temu, Marcos73 napisał: Cze Spała była w ten weekend, ale kicha pogoda i chłodno było. Na szczęście nie padało. Przyjazd w piątek ok 13.00, szybki obiad i Spała przedreptana - COS - troszkę zawodników w kadrowych kurtkach - ale niestety nikogo nie poznałem - oni mnie też zresztą 😉 oraz urokliwy park w "centrum". Na sobotę był plan ambitny, ale cała rodzina zaSPAŁA i udało się ruszyć w teren dopiero o 11.00 - więc mało czasu do zmroku. Na początek Inowłódź i troszkę zwiedzania, sklep w Synagodze (ciekawe rozwiązanie), Kościół św. Idziego, ruiny zameczku - tyle z ciekawostek. Klimatyczna kawiarnia w "centrum" Bona - polecam. Sklepik w Synagodze - dość mocno oblegany i popularny. A we wnętrzu całość nieźle zachowana. Potem atak na jeden z nielicznych szczytów i przepiękny kościółek Św. Idziego + pomnik Bolesława Krzywoustego. To co nas urzekło to fantastyczne ścieżki, raczej dróżki nieuczęszczane których jest masa, leśne, takie czarne ale super gładkie, żwirowe i czasami asfaltówki bez jakiegokolwiek ruchu samochodowego. Jeszcze nam się udało zaliczyć Bunkier w Konewce - super miejsce choć wystawa taka sobie - ale z synem nam godzina poszła zanim przedreptaliśmy te 400m tam i z powrotem. I tak minęła sobota rowerowo, wieczorem zajęcia w hotelu, bilard, piłkarzyki, tenis stołowy i sauna. Niedziela samotnie z ambitnym planem - 65 km w 3h, ale nie udało się wyszło 52 km - za dużo kopalni piachu po drodze było 😉. Za mało czasu generalnie a za dużo do pojeżdżenia. Na wiosnę powrót, jeszcze kajaki przecież zostały, zalew Sulejowski do objechania i okoliczne lasy. Super miejsce dla rodzin z dziećmi. Polecam. Pusto. Przeleciałem na szybko tylko most Żelazny, niebieskie źródła i otarłem się o zaporę na zalewie - brakło czasu na bunkier w Jeleniu, małe groty gdzieś przeoczyłem - ale 2 kopalnie widziałem i nawet po nich jeździłem 😉. Nawigacja działa super, ale były problemy przy wgraniu trasy, no nie chciało się mi to zaimportować do wahoo, godzina nerwówki i się udało, banalny problem - za free to tylko miałem Kraków i okolice - trzeba było wykupić resztę map w komoot. Most Żelazny z "lepszej" odnowionej strony. Niebieskie źródła - super to wygląda na żywo. Urokliwe miejsca których jest pełno. Zapora na zalewie Finisz pod Hotelem, bo doba hotelowa dobiegła już końca pół godziny wcześniej 😉, a pasuje się jeszcze odświeżyć. Dojazd z Krakowa - bajka - 3 h (280km) w jedna i w druga stronę nigdzie nie stałem - nawet na bramkach na autostradzie Katowice - Kraków - dziwne (powrót tą trasą). Serdecznie polecam, hotel President też - dobre jedzenie (dość wykwintne, ale smaczne) i pobyt jak na ten standard (4*) powiedziałbym atrakcyjny - 2 noce - 3 osoby + śniadanie i obiadokolacja (2x) - 700 pln. Restauracja hotelowa mocno oblegana - chyba dość znana w okolicy - trzeba rezerwować stoliki - nawet goście hotelowi - oczywiście na obiado-kolację. pozdrawiam Trochę liznąłeś okolice, jeszcze trochę zostało do zobaczenia 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 9 minut temu, moruniek napisał: Trochę liznąłeś okolice, jeszcze trochę zostało do zobaczenia 😉. Cześć Tak, wiem, ale plan na wiosnę i na dłużej - może coś razem? Znasz okolicę, będzie łatwiej. Świetna miejscówka, super leśne ścieżki, co prawda płasko, bez jakichś podjazdów, ale dla wszystkich. Jeszcze kajaki musimy zaliczyć po Pilicy, ale było zimno i delikatnie nie przygotowani byliśmy - chyba mentalnie. Można sobie wyznaczyć trasę i 100 km po okolicy i tak po prostu jechać. Cisza, spokój z dala od cywilizacji. Dla mnie bomba. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 Cześć Jak kajaki to polecam Drzewiczkę z torem do kajakarstwa górskiego gdzie za niewielkie pieniądze można zorganizować krótkie szkolenie itd. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 11 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak kajaki to polecam Drzewiczkę z torem do kajakarstwa górskiego gdzie za niewielkie pieniądze można zorganizować krótkie szkolenie itd. Pozdro To ten słynny tor, na który wybrała się Twoja małżonka z koleżanką ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 8 minut temu, Mitek napisał: Cześć Jak kajaki to polecam Drzewiczkę z torem do kajakarstwa górskiego gdzie za niewielkie pieniądze można zorganizować krótkie szkolenie itd. Pozdro Mitek Co Ty - zwariowałeś, 3 trupy na wiosnę na dzień dobry. Zacznijmy powoli. Ale dzięki. Kajaki mieliśmy pod nosem, ale bardzo mało ludzi było - zimno i pogoda niepewna. Ale Pilica super. Starałem się wyznaczać trasę blisko rzeki - czasami na siłę, co nie było dobrym posunięciem, ale jakoś się udawało objechać. Okolica warta powtórki, lecz bardziej na wiosnę, przede wszystkim jak dzień będzie dłuższy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 W dniu 14.11.2022 o 13:56, Marcos73 napisał: Cześć Tak, wiem, ale plan na wiosnę i na dłużej - może coś razem? Znasz okolicę, będzie łatwiej. Świetna miejscówka, super leśne ścieżki, co prawda płasko, bez jakichś podjazdów, ale dla wszystkich. Jeszcze kajaki musimy zaliczyć po Pilicy, ale było zimno i delikatnie nie przygotowani byliśmy - chyba mentalnie. Można sobie wyznaczyć trasę i 100 km po okolicy i tak po prostu jechać. Cisza, spokój z dala od cywilizacji. Dla mnie bomba. pozdrawiam Daj wcześniej znać, w jakim terminie planujecie jechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Godzinę temu, moruniek napisał: Daj wcześniej znać, w jakim terminie planujecie jechać. Krzysiu Wiesz, że Ty będziesz wiedział w pierwszej kolejności. Kasia wyszuka jakąś promocję, podobno pakiet przyjaciółka jest z winem bez ograniczeń, co najwyżej musimy się zrobić na kobitki 😉 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 11 minut temu, Marcos73 napisał: Krzysiu Wiesz, że Ty będziesz wiedział w pierwszej kolejności. Kasia wyszuka jakąś promocję, podobno pakiet przyjaciółka jest z winem bez ograniczeń, co najwyżej musimy się zrobić na kobitki 😉 pozdrawiam Wiesz, że mam dystans do siebie. Choć patrząc na moją posturę, to raczej pozostaje tylko przebranie za siostrę zakonną😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 27 minut temu, moruniek napisał: Wiesz, że mam dystans do siebie. Choć patrząc na moją posturę, to raczej pozostaje tylko przebranie za siostrę zakonną😉. Cze jeszcze za sportsmenkę z NRD 😉 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Teraz, Marcos73 napisał: Cze jeszcze za sportsmenkę z NRD 😉 pozdrawiam Też może być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Dziś trochę zimy, trochę jesieni. Drogi w lasach pokryte śniegiem. Jedziemy w teren. Słońce na niebie zachęca do jazdy, lekki mrozek. Miejscami więcej jesieni niż zimy (tej nie mogę się już doczekać). Dzielny towarzysz podróży. W lesie pusto. Słonecznie. Miejscami trochę śniegu. A miejscami prawie go brak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Krzysiu Ale piękną pogodę miałeś, u nas buro, dopiero popołudniu słoneczko się na chwilkę przebiło. Gdyby nie pogoda w Levi (tak mnie to zmyliło 😉) to chyba bym nigdzie się nie wybrał dzisiaj. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Cześć Tak dzisiaj u nas piękna pogoda była - zazdroszczę Krzychowi, że mógł sobie gdzieś wyjechać. U nas niestety-stety 18-nastka Amelki no i nie mogłem Rybelka z tym wszystkim zostawić, choć powiedziała - "Jedź sobie, ja nie dam rady czasowo". Fajny był dziś dzień na rower - rzeczywiście. Fajnie, że sobie pojeździliście Panowie. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 41 minut temu, Mitek napisał: Cześć Tak dzisiaj u nas piękna pogoda była - zazdroszczę Krzychowi, że mógł sobie gdzieś wyjechać. U nas niestety-stety 18-nastka Amelki no i nie mogłem Rybelka z tym wszystkim zostawić, choć powiedziała - "Jedź sobie, ja nie dam rady czasowo". Fajny był dziś dzień na rower - rzeczywiście. Fajnie, że sobie pojeździliście Panowie. Pozdrowienia Mitek Ale ty praktycznie codziennie robisz takie kółko jadąc do pracy. Dla nas rower to odskocznia od życia codziennego, a dla Ciebie chyba powrót 😉 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 40 minut temu, Mitek napisał: Cześć Tak dzisiaj u nas piękna pogoda była - zazdroszczę Krzychowi, że mógł sobie gdzieś wyjechać. U nas niestety-stety 18-nastka Amelki no i nie mogłem Rybelka z tym wszystkim zostawić, choć powiedziała - "Jedź sobie, ja nie dam rady czasowo". Fajny był dziś dzień na rower - rzeczywiście. Fajnie, że sobie pojeździliście Panowie. Pozdrowienia 58 minut temu, Marcos73 napisał: Krzysiu Ale piękną pogodę miałeś, u nas buro, dopiero popołudniu słoneczko się na chwilkę przebiło. Gdyby nie pogoda w Levi (tak mnie to zmyliło 😉) to chyba bym nigdzie się nie wybrał dzisiaj. pozdrawiam Ja ostatnio na rowerze prawie codziennie, choć ostatnio jeździłem zadaniówkę. Sam ją sobie wymyśliłem. Chciałem zejść na 20 kilometrów poniżej 48 minut. Szeroka opona, raczej do jazdy czasowej się nie nadaje, moje noga też wymagała pewnej wprawy i treningu. Doszedłem do 46:58. W przyszłym sezonie popracuję nad trasą, tak by zejść poniżej 45 minut 😉. p.s. W środę mi mocno przemarzły stopy. Zmieniłem skarpety na grubsze i po problemie. Wczoraj i dziś byłem już odpowiednio ubrany. p.s.2 Najlepszego dla Amelki. Jak te dzieci szybko rosną, tylko My coraz młodsi (duchem). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) 17 minut temu, moruniek napisał: Ja ostatnio na rowerze prawie codziennie, choć ostatnio jeździłem zadaniówkę. Sam ją sobie wymyśliłem. Chciałem zejść na 20 kilometrów poniżej 48 minut. Szeroka opona, raczej do jazdy czasowej się nie nadaje, moje noga też wymagała pewnej wprawy i treningu. Doszedłem do 46:58. W przyszłym sezonie popracuję nad trasą, tak by zejść poniżej 45 minut 😉. p.s. W środę mi mocno przemarzły stopy. Zmieniłem skarpety na grubsze i po problemie. Wczoraj i dziś byłem już odpowiednio ubrany. p.s.2 Najlepszego dla Amelki. Jak te dzieci szybko rosną, tylko My coraz młodsi (duchem). Cześć W czasie rzeczywistym w realnym ruchu itd, to byłby znakomity wynik Krzysztofie a znając Ciebie to jeszcze zahaczasz o teren... Pozdrowienia PS Z ubiorem jest koszmarnie - jak na nartach. Rzadko zdarza się trafić aby nie zmarznąć lub się nie zapocić. Membrany, techniczna odzież itd. - pierdolenie i tyle. Nigdy nie ma ideału - sam wiesz. Pozdro Edytowane 20 Listopada 2022 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 11 godzin temu, Mitek napisał: Cześć W czasie rzeczywistym w realnym ruchu itd, to byłby znakomity wynik Krzysztofie a znając Ciebie to jeszcze zahaczasz o teren... Pozdrowienia PS Z ubiorem jest koszmarnie - jak na nartach. Rzadko zdarza się trafić aby nie zmarznąć lub się nie zapocić. Membrany, techniczna odzież itd. - pierdolenie i tyle. Nigdy nie ma ideału - sam wiesz. Pozdro Tak, w realnym ruchu, licząc od startu przed bramą do powrotu pod bramę. Unikam świateł, te strasznie potrafią wypaczyć wynik. Skrzyżowań, mijanek z innymi uczestnikami ruchu, konieczności wyprzedzania wolniej jadących, uniknąć nie dam rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 Godzinę temu, moruniek napisał: Tak, w realnym ruchu, licząc od startu przed bramą do powrotu pod bramę. Unikam świateł, te strasznie potrafią wypaczyć wynik. Skrzyżowań, mijanek z innymi uczestnikami ruchu, konieczności wyprzedzania wolniej jadących, uniknąć nie dam rady. Krzysiu Ale taka stricte terenowa jazda? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 2 minuty temu, Marcos73 napisał: Krzysiu Ale taka stricte terenowa jazda? pozdrawiam Nie, w samym terenie dla mnie to prędkość nieosiągalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 Godzinę temu, moruniek napisał: Nie, w samym terenie dla mnie to prędkość nieosiągalna. Cze A to niezła średnia Ci wyszła, trzeba deptać na MTB. Choć jak jest dobra droga bez zatorów - ja mam taką na swoim kółku, to spokojnie można zrobić, a jak jeszcze wiatr w plecy - to Panie świat. Ale powrót pod wiatr idzie słabiej 😉 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi