Chertan Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 10 godzin temu, Wujot2 napisał: Bardzo fajne miejsce dla freeriderów czy skiturowców. Zjazdy z Salatyna i Brestovej są kultowe. Niestety trzeba tam wleźć, ale naprawdę warto. Wzdłuż wyciągu też można troszkę wymodzić (po prawej patrząc w dół, na górze jest fajna jazda wzdłuż dolinki potoku) niestety krótko. Sama trasa/y powinna Ci się podobać jest dość stromo ale zmiennie. Trochę ścianek, trochę wypłaszczeń. Naprawdę można ten ośrodek polubić. Stroma to była tylko końcówka po prawej, a tak to taka przyzwoita niebiesko-czerwona trasa, bardzo fajna do zabawy w cięte, długie skręty. Zmienność nachylenia to spora zaleta, jest wtedy zabawa ze zmianą promienia skrętu. Rewelacyjny też był śnieg, sporo świeżego, praktycznie niewiele oblodzeń, bardzo dobre trzymanie. Przydałaby się jeszcze z 1 trasa o odmiennym profilu, bo oba warianty są podobne, natomiast czarna (całkiem konkretna) była nieczynna. Ale ogólnie bardzo pozytywne wrażenia, trasa ok 2 km, krzesło długie, ale bardzo szybkie (>15 km/h, tyle co niektóre gondole), podgrzewane, jak trzeba to i kopułki można zamknąć, ale akurat u nas było okropne słońce na przemian z cudownymi chmurami. 6 godzin temu, Wujot2 napisał: Na Salatynie widzę tłok jak skurczybyk 😉 A w ośrodku jeszcze więcej. Dzikie tłumy. 🙂 Tu przychylam się do opinii chłopaków, że momentami na Salatynie było gęściej niż na stoku. A jak 4-godzinowcy zniknęli to w ogóle było pusto. Jeździliśmy do samego końca. Tym sposobem zrobił się dzisiaj 27. dzień w tym sezonie na nartach. Już mam dość, a te gady Marek&Marek nadal mnie męczą, że może po świętach coś i gdzieś. Z roboty wyrzucą i będzie ściepa konieczna na narty. Już drugi raz z nimi jestem i znowu badziew, nic tylko słońce, śnieg, śpiewające ptaki (a jaka to różnica z wyjącymi głośnikami w Białce), szemrzący potok. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) 19 minut temu, Chertan napisał: Tym sposobem zrobił się dzisiaj 27. dzień w tym sezonie na nartach. Kurcze, ja z wczorajszym dniem mam tylko 26, sezon dramatycznie słaby z racji nadmiaru obowiązków zawodowych. Przekonałeś mnie, jeszcze gdzieś pojadę;-) Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 36 minut temu, tomkly napisał: Kurcze, ja z wczorajszym dniem mam tylko 26, sezon dramatycznie słaby z racji nadmiaru obowiązków zawodowych. Przekonałeś mnie, jeszcze gdzieś pojadę;-) Jedź i propaguj polskie narciarstwo. Ale żem się namęczył przy tym przekonywaniu 🙋♂️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 Teraz, Chertan napisał: Jedź i propaguj polskie narciarstwo. Ale żem się namęczył przy tym przekonywaniu 🙋♂️ Ischgl 15-18.04? Jedziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 58 minut temu, Chertan napisał: Tym sposobem zrobił się dzisiaj 27. dzień w tym sezonie na nartach. Już mam dość, a te gady Marek&Marek nadal mnie męczą, że może po świętach coś i gdzieś. Z roboty wyrzucą i będzie ściepa konieczna na narty. Już drugi raz z nimi jestem i znowu badziew, nic tylko słońce, śnieg, śpiewające ptaki (a jaka to różnica z wyjącymi głośnikami w Białce), szemrzący potok. No i oczywiście nie obeszło sie bez oglądania nart pod światło.. okazało sie że PX66 są za lekkie do jazdy bo mają rdzeń wypełniony helem i mają wiązania ze styropianu... co w efekcie nic nie znaczy bo Piotrek i tak na nich o mało nas nie zajechał na śmierć.. taka to wdzięczność .. pozdrawiamy "MarkiTM" 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 10 minut temu, tomkly napisał: Ischgl 15-18.04? Jedziesz? Raczej nie, wicie rozumicie, coś trzeba popracować, zobowiązania są. Nie to co niektóre niebieskie ptaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 4 minuty temu, Lexi napisał: No i oczywiście nie obeszło sie bez oglądania nart pod światło.. okazało sie że PX66 są za lekkie do jazdy bo mają rdzeń wypełniony helem i mają wiązania ze styropianu... co w efekcie nic nie znaczy bo Piotrek i tak na nich o mało nas nie zajechał na śmierć.. taka to wdzięczność .. pozdrawiamy "MarkiTM" Faktycznie, wyjątkowo lekkie narty. Jeździło się na nich bardzo dobrze. Początkowo krótka adaptacja po slalomkach, potem fajne poczucie pewności, trzymania w łukach, całkiem przyzwoite i łatwe wchodzenie na krawędź, ale przede wszystkim łagodna jazda w kopnym śniegu, dzioby po prostu łykały te odsypy. Co do kopnięcia, to nie ocenię, bo jazda chyba zbyt mało dynamiczna w moim wykonaniu, aczkolwiek twarde to to nie jest. Przyzwoita narta, bez efektu wow. Natomiast przesiadka z powrotem na SRC to takie uwolnienie dynamiki, dużo lepsza skrętność i frajda, co jest w sumie oczywiste. A stabilność i trzymanie pozostało w ramach pamięci mięśniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Mniej spektakularnie ale jakże ... radośnie i efektywnie spędzone 3h na Slotwiny Arena. Warunki atmosferyczne zacne, ludzi garstka, przygotowanie stoku troszkę średnie. Powierzchnia śniegu to wiadomo, różnie bywa. Ale garby poprzeczne tych rozmiarów to już w płaskim świetle stanowią niespodzianki nieprzyjemne. Aczkolwiek po zeskanowaniu stoku i przyjęciu pewnych zaawansowanych strategii przejazdów było bardzo ok. Arena .. na tym stoku stawiałem drugi krok na nartach. Trasa nr 1 była przejeżdżana pługiem, łukami płużnymi i na doopie. Tak było 5 lat temu. Dziś jazda zupełnie inna..... Ale oczywiście poczatek został zasygnowany fantastyczną glebą spowodowaną asekuracyjnym siadaniem na tyłach. Wyjechały spode mnie narty niesymetrycznie po prostu spektakularnie. Pierwsza godzina jazdy bez sensu. Bardzo ostrożnie. Jakbym zapomniał jak się jeździ. Reszta czasu ....dużo radości. Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez KrzysiekK 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Chertan napisał: Już drugi raz z nimi jestem i znowu badziew, nic tylko słońce, śnieg, śpiewające ptaki (a jaka to różnica z wyjącymi głośnikami w Białce), szemrzący potok. Mega radochę mi zrobiłeś tymi zdjęciami. dwa razy byłem na dłuższych pobytach w Zverovce (to schronisko na dole przed stacją). Raz zrobiliśmy też Salatyna "po drodze". Kapitalny i zadziwiająco niedoceniany u nas temat. A z zachodniej Polski jest tam zdecydowanie najbliżej. Tak wygląda Salatyn z drugiej strony, gdzie są kapitalne, i przesympatyczne tereny do jazdy. Nie do zajeżdżenia. A to ambitniejsze zjazdy na północny-wschód (czyli powrotne) Ale z wspomnianej Zverovki są też inne rewelacyjne trasy. Tutaj na przykład Smutne Sedlo podejście a zjazd (nie wszyscy się zdecydowali, część zeszła w rakach) już był bardzo czujny bo było lodowo. Tutaj przepinka do zjazdu - Brestova Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Wujot2 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) 35 minut temu, KrzysiekK napisał: Mniej spektakularnie ale jakże ... radośnie i efektywnie spędzone 3h na Slotwiny Arena. Warunki atmosferyczne zacne, ludzi garstka, przygotowanie stoku troszkę średnie. Powierzchnia śniegu to wiadomo, różnie bywa. Ale garby poprzeczne tych rozmiarów to już w płaskim świetle stanowią niespodzianki nieprzyjemne. Aczkolwiek po zeskanowaniu stoku i przyjęciu pewnych zaawansowanych strategii przejazdów było bardzo ok. Arena .. na tym stoku stawiałem drugi krok na nartach. Trasa nr 1 była przejeżdżana pługiem, łukami płużnymi i na doopie. Tak było 5 lat temu. Dziś jazda zupełnie inna..... Ale oczywiście poczatek został zasygnowany fantastyczną glebą spowodowaną asekuracyjnym siadaniem na tyłach. Wyjechały spode mnie narty niesymetrycznie po prostu spektakularnie. Pierwsza godzina jazdy bez sensu. Bardzo ostrożnie. Jakbym zapomniał jak się jeździ. Reszta czasu ....dużo radości. Bez względu na to jak Ci sie jeździło..super fajnie znowu zobaczyć Twoją uśmiechniętą gębę.... Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez Lexi 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2023 9 minut temu, Lexi napisał: Bez względu na to jak ci sie jeździło..super fajnie znowu zobaczyć Twoją uśmiechniętą gębę.... Dzięki .... Atmosfera spotkania w Zwardoniu wciąż w pamięci. Nie sposób zapomnieć... Dziękuję !!!!!!! 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Cześć Następnym razem musimy Krzychu popracować nad jazda synchroniczną w linii, równolegle. jakby nagrać takie filmiki byłoby ekstra. Kiedyś - jeszcze VHS-em nagraliśmy filmik z 16 osobami ustawionymi w kwadrat i jadącymi synchroniczny śmig. mówię Ci jak to zajebiście wygląda. Przy następnym spotkaniu robimy. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Następnym razem musimy Krzychu popracować nad jazda synchroniczną w linii, równolegle. jakby nagrać takie filmiki byłoby ekstra. Kiedyś - jeszcze VHS-em nagraliśmy filmik z 16 osobami ustawionymi w kwadrat i jadącymi synchroniczny śmig. mówię Ci jak to zajebiście wygląda. Przy następnym spotkaniu robimy. Pozdro Koniecznie. Będzie jak na InterSki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Jeden z bębnem wybija rytm.... Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 W dniu 5.04.2023 o 10:27, Marcos73 napisał: Cze Znowu beznadzieja. Ale z z ekipą ze SF. pozdro Trzej Muszkieterowie… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 4 minuty temu, .Beata. napisał: Trzej Muszkieterowie… Beatko, który jest który - to już musisz sobie samam dopowiedzieć 🙂 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) 5 minut temu, Marcos73 napisał: Beatko, który jest który - to już musisz sobie samam dopowiedzieć 🙂 pozdrawiam Ten na białym koniu o imieniu Atomic. 😜 Edytowane 6 Kwietnia 2023 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, .Beata. napisał: Trzej Muszkieterowie… ...jasne - Atos, Portos i Majonez.... 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Moje przygotowania do nowego sezonu rozpoczęte aby kolano było w pełni sprawne, łąkotka poszyta ,piszczel pod kolanem złamana znaczy przecięta ,korekcja o 6⁰ od wewnętrznej strony. Wszystko razem zespolone karbonem plus tytanowe śruby sztuk 8 😟 Teraz potrzebuję dużo samozaparcia w długiej rehabilitacji, ale motywacja jest 💪 4 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 13 minut temu, Mikoski napisał: Moje przygotowania do nowego sezonu rozpoczęte aby kolano było w pełni sprawne, łąkotka poszyta ,piszczel pod kolanem złamana znaczy przecięta ,korekcja o 6⁰ od wewnętrznej strony. Wszystko razem zespolone karbonem plus tytanowe śruby sztuk 8 😟 Teraz potrzebuję dużo samozaparcia w długiej rehabilitacji, ale motywacja jest 💪 Cieszę się, że już po wszystkim i że poszło dobrze. Z rehabilitacją nie powinno być problemów, jesteś zdrowy i silny jak tur, więc kilka miesięcy i po krzyku. Zdrowiej, oby Cię na święta do chałupy wypuścili! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 21 minut temu, Mikoski napisał: Moje przygotowania do nowego sezonu rozpoczęte aby kolano było w pełni sprawne, łąkotka poszyta ,piszczel pod kolanem złamana znaczy przecięta ,korekcja o 6⁰ od wewnętrznej strony. Wszystko razem zespolone karbonem plus tytanowe śruby sztuk 8 😟 Teraz potrzebuję dużo samozaparcia w długiej rehabilitacji, ale motywacja jest 💪 Damiano - trzymaj się chłopie. Teraz to będziesz takie kąty sadził na stoku..., Wesołych Świąt Ci życzę - Wszystkim zresztą też. pozdrawiam 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Cześć Damian jesteśmy z Tobą chłopie. Trzymaj się!!! Pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 25 minut temu, Mikoski napisał: Moje przygotowania do nowego sezonu rozpoczęte aby kolano było w pełni sprawne, łąkotka poszyta ,piszczel pod kolanem złamana znaczy przecięta ,korekcja o 6⁰ od wewnętrznej strony. Wszystko razem zespolone karbonem plus tytanowe śruby sztuk 8 😟 Teraz potrzebuję dużo samozaparcia w długiej rehabilitacji, ale motywacja jest 💪 Sie potrafisz ustawic....sprzątanie przedświąteczne Ci odpada......dbaj o poziom tego płynu hamulcowego w zbiorniczku - to ważne.. Zdrówka. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 Trzymaj się Damian🍻 Tak sobie myślę, że z tym zbiorniczkiem płynu hamulcowego to słabo się spodnie narciarskie zakłada, a tym bardziej . jeździ. Ale zrehabilitujemy Cię do kolejnego sezonu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2023 A czym w tym zbiorniczku to jest ten sam płyn co w kijku narciarskim? Zdrówka życzę. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi