SzymQ Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Dobra, szukam kwatery w Wiśle 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 (edytowane) Jakby co mam do sprzedania dwa karnety jednodniowe Wiślański Skipass, kupione w BF, cena jak w BF 101,50 zł za sztukę. PS Jak jest z parkowaniem pod Czantorią? Duże parkingi? Płatne? Edytowane 8 Lutego 2023 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 To jutro Skolnity planuję. @mig @Mikoski wybieracie się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Będzie trudno.... ale powalczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 6 minutes ago, mig said: Będzie trudno.... ale powalczę. Spróbuję Cię zmotywować. 🙂 Jest SnowExpo i będzie Majesty, mógłbyś sprawdzić narty przez wielkie M 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 (edytowane) To raczej demotywacja. Jest sobota ( to już samo jest nieprzyjembe) I do tego SE... 😉 Edytowane 10 Lutego 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 33 minuty temu, SzymQ napisał: Spróbuję Cię zmotywować. 🙂 Jest SnowExpo i będzie Majesty, mógłbyś sprawdzić narty przez wielkie M 🙂 Cześć He he, jak ja rozumiem Michała. Takie weekendowo-feryjne spędy bardzo skutecznie odstraszają jeżdżących. Unikać, no chyba, że się je organizuje to wtedy zapraszamy wszystkich. 🙂 POzdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 45 minut temu, SzymQ napisał: To jutro Skolnity planuję. @mig @Mikoski wybieracie się? Będę w niedzielę rano od 8 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 1 minute ago, Mikoski said: Będę w niedzielę rano od 8 . Damn. W niedzielę myślałem, żeby Czantorię zobaczyć. Dam znać co ostatecznie w niedzielę będę robił... 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 (edytowane) 4 minuty temu, SzymQ napisał: Damn. W niedzielę myślałem, żeby Czantorię zobaczyć. Dam znać co ostatecznie w niedzielę będę robił... 🙂 Mogę być i na Czantorii karnety mam na obie stacje 😉 czasowo nawet parę minut bliżej. Edytowane 10 Lutego 2023 przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) Wylądowałem na Poniwcu... ale jutrzejsza Czantorią brzmi nieźle. Choć raz w sezonie trzeba Poniwiec bo juz o 830 kolumna samochodów do Wisły sięgała Ustronia. Edytowane 11 Lutego 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Just now, mig said: Wylądowałem na Poniwcu... ale jutrzejszą Czantorią brzmi nieźle. Poniwiec bo juz o 830 kolumna samochodów do Wisły sięgała Ustronia. No i dobrze! Udanego jeżdżenia! Skolnity porażka - długie kolejki. Próbuję przeczekać je w knajpie 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 5 godzin temu, SzymQ napisał: No i dobrze! Udanego jeżdżenia! Skolnity porażka - długie kolejki. Próbuję przeczekać je w knajpie 😄 Jak długie kolejki? Planowałem się jutro wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 4 minutes ago, Harnaś said: Jak długie kolejki? Planowałem się jutro wybrać. Do 9 na bieżąco. Koło 10 prawie od wejścia na stok. Koło południa lepiej ale dalej trochę trzeba było postać. Nie mierzyłem czasu ale myślę, że 3 do 4 zjazdów na godzinę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 11 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 to się nazywa Polska Jazda . Qrde. Masakra jednak, mimo że corocznie próbuję się sam przekonać ,ze ma to sens. I ma. Poza okresem feryjnym. Pzdr, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Wczoraj to nawet w Bałtowie były kolejki 😁. W życiu tylu ludzi tam nie widziałam, no może na nocnych jazdach. Chyba zmiana turnusów ferii. Warunki kiepskie, padał deszcz, śnieg mokry. Zdażały się spektakularne upadki i interwencje medyczne. Dużo początkujących, m. in. my - młody próbował snowboard poskromić 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 9 godzin temu, KamaG napisał: Wczoraj to nawet w Bałtowie były kolejki 😁. W życiu tylu ludzi tam nie widziałam, no może na nocnych jazdach. Chyba zmiana turnusów ferii. Warunki kiepskie, padał deszcz, śnieg mokry. Zdażały się spektakularne upadki i interwencje medyczne. Dużo początkujących, m. in. my - młody próbował snowboard poskromić 😁 Dlatego gdy hiper dobry warun jak wczoraj, dobrym wyborem był niszowy, dość stromy stoczek ... Magura Małastowska. Półtora km czerwonej trasy z wypłaszczeniami dwoma i dwiema sciankami. Wszędzie kolejki masakryczne a tam na bieżąco. Tyle że stok wąski, trzeba uważać, bo jezdzilem od brzegu do brzegu stoku, chociaż regularnie, ale jednak dużo w ,,prawie,, trawersie i trochę strach czy jakiś z góry na kreskę nie wpadnie na mnie.... Edytowane 12 Lutego 2023 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Dziś do południa Złoty Groń. Do 10 warunki bardzo dobre. Śnieg nie za twardy ale jeszcze nie puściło. Po 10 lekko zaczęło puszczać. Rano zawody Milka więc ludzi więcej. Dużo szkółek narciarskich. Do 9.30 brak kolejek do kanapy. Później sukcesywnie coraz większa kolejka ale nie dłużej niż na 7 minut. Po 12.30 ludzi coraz więcej i parking praktycznie cały zajęty. Wieczorem może jeszcze się na jazdę wybiorę ale nie wiem gdzie. Edytowane 12 Lutego 2023 przez zslawek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) 7 godzin temu, KrzysiekK napisał: Dlatego gdy hiper dobry warun jak wczoraj, dobrym wyborem był niszowy, dość stromy stoczek ... Magura Małastowska. Półtora km czerwonej trasy z wypłaszczeniami dwoma i dwiema sciankami. Wszędzie kolejki masakryczne a tam na bieżąco. Tyle że stok wąski, trzeba uważać, bo jezdzilem od brzegu do brzegu stoku, chociaż regularnie, ale jednak dużo w ,,prawie,, trawersie i trochę strach czy jakiś z góry na kreskę nie wpadnie na mnie.... Zazdroszczę, bo jak pisałam Bałtów witał i żegnał deszczem, a w międzyczasie tylko 😉mżaweczka. Niestety na krótki wypad niewiele mam w okolicy 😣. Dziś powtórka ale pogoda już zacna i śnieg niezły, cukier ale suchy na lodowym podkładzie i okazuje się, że mi już w ogóle taki nie przeszkadza. Nie pojeżdżone bo ludzi opór, kolejki na ok.10min, a i miałam przyszłego snowboardzistę pod opieką 🙉 ale ważne, że śnieg pod nartą był 😂 Edytowane 12 Lutego 2023 przez KamaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Po wczorajszej klapie na Skolnitym dziś całkowita odmiana i bardzo fajny dzień na Czantorii. Warun ok, choć mgła momentami ograniczała trochę widoczność. Kolejek brak. Do tego jazda i pogaduchy z kolegą @Mikoski. Wielkie dzięki i mam nadzieję, że kiedyś powtórzymy 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Dziś jeden z najlepszych dni na nartach - EVER !!! Dzień nieco emocjonalny. Córka wróciła do nart po złamaniu nogi. Pogoda miała być słaba, była fantastyczna. Na zmrożonym podkładzie, spadło 5 cm świeżego. Żyć, nie umierać. Tu, córka na zdjęciu. Pierwsze dorosłe narty. Buty od @Marcos73 pasują idealnie, dziękujemy raz jeszcze. Dziś epicko. Te 5 cm świeżego na twardym podkładzie. Fajnie to wyglądało. Takie kolejki przez cały dzień. Prawie jak w Białce 😉. Fajna jazda, cały czas. Tak stok prezentował się około 15:00. Później termy. Nie mogłem się powstrzymać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 13 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) 15 godzin temu, SzymQ napisał: Po wczorajszej klapie na Skolnitym dziś całkowita odmiana i bardzo fajny dzień na Czantorii. Warun ok, choć mgła momentami ograniczała trochę widoczność. Kolejek brak. Do tego jazda i pogaduchy z kolegą @Mikoski. Wielkie dzięki i mam nadzieję, że kiedyś powtórzymy 🙂 Jak będziesz w Beskidzie Śląskim to daj znać ⛷️ , na Czantorii nigdy nie stałem w kolejkach niewielki parking ogranicza ilość osób a w porównaniu do Skolnity to wybór jest prosty . Edytowane 13 Lutego 2023 przez Mikoski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Hehe. Po kurtce poznaję kto jest kto 🙂 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 13 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Wnioskuję, że przestałem być anonimowy przez forumowe zakupy kolegi Damiana... No nieźle 🙂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 13 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 (edytowane) Dzisiaj warunki na Złotym Groniu zdecydowanie inne niż wczoraj. Meldujemy się ok 8.30. przed 9 już zjeżdżamy ale warunki od początku miękko. W nocy nie było przymrozku więc stok nie związał. Dodatkowo na górze lekka mgła. Do 9.30 na bieżąco. Potem zaczynają pojawiać się szkółki. Śnieg ciężki. Padał deszcz na przemian z mokrym śniegiem. Kolejka coraz dłuższa i po 12 jak kończyliśmy to trzeba było do wyciągu odstać ok 5 minut. Niestety pojawiły się w kilku miejscach minerały na razie na szczęście niegroźne. Edytowane 13 Lutego 2023 przez zslawek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi