.Beata. Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 2 minuty temu, grimson napisał: Można było pocisnąć, frekwencja na D niska. Do tego twardo i równo. Obsługa CG dużo robiła, żeby utrzymać warunki. Przykładowo orczyk który zawozi na Żmije był dziś ręcznie dośnieżany łopatami, zeby było po czym jeździć. Wiem że się starają i chwała im za to, jednak z pogodą nie wygrają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 (edytowane) Ja dziś na Master ski... Muszę zobaczyć to nowe krzesło. Do zobaczenia jakby ktoś. Edit-po wycieczce. Wczoraj tam chyba padał deszcz. Rano na stoku śnieg całkiem ok. Zameldowałem się za późno, bo dopiero na g. 9. Ludzi malutko, zaczęli się zjeżdzać. Zaparkowałem na nowym parkingu. Uważajcie tam. Na kanałach wodnych na parkingu położono masywne "jumby". Są one marnej jakości. Przejechało duże auto i paskudnie "jumba" pękła. Można sobie narobić biedy w samochodzie. Ku przestrodze. Co do warunków, to była mgła, dość silna. Ciężko mi się w tym czymś jedzie. Ale na początku było ok. Potem zrobiła się pulpa miękka, co w połączeniu z bardzo marnym spadkiem terenu na nowej trasie sprawia, że bardzo dziwacznie się skręca, bez prędkości. Na końcu trasy kawałek ładnie nastromionego i tam zrobiło się kartoflisko. Przy dobrej widoczności pikuś, ale jak się wylała mgła, to było tam niefajnie. Generalnie dobry narciarski wyjazd. Czuję uda. Uciekłem przed tłumami. Około 12 była masakra... Edytowane 7 Stycznia 2023 przez KrzysiekK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 cze @KrzysiekK a ja dzisiaj pojeździłem na Rusinie, chociaż warun mocno nieidealny. Master i nowa trasa, cóż mega płasko, choć długość przyzwoita, ale tak na prawdę, to połowa na dzidę aby coś jako tako pokręcić w drugiej części. Ale w Bukowinie zapowiadało się świetnie. Rano twardo, ale…..sporo przetopów, w środku wygrodzona spora część ze zlodzoną połacią stoku. Ale generalnie te 4h dla mnie nie wystarczające, brakło mi karnetu😉. Lutków sporo, dałem radę, ale tak na prawdę to było bombowo, śnieg i narty nie przeszkadzały dzisiaj ( coś zbyt często mi się to przydarza), no i to słoneczko, warte każdej wydanej złotówki. pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 Cześć Jazda na wiosennym (najlepszym ) śniegu w styczniu, a Ty jeszcze k...a narzekasz???! POzdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Od 8 Osada z malzonką.... Rano nawet twardo i lekko lodowo, nocne ostrozne ratrakowanie miekkiego śniegu pozostawiło góry i doliny więc pogonić nie bardzo się dało. Do 11 pustawo, potem już grząsko i sporo ludzi. "Zabawa w jazdę" polegała na wynajdywaniu twardych ścieżek między odsypami i próbie zmieszczenia się na nich... Dzięki temu po 4 godzinach miałem dość.... :-))). Pogoda - jak widać- rano pochmurno później słońce jak w marcu. W nocy silny cieply wiatr. Niedobrze... Z przeglądu okolicy: Siglany ( foto z daleka), Klepki, Stok, Szoszow, Skolnity - działają Cienków Czantorią,Stożek Poniwiec, Palenica - stoi. Edytowane 8 Stycznia 2023 przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Piękną wiosnę mamy tej zimy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Cześć Jedziemy z Ewką do mostu południowego naszą stroną i później do północnego i wracamy. Może gdzieś jesteś na rowerku akurat? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Są miejsca gdzie jeszcze trochę śniegu zostało. Nawet sypie nowy. Folgarida. Wiosny nie widać. Ludzi ilość umiarkowana. Trasy przygotowane bardzo dobrze. Piękna zima. Zdjęcia dzięki uprzejmości mojego szwagra. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2023 Jest ktoś w Austrii i może napisać jak z warunkami? Ski Amade- Flachau, Schladming, Wagrain- to chyba najbliżej PL duzy ośrodek narciarski? Zamierzamy jechać na 3 dni za 2tyg, na lodowce trochę za daleko na tak krótki wypad. Może jakaś propozycja alternatywy dla ski amade, ośrodka który ma śnieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz_pitery Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 14 godzin temu, Robur82 napisał: Jest ktoś w Austrii i może napisać jak z warunkami? Ski Amade- Flachau, Schladming, Wagrain- to chyba najbliżej PL duzy ośrodek narciarski? Zamierzamy jechać na 3 dni za 2tyg, na lodowce trochę za daleko na tak krótki wypad. Może jakaś propozycja alternatywy dla ski amade, ośrodka który ma śnieg? Amade normalnie chodzi, trasy przygotowane, ale poza nimi szaro i buro. W Saalbach trochę sypnęło u góry na Zwolferkogel. Serfaus, Ischgl, Obergurgl, itd. - tam jak zawsze ok. Obertauern masz dość blisko i śniegowo też jest nawet teraz ok, mikroklimat: https://www.obertauern.com/service-info/webcams.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 (edytowane) dzięki za info Jadę z kolegami średnio jeżdżącymi dla których Białka jest wystarczająca, może podpowiedzieć czy Obertauern jest raczej niebieski czy czerwony? Tak damo w `ski Amade, która cześc jest łagodniejsza? Tym bardziej e nikt w tym roku jeszcze nart na nogavh nie miał, a część od covida jeszcze nie jeździła Edytowane 9 Stycznia 2023 przez Robur82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaP Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 4 godziny temu, Robur82 napisał: dzięki za info Jadę z kolegami średnio jeżdżącymi dla których Białka jest wystarczająca, może podpowiedzieć czy Obertauern jest raczej niebieski czy czerwony? Tak damo w `ski Amade, która cześc jest łagodniejsza? Tym bardziej e nikt w tym roku jeszcze nart na nogavh nie miał, a część od covida jeszcze nie jeździła W Obertauern jest wiele niebieskich tras, nie są bardzo długie- nie zmęczą. Oczywiście to jest ciemniejszy niebieski niż w Białce 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 9 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Jakie jeszcze inne ośrodki proponujecie, gdzie będzie śnieg, jest w miarę blisko, trasy stosunkowo łatwe i długie, ale nie nudne Wiele razy w Alpach nie byłem, ale dla mnie bajka to trasa w Val di Sole zjazd z pod Groste, ten pofałdowany z takimi górkami. Znajdzie się coś podobnego albo fajniejszego w bliskiej Austrii i gdzie oczywiście śnieg jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaulinaP Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 Sytuację śniegowo-pogodową dla ośrodków w Austrii sprawdzam na bergfex.at albo na stronie ośrodka. Łagodne trasy znajdziesz także w Leogang i Steinplatte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 U nas na razie sypie w Białce. Zieleniec i Czarna Góra rano troszkę popruszyło ale to tak symbolicznie że nijak nie ratuje sytuacji. Może w weekend coś się rozkręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 Włoska pogoda w dniu dzisiejszym, nic tylko jeździć i jeździć. Folgarida oczywiście. Słońce, słońce, więcej słońca. Ludzi bardzo mało. Warunki Rano. Zdjęcia dzięki uprzejmości szwagra, niektórzy to mają szczęście 😉. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 1 minutę temu, moruniek napisał: Włoska pogoda w dniu dzisiejszym, nic tylko jeździć i jeździć. Folgarida oczywiście. Słońce, słońce, więcej słońca. Ludzi bardzo mało. Warunki Rano. Zdjęcia dzięki uprzejmości szwagra, niektórzy to mają szczęście 😉. Jestem teraz w Val di Fiemme, pogoda podobna, śniegu też całkiem sporo (poza trasą da się pojeździć, a i skiturowcy chodzą), natomiast ludzi stosunkowo dużo, byłem kilka lat temu w tym samym okresie w tym rejonie i ludzi było zdecydowanie mniej. Sporo Polaków chyba przez sytuację śniegową w PL 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2023 Jurgów dzisiaj. Czynna jest tylko trasa wzdłuż orczyka. Zostało na niej nieco starego podkładu, który zamarzł w nocy. Na to spadło 30 cm śniegu. Zrobiły się wyborne warunki. Na koniec znajomi zaprosili nas do uroczego, drewnianego domku, na małą przegryzkę. Mają wspaniały widok na Tatry. Ostatnie dwa zdjęcia. 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Ja dziś z Leosią na Tylicz MS. Rafał ma kontuzje stawu skokowego i w tym roku nie będzie nart. Jakby ktoś byl, to z przyjemnością przybije żółwika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 6 godzin temu, KrzysiekK napisał: Ja dziś z Leosią na Tylicz MS. Rafał ma kontuzje stawu skokowego i w tym roku nie będzie nart. Jakby ktoś byl, to z przyjemnością przybije żółwika... Powrót ze Tylicz MS. Na początku twardawo, nierówne zamroziło, płaskie światło, jazda typu ,,dupa nie oficer,, czyli asekuracyjnie. Potem zmiękło, widocznosc super więc jazda przyjemniejsza. Leośka szalała, jeździła szybko, na kartoflisku miała niezły ubaw bo ,,tak fajnie można poskakać,, ... Lekka jest żmijka 😉 Powrót..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Pierwsze 6 dni sezonu za mną 👍 (późno przez kontuzję) ale nie będę narzekać ⛷️nowe tereny narciarskie zaliczone 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 28 minut temu, Mikoski napisał: nowe tereny narciarskie zaliczone bardzo fajne tereny - jechaliście autem czy samolot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) "W poszukiwaniu sniegu" w Wisle... Siglany Skolnity Klepki... wygrały Klepki kanapą i bezpieczna ilością śniegu . Warunki - ciapowate od rana ale lepsze to niż nic. Jaka górka też każdy wie. Mimo to fajny dzien na śniegu (?), po nocnej ulewie. Na fotkach - stok, widok na Cienkow, Cieślar i przeł Beskidek Edytowane 14 Stycznia 2023 przez mig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Fajnie i wygląda, że pusto. Ja dziś zawitałem na Czarny Groń i tak do 11 warunki były rewelacyjne. Było również zaskakująco luźno. Ciekaw jestem czy to efekt inflacji czy braku wiary w pogodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 7 minut temu, SzymQ napisał: Fajnie i wygląda, że pusto. Ja dziś zawitałem na Czarny Groń i tak do 11 warunki były rewelacyjne. Było również zaskakująco luźno. Ciekaw jestem czy to efekt inflacji czy braku wiary w pogodę... Foto poranne. Później było nawet sporo ludzi. Specjalnego wyboru nie ma a ferie już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi