nikon255 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Godzinę temu, Bacek napisał: Z psami widać jest łatwiej skoro tylko wypadki. U nas z powodu kota choinka jest przywiązana do sufitu bo jest ozdobiona kotem od dołu aż po czubek. No i przy okazji ozdoby tylko nietłukące się Dzięki. Dziecko mialo niezla frajdę jak juz znalazlo kocika 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) To do kompletu dwie choinki temu, od kiedy zaistniała konieczność mocowania do sufitu, na szczęście jeszcze była saute. Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Bacek 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 39 minut temu, Bacek napisał: To do kompletu dwie choinki temu, od kiedy zaistniała konieczność mocowania do sufitu, na szczęście jeszcze była saute. Czyzbys tez byl zboczencen kawowym? 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Tu trenuje mistrz polski. 20221228_130933_02.mp4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 (edytowane) 50 minutes ago, nikon255 said: Czyzbys tez byl zboczencen kawowym? Zaraz żeby zboczeńcem ale faktycznie gdzie się da mam ten sam nick. Aaa ok, piszesz o tym teście stabilności temperaturowej ekspresu. Ogólnie to bez strasznego namaszczenia ale w różne kawy trochę się bawię. Edytowane 29 Grudnia 2022 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Dziś pogoda skłoniła mnie do wyciągnięcia aparatu z auta. Stok wytrzymał cały dzień, po wczorajszym wietrze brak śladu. Stok przygotowany rewelacyjnie. Nic nie wywiało, po nocnym ratrakowaniu. Powiększyły się depozyty śniegu, wykorzystali ostatnie przymrozki. Kolejne z aparatu. Nieco wyżej. Depozyty. Depozyty cd. Tu ustrzeliłem młodego złożonego w skręcie. Dziś więcej ludzi niż wczoraj, brakowało tras, miejscami tłoczno się robiło na trasach. Szczególnie na samej górze. Czasem trzeba było chwilkę poczekać do odbicia (tak do 5 minut). Płynie sobie potok Bystra. Jako, że trwa TCS, to tu nasze lokalne skocznie w Chochołowie. Zaskoczenie dnia dzisiejszego. Za termami, mamy lokalne kąpielisko, z ceną wejścia 7 Euro dla dorosłego i 3 Euro dla dziecka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Natomiast cena 39 Euro dziennie za dwie niebieskie trasy absurdalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Dziś rano pogoda dla koneserów (lub maniaków jak mawia moja małżonka). Siąpił deszcz, było dość ciepło. Takie wiosenne nartowanie. Po 13:00 wyszło słońce. Rano jazda w towarzystwie maskotki ośrodka. Dolna połowa trasy trzyma się nad wymiar dobrze, góra zaczyna dogorywać. Młody zadowolony. Trochę pojeździliśmy. Później zaczęły się zabawy i zwiedzanie zamkniętej części ośrodka. Miejscami szeroko. Miejscami śniegu mocno brakowało. Czasem całkiem go brakowało. I dojechaliśmy do dolnej stacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 (edytowane) Sezon wczoraj rozpoczęty w Bałtowie. Ale czy rozpoczęty czy niezakończony to ciężko powiedzieć bo w takich samych warunkach kończyłem poprzedni. Śnieg mokry, plastelinowaty ale jeszcze nie płynący. Pierwsze kroki ciężkie ale z każdym zjazdem coraz lepiej. Do 14 warunki całkiem przyjemne. Potem większy ruch i snowboardu zrobiły bałagan w dole krzesełek. Na górze miejscami śnieg przemieszany z piachem ale bez przetarć na wylot i dało się omijać. Edytowane 31 Grudnia 2022 przez Bacek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Jako, że to moja ostatnia relacja w tym roku, Życzę Wam wszystkiego Naj w nadchodzącym 2023. Metra śniegu pod nartami, pełnych portfeli, tanich karnetów, dużo zdrowia i wszelkiej pomyślności. Dziś otwieraliśmy stok, nawet uprzejmi Ratownicy udostępnili nam prawa pierwszego zjazdu, za co serdecznie im dziękujemy. Strasznie wiało, miejscami wiatr nas niemalże zawracał. Dół stoku trzyma się dobrze, góra coraz słabsza. Kto rano wstaje, temu puste bramki się daje. Objazd i dół stoku trzyma się dobrze. Góra puszcza. Ratownicy poprawiają siatki, rozstawiają zabezpieczenia, oznaczają miejsca niebezpieczne. U nas robi to raczej obsługa danej stacji narciarskiej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 W dniu 29.12.2022 o 20:44, tomkly napisał: Natomiast cena 39 Euro dziennie za dwie niebieskie trasy absurdalna. Wydaj mi się, że ta cena jest absurdalnie wysoka, nie tylko w tym ośrodku ale i innych z tej samej grupy. Najczęściej jednak kupowany jest tam karnet rodzinny (2+2 lub 2+1), z termami. Ośrodek sprzedaje swoje własne karnety niezależne od TatrySuperSki. Dzieci do lat 10 jeżdżą gratis (w ramach ceny karnetu rodzica). Ja osobiście kupiłem ich sezonówkę, za 199 Euro dla siebie, identyczną dla młodego, a córka gratis. Moim zdaniem oferta mocno konkurencyjna, w tym są narty i termy. Sama trasa, dość płaska góra i fajna czerwona dolna jej część (tak w proporcjach długości 1/4 góra i 3/4 dół). Zobaczymy jak będzie to wyglądało jak naśnieżą pozostałe trasy. Jest nowa mapa ośrodka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Wydaj mi się, że ta cena jest absurdalnie wysoka, nie tylko w tym ośrodku ale i innych z tej samej grupy. Najczęściej jednak kupowany jest tam karnet rodzinny (2+2 lub 2+1), z termami. Ośrodek sprzedaje swoje własne karnety niezależne od TatrySuperSki. Dzieci do lat 10 jeżdżą gratis (w ramach ceny karnetu rodzica). Ja osobiście kupiłem ich sezonówkę, za 199 Euro dla siebie, identyczną dla młodego, a córka gratis. Moim zdaniem oferta mocno konkurencyjna, w tym są narty i termy. Sama trasa, dość płaska góra i fajna czerwona dolna jej część (tak w proporcjach długości 1/4 góra i 3/4 dół). Zobaczymy jak będzie to wyglądało jak naśnieżą pozostałe trasy. Jest nowa mapa ośrodka. W Szczyrku są jeszcze bardziej kreatywni. 174zł czyli dokładnie 37 Euro za jedną otwartą trasę nr 3b. 🤣 https://www.szczyrkowski.pl/resort/mapa-trasy-i-koleje Edytowane 1 Stycznia 2023 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 2 minuty temu, tomkly napisał: W Szczyrku są jeszcze bardziej kreatywni. 174zł czyli dokładnie 37 Euro za jedną otwartą trasę nr 3b. 🤣 https://www.szczyrkowski.pl/resort/mapa-trasy-i-koleje Czyli tu jest zmiana in plus 😉 . Dwa sezony w tył już próbowali takich cen w okresie święta/nowy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) 17 minut temu, Gabrik napisał: Czyli tu jest zmiana in plus 😉 . Dwa sezony w tył już próbowali takich cen w okresie święta/nowy rok Nie wiem, wydaje mi się, że wołali 160zł, ale mogę być w błędzie. Dla mnie to choroba psychiczna. Co dziwne, jadąc do Wisły na Cieńków w środę widziałem o 8 rano prawie pełny parking w Czyrnej. Czyli jednak są amatorzy na te frukty. Mnie to osobiście szokuje, ale cóż, każdy ma wolną wolę odnośnie wydawania swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) 174 zł to stała cena w kasie. Większość z tych osób pewnie zaplanowała wyjazd wcześniej i kupiła karnety online w niższej cenie. Poza tym niektórzy mają karnety sezonowe. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez Harnaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 1 minutę temu, Harnaś napisał: 174 zł to stała cena w kasie. Większość z tych osób pewnie zaplanowała wyjazd wcześniej i kupiła karnety online w niższej cenie. Poza tym niektórzy mają karnety sezonowe. W pazdzierniku seniorski na styczeń byl chyba po 75 zl. Można było wtedy domniemywać ze na nowy rok ruszy większość tras. Okazało sie jak zwykle... 😞 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) 28 minut temu, Harnaś napisał: 174 zł to stała cena w kasie. Większość z tych osób pewnie zaplanowała wyjazd wcześniej i kupiła karnety online w niższej cenie. Poza tym niektórzy mają karnety sezonowe. Maksymalna rozsądna cena całodziennej jazdy w tym "kurorcie" to jak dla mnie 120zł. Nie wydaje mi się, żeby to było warte więcej niż dla porównania 6-godzinny ski-pass wiślański. OK, jest 1,5h różnicy w czasie jazdy, ale na miłość boską, kto da radę jeździć od 8.30 do 16 na jednej trasie 3b? To już cztery godziny może człowieka zamęczyć, nie mówiąc o sześciu. 🤣 Edytowane 1 Stycznia 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Gdyby im zależało na większej liczbie ludzi to by zrobili promocje jak pod koniec poprzedniego sezonu, gdy ludzie się już najeździli i myśleli o wiośnie. Ale po co robić promocje, skoro śniegu w zasadzie nie starcza dla tych co już przyjechali i mają karnety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Przede wszystkim należało zacząć od porządnego naśnieżenia wszystkich tras, a naprawdę była ku temu okazja, bo przez ponad tydzień utrzymywały się pokaźne mrozy. To co oni oferują czyli trasy nr 2,3,4 to jest jakiś żart, nawet z tych którzy kupowali karnety na promocjach, przed sezonem, za 75zł czy podobnie. Nie wiem czy jest gdzieś w Europie drugi tak lekceważący narciarzy ośrodek. Inne polskie stacje narciarskie, co by o nich nie mówić, poszły dużo do przodu jak chodzi o całość podejścia do biznesu. Słowacy mentalnie tkwią w innej epoce. Edytowane 1 Stycznia 2023 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Godzinę temu, tomkly napisał: Maksymalna rozsądna cena całodziennej jazdy w tym "kurorcie" to jak dla mnie 120zł. Nie wydaje mi się, żeby to było warte więcej niż dla porównania 6-godzinny ski-pass wiślański. OK, jest 1,5h różnicy w czasie jazdy, ale na miłość boską, kto da radę jeździć od 8.30 do 16 na jednej trasie 3b? To już cztery godziny może człowieka zamęczyć, nie mówiąc o sześciu. 🤣 Dodałbym jeszcze niebotycznie wysokie ceny noclegów w Szczyrku. W sąsiedniej Wiśle jest taniej. Nie pisząc już o Krynicy czy Chochołowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Authorrr Napisano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Cóż ceny noclegów nigdy nie miały aż takiego uzasadnienia jak przy obecnej inflacji. Nikt nie będzie w tej branży a dodam, że nie łatwej tyrał za psi grosz. Z innej strony jak ktoś ma kasę do przewalenia na ślizganie się i chodzenie w błotnej brei, łazi co chwila jeść po knajpach i tak dalej to śmieszy mnie fakt narzekania na noclegi jako takie. Można narzekać na konkretne niedogodności i tyle. A co do cen dopóki jak wyżej będą frajerzy do korzystania z jazdy po w ćwierć przygotowanych stokach to się nic nie zmieni i u Słowaków i u nas też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Cze Arena Słotwiny dzisiaj, jedyne miejsce bez mgły. pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 (edytowane) Wróciłem godzinę temu z Mosornego Gronia, jak dla mnie kapitalny dzień. Rano było całkiem twardo, szczególnie w dolnej części trasy. To efekt zastanawiająco potężnej inwersji - w dolinie było 3 stopnie na górze 12 stopni. W ciągu dnia trochę się to wyrównało - na górze 14 stopni, w dolinie 10 stopni. Do godziny 12 było naprawdę całkiem dobrze, przy czym dziś heblowałem na starej (czarnej) komórce i.SL RD w zasadzie bez krawędzi, więc trudno to nazwać jazdą, a bardziej walką o przeżycie. Później jak puściło, to jeździło się lepiej, aczkolwiek wrażenia z jazdy porównywalne do prowadzenia Hanomaga Henschela F25. 😃 Największy problem to jednak bardzo istotne zwężenie trasy i dokuczliwy brak śniegu po prawej patrząc od góry stronie. Obawiam się, że jeszcze dwa, trzy dni takich temperatur oraz wiatru i reszta śniegu im stopnieje. Edytowane 2 Stycznia 2023 przez tomkly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2023 Cze Ja nie koniec na dzisiaj, jeszcze Tylicz na dobranoc. Warunki ideolo. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Cze Dzisiaj znowu Master, pogoda nie rozpieszcza, stoki nikną w oczach, tutaj chyba najlepsze warunki w okolicy. Jaworzyna z daleka wygląda biało-brązowo. Chyba bardzo słabo ze śniegiem. O dziwo widoczność dzisiaj bardzo dobra. Walczymy i nie odpuszczamy. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi