moruniek Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości to się zmieni. Powstaje dość mocna rodzima konkurencja, która będzie po części odbijać Białce klientelę. Będą musieli się bardziej starać, choć póki co to mają parę asów w rękawie - przede wszystkim kilkanaście stacji zrzeszonych w grupie na 1 karnecie (w 1 regionie, gdzie część z nich jest położona w bezpośrednim sąsiedztwie) - póki co to nie do przebicia, ale część ludzi którzy zaczynali narty już liznęło trochę świata i wie że narty to nie stanie w 40 minutowych kolejkach, da się bez tego, jeszcze nieco taniej wychodzi w PL, jeszcze może bariera językowa jest przeszkodą dla niektórych, ja mam blisko - to pewnie będę tam jeździł, ale tylko na 1 dniowe wypady, ewentualnie po sezonie jak już nie ma ludzi można się zastanowić nad parodniowym pobytem. Ale już np. dla Ciebie to 1 dniowe wypady nie wchodzą w grę, na dłużej? w ferie? Sam wiesz że to nie ma najmniejszego sensu, choć orientację masz dobrą gdzie i co oferują dane stoki. Pewnie byś nawet w ferie sobie poradził, bo wiesz że trzeba by strategicznie to rozwiązać, ale większość urlopowiczów będzie się gnieździć na Kotelnicy i stać w kolejkach. pozdrawiam Byłem tam kiedyś całe ferie, chyba nawet 2 krotnie (nie tak dawno temu). Da radę pojeździć, aczkolwiek trzeba unikać pewnych stoków w pewnych godzinach. Później Szczyrk wprowadził karnety sezonowe w dobrej cenie, więc zmieniłem miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 1 minutę temu, moruniek napisał: Byłem tam kiedyś całe ferie, chyba nawet 2 krotnie (nie tak dawno temu). Da radę pojeździć, aczkolwiek trzeba unikać pewnych stoków w pewnych godzinach. Później Szczyrk wprowadził karnety sezonowe w dobrej cenie, więc zmieniłem miejscówkę. Cześć To tez napisałem - jeździsz dużo i masz doświadczenie które procentuje. Nawet w tłumach wiesz co i jak, gdzie jechać i jest przyzwoicie, a gdzie się nie pchać, bo to tylko strata czasu. Ale sporo narciarzy, szczególnie tych stricte feryjnych tego nie wie - może to i dobrze, mniej wypadków na stokach, bo w kolejce to trudno sobie zrobić krzywdę 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 57 minut temu, Marcos73 napisał: Cześć To tez napisałem - jeździsz dużo i masz doświadczenie które procentuje. Nawet w tłumach wiesz co i jak, gdzie jechać i jest przyzwoicie, a gdzie się nie pchać, bo to tylko strata czasu. Ale sporo narciarzy, szczególnie tych stricte feryjnych tego nie wie - może to i dobrze, mniej wypadków na stokach, bo w kolejce to trudno sobie zrobić krzywdę 😉 pozdrawiam Podhale (i okolice) ma jeszcze jeden walor, o którym nie wspominamy. Jest tam widokowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Na Masterze w Tyliczu trwają testy nowej kanapy. Armatki przygotowane do naśnieżania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 W Szczyrku i innych ośrodkach grupy ruszyła przedsprzedaż skipass-ów. Ceny dość przystępne od 71 zł do 121 zł (ferie Mazowieckie). Do 24 grudnia Top sezon. Mazowieckie ferie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Wczoraj w Szczyrku było widokowo, dziś jest już zimowo. SMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Tylicz MS chwali się, że startuje od 26.11.2022. 🙂 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 W Białce też jakby odrobinę zimowo się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 W dniu 17.11.2022 o 09:20, KrzysiekK napisał: Tylicz MS chwali się, że startuje od 26.11.2022. 🙂 W zeszłym sezonie też zapowiadał szybkie otwarcie, a wyszło jak wyszło 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Słotwiny Arena też zimowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 MasterSki w Tyliczu odpalił armaty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Słotwiny Arena też odpaliła armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Białka też sypie, ino słabo widać. I kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 BSA też śnieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Zaraz będzie blackout w Sudetach. Z większych graczy śnieży Czarna Góra, Zieleniec, Karpacz, Swierardow-Zdrój, Tylko w Szklarskiej Porębie, po staremu- ciemno i cicho. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Zieleniec sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Szczyrkowski coś tam też sypie, zaczął jednak dość spokojnie. Tu trochę posypie, za chwilę przestaje. Tu też liźnie śniegiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 W Z naturalnego sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 3 godziny temu, Gabrik napisał: W Z naturalnego sporo A to Z to…? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Lądek Zdrój… szykuje się na moje przybycie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 18 minut temu, .Beata. napisał: A to Z to…? Zakopane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 COS odpalił armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 W dniu 18.11.2022 o 16:40, moruniek napisał: MasterSki w Tyliczu odpalił armaty. Coś pobrzękują że w środę otworzą. Będzie ktoś ? Ja mógłbym być tak gdzieś około 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 25 minut temu, KrzysiekK napisał: Coś pobrzękują że w środę otworzą. Będzie ktoś ? Ja mógłbym być tak gdzieś około 15 Cze Jak otworzą to będę w sobotę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 19 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Zazdro Panowie (bez zawiści, żeby nie było 🙂). Ile godzin trwa Wasz sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi