SkiForum Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Rabka Zdrój - Polczakówka Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://www.polczakow...egion-rabka.pl/ Położenie http://www.polczakow....pl/ostoku.html Dojazd http://www.polczakow....pl/dojazd.html Parkingi 100 miejsc, tuż przy stoku, bezpłatny Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy liczba tras: 1, długość tras: 500-600 m, poziom trudności: czerwona Ceny Cennik Kamera online Polczakówka Aktualne warunki http://www.polczakow...l/stok_wbc.jpeg Serwis narciarski Serwis i wypożyczalnie przy dolnej stacji wyciągu. Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie Przy dolnej stacji bar stokowy na ok. 80 miejsc. Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 3 Września 2010 Udostępnij Napisano 3 Września 2010 za rok ma powstac wyciąg krzesełkowy, dojdzie nowa trasa, stara zostanie poszerzona http://krakow.gazeta...a_widokowa.html Oby oby... choć to na razie wygląda tylko na zapowiedzi i oby się na nich nie skończyło. Już w zeszłym sezonie słyszałem że na ten miało powstać krzesło na Maciejowej a tu nic.. Swoją drogą te orczyki już się wysłużyły a szczególnie na Polczakówce jakoś mi nie podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Oby oby... choć to na razie wygląda tylko na zapowiedzi i oby się na nich nie skończyło. Już w zeszłym sezonie słyszałem że na ten miało powstać krzesło na Maciejowej a tu nic.. Swoją drogą te orczyki już się wysłużyły a szczególnie na Polczakówce jakoś mi nie podchodzi. Czy ktoś jechał może obok Polczakówki i napisze,jak wygląda-trawa,jakieś ślady śnieżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Czy ktoś jechał może obok Polczakówki i napisze,jak wygląda-trawa,jakieś ślady śnieżenia?Jest tylko kilka plam w pobliżu armat. Stok nieczynny. Informacja z wczoraj rano.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... piter100 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Dzisiaj plamy coraz większe i zbliżają się do szczytu,jeszcze dzień,lub dwa i powinni otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... adamski10 Napisano 11 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Punkt widzenia czasem się zmienia teraz wolę luz na stoku od wygodnego wyciągu. Od mojego ostatniego wpisu tutaj (2010r) nie powstało żadne krzesełko mimo zapowiedzi, a nawet słyszałem od obsługi na Polczakówce jak i innej osoby że Maciejowa już nie istnieje,rozebrano wyciąg bo nie można było się dogadać. W relacjach wszędzie kolejki,tłok itd a tutaj luzik. dzisiaj przed południem fajne warunki,żadnych kolejek,luz na trasie,prawie ciągle jazda na 'pełny gwizdek' ,można się najeździc i to tanio Sporo dobrze jeżdżących osób,pewnie z klubów,przewidywalnych,towarzystwo zdecydowanie powyżej średniej na stokach Znów chodzą słuchy o krzesełku i wydłużeniu trasy,ale nie wiem czy jest gdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Lukaszo86 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Czy Polczakówka w sezonie 2018/19 odpaliła chociaż raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Pocałunek śmierci? https://gazetakrakow...ent/ar/13749808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Pocałunek śmierci?https://gazetakrakow...ent/ar/13749808 A to szkoda. Bardzo sympatyczny stoczek. Lata temu, to właśnie tu zaczynaliśmy z żoną corocznie sezon narciarski. Od kilku lat tego nie robimy, ale nie dlatego, że Polczakówka jest be. O Prezydenta się nie martwię. Niezły narciarz, da sobie radę. O ile dobrze zrozumiałem, to brakuje prądu do szybkiego i całościowego naśnieżania. No i może konkurencja. A także globalne ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Wczoraj tam byłem,nad górną stacją stoi duża wieża widokowa,nie widać żeby coś miało się dziać.. wrzucam też widok na Grzebień z wieży,tylko ścieżki od crossów.Chlopaczki na motorach coś gadali że słyszeli o krzesełku ale bez konkretów. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Moje luźne przemyślenia. Najwidoczniej elektorat PiS nie jeździ na nartach, bo na Polczakówce chyba 5 memoriałów M. Kaczyńskiej organizowali i reklama ośrodka szła w mass mediach na całą Polskę... I dalej dziwię się, że skoro na Podhalu władza ma silny elektorat to nie próbowali jakoś interweniować w Polczakówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Czy interweniować =dopłacić? Tak tylko pytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Faktem jest że zawsze tylko kilka osób jeździło i było tanio. Drugim faktem że jak tam jeździłem to ciągle naprawiali te orczyki,wymieniali na inne stare i zatrzymywal się wyciąg co chwilę. Gdyby to pociągnąć do góry i zrobić krzesełko..w Rabce narzekają ze nic nie ma,najbliżej Spytkowice i Kasina,Chabowka ale to dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Veteran Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Czy ktoś jechał może obok Polczakówki i napisze,jak wygląda-trawa,jakieś ślady śnieżenia?Jest tylko kilka plam w pobliżu armat. Stok nieczynny. Informacja z wczoraj rano.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Dzisiaj plamy coraz większe i zbliżają się do szczytu,jeszcze dzień,lub dwa i powinni otwierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 11 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Punkt widzenia czasem się zmienia teraz wolę luz na stoku od wygodnego wyciągu. Od mojego ostatniego wpisu tutaj (2010r) nie powstało żadne krzesełko mimo zapowiedzi, a nawet słyszałem od obsługi na Polczakówce jak i innej osoby że Maciejowa już nie istnieje,rozebrano wyciąg bo nie można było się dogadać. W relacjach wszędzie kolejki,tłok itd a tutaj luzik. dzisiaj przed południem fajne warunki,żadnych kolejek,luz na trasie,prawie ciągle jazda na 'pełny gwizdek' ,można się najeździc i to tanio Sporo dobrze jeżdżących osób,pewnie z klubów,przewidywalnych,towarzystwo zdecydowanie powyżej średniej na stokach Znów chodzą słuchy o krzesełku i wydłużeniu trasy,ale nie wiem czy jest gdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Czy Polczakówka w sezonie 2018/19 odpaliła chociaż raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Pocałunek śmierci? https://gazetakrakow...ent/ar/13749808 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Pocałunek śmierci?https://gazetakrakow...ent/ar/13749808 A to szkoda. Bardzo sympatyczny stoczek. Lata temu, to właśnie tu zaczynaliśmy z żoną corocznie sezon narciarski. Od kilku lat tego nie robimy, ale nie dlatego, że Polczakówka jest be. O Prezydenta się nie martwię. Niezły narciarz, da sobie radę. O ile dobrze zrozumiałem, to brakuje prądu do szybkiego i całościowego naśnieżania. No i może konkurencja. A także globalne ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Wczoraj tam byłem,nad górną stacją stoi duża wieża widokowa,nie widać żeby coś miało się dziać.. wrzucam też widok na Grzebień z wieży,tylko ścieżki od crossów.Chlopaczki na motorach coś gadali że słyszeli o krzesełku ale bez konkretów. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Lukaszo86 Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Moje luźne przemyślenia. Najwidoczniej elektorat PiS nie jeździ na nartach, bo na Polczakówce chyba 5 memoriałów M. Kaczyńskiej organizowali i reklama ośrodka szła w mass mediach na całą Polskę... I dalej dziwię się, że skoro na Podhalu władza ma silny elektorat to nie próbowali jakoś interweniować w Polczakówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Czy interweniować =dopłacić? Tak tylko pytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Faktem jest że zawsze tylko kilka osób jeździło i było tanio. Drugim faktem że jak tam jeździłem to ciągle naprawiali te orczyki,wymieniali na inne stare i zatrzymywal się wyciąg co chwilę. Gdyby to pociągnąć do góry i zrobić krzesełko..w Rabce narzekają ze nic nie ma,najbliżej Spytkowice i Kasina,Chabowka ale to dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
adamski10 Napisano 22 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Wczoraj tam byłem,nad górną stacją stoi duża wieża widokowa,nie widać żeby coś miało się dziać.. wrzucam też widok na Grzebień z wieży,tylko ścieżki od crossów.Chlopaczki na motorach coś gadali że słyszeli o krzesełku ale bez konkretów. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Moje luźne przemyślenia. Najwidoczniej elektorat PiS nie jeździ na nartach, bo na Polczakówce chyba 5 memoriałów M. Kaczyńskiej organizowali i reklama ośrodka szła w mass mediach na całą Polskę... I dalej dziwię się, że skoro na Podhalu władza ma silny elektorat to nie próbowali jakoś interweniować w Polczakówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Czy interweniować =dopłacić? Tak tylko pytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 27 Lipca 2019 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Faktem jest że zawsze tylko kilka osób jeździło i było tanio. Drugim faktem że jak tam jeździłem to ciągle naprawiali te orczyki,wymieniali na inne stare i zatrzymywal się wyciąg co chwilę. Gdyby to pociągnąć do góry i zrobić krzesełko..w Rabce narzekają ze nic nie ma,najbliżej Spytkowice i Kasina,Chabowka ale to dla początkujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi