SkiForum Napisano 5 Września 2007 Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Rytro - Ryterski Raj Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka. Strona ośrodka: http://adresstrony.pl Położenie Dojazd Parkingi (Ilość miejsc, cena, odległość od stoku) Miejscowości (krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich) Noclegi Trasy (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny (cennik karnetów itp) Kamera online (link do strony z kamerą online na stok) Aktualne warunki (link do strony z aktualnymi warunkami) Serwis narciarski (czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp) Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie (gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny) Galeria zdjęć (link do galerii zdjęć z tego ośrodka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filinator Napisano 3 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Fajna stacja.Jak do tej pory nie było tam tłumów,jak np. w sąsidniej Wirchomli. Wzdłuż krzesła stromiej,dookoła łagodniej,krótko na wyciągu(Się nie zmarznie). Dobra knajpka,wypożyczalnia,serwis i szkółka na miejscu.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekc Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ceny karnetów wydały mi się umiarkowane, a dopiero później dotarło do mnie, że były całkiem atrakcyjne. Za 4 godziny od 9:00 do 13:00 zapłaciłem 30 PLN. A Jak oszacowałem ilość zjazdów, to mi wyszło, że wyciąg kosztował poniżej 2 PLN za jeden wyjazd, a to już chyba całkiem tanio! Bardziej doświadczony narciarz jest w stanie wyjechać w górę i zjechać na dół w czasie krótszym niż 10 minut, więc sami policzcie:) Trochę mnie sprowokowałeś do odkurzenia kalkulatora i ... Byłem w Tyrolu ( w południowym - Włochy, ale to bez znaczenia) Policzyłem tak: Karnet na 6 dni : 171 Euro = 615 zł Ja przejechałem na nim 259 km (można sobie sprawdzić w internecie włącznie z wykresami ) Siedziałem jeden dzień w szpitalu (pomagałem) i 2 dni w hotelu bo mgła, ale można było spokojnie pojeździć 350 - 400 km Danę dotyczą wyciągów bo tak komputerek podlicza. Więc, biorąc tylko moje 260 km i 800 m długość trasy (nie wyciągu) w Rytrze koszt takiego wjazdu jak Twój wynosi 1,90 zł, gdyby policzyć lepszy okres jeżdzenia - takie wymarzone słoneczko, koszt = 1,20 zł Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekc Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ok. Ok. ja tylko nadmieniam że nasze wyciągi w kraju, ze względu na swoje położenie, długość itd (patrz wszystkie dyskusje np. na tym forum) są INNE niż tereny w Alpach Nasza rolą jest patrzeć na własną kieszeń i plusy i minusy wszystkiego. Sprowokowałeś mnie tylko swoim wyrażeniem, że to tanio ... Powodzenia P.S. Akurat ten stok w Rytrze lubię bo też nieźle ze mnie wycisnął poty swego czasu. Jest ambitny, ale fajny, szacunek dla Ciebie jak na drugi wyjazd to ambitnie . Kiedyś brakowało mi tylko śniadania przed 9.00, ciekawe czy to sie zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdanpak Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Jeździłem tm wiele lat temu. Ośrodek pod względem warunków super. Pamietam,że mankamentem było podejście z parkingu do wyciągów. Czy coś się zmieniło w tej materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekc Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Przez te dwa dni mieszkałem w ośrodku "Gościniec Ryterski". To ten co jest pod samym stokiem. Sam budynek to taki betonowy koszmarek rodem z PRL ale śniadania były od 8:00 Też je jadłem, ale Pani w recepcji powiedziała: "że owszem tak z zewnątrz można zjeść ale pewnie Pana nie stać bo kosztuje 25 zł" :eek: Więc ten koszmarek jak piszesz też w ludziach musiał sie zakonserwować Pytałem o te bary drewniane przy kasach lub inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi-Sport Napisano 4 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Byłem wczoraj w Rytrze trasa super, pogoda jak marzenie, zero kolejek. Przywiozłem znajomych byli oczarowani stokiem jest bardzo kameralny. Szkoda tylko że jest tak mało śniegu orczyk nie chodzi, pozatym wszystko OK. Jedzenie też super, pierogi z mięsem 8zł w karczmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StrasznyPiotrus Napisano 4 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Jeździłem tm wiele lat temu. Ośrodek pod względem warunków super. Pamietam,że mankamentem było podejście z parkingu do wyciągów. Czy coś się zmieniło w tej materii? Wiele lat temu? Ośrodek powstał chyba w 2005/06. Być może myślisz o Suchej Dolinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi