labas Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No i niestety były niespodzianki, to co armatki w nocy nasypały nie zostało wyratrakowane. Na fisowskiej jest cały czas cień i nie można było zobaczyć podłoża, jak leciałem w powietrzu to wiedziałem że wjechałem na kopę po armatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Dzisiaj na Fis-owskiej warunki super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik:) Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jadę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik:) Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Byłem w poniedziałek 28.01 karnet całodzienny. Nie będę się rozpisywał o warunkach i przygotowaniu tras, bo po raz kolejny się nie zawiodłem i przez cały dzień było super. Pragnę zwrócić uwagę na przewagę państwowego nad prywatnym. Śnieg od czasu do czasu prószył sobie tak od niechcenia, takie niewielkie opady, które nawet porządnie zaśnieżyć krzesełek nie dały rady. Pomimo to, obsługa skrzętnie usuwała śnieg z każdego krzesełka a wieczorem, gdy trochę się wyludniło i były puste krzesełka, zamykali oparcia na siedzisko, żeby nie gromadził się tam śnieg. I pilnowali, żeby oparcie podnieść, gdy ktoś chciał wjechać na górę. Na większości prywatnych stacji narciarskich powinni brać z państwowej Palenicy przykład. Zastanawiałem się, czy prywatyzacja jest dobrym pomysłem i jak zmieni się właściciel, troska o narciarzy nadal będzie standardem, czy najważniejsza stanie się pogoń za zyskiem za wszelką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 14 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 no to grzechotnik mnie zaskoczyleś... bo jak dla mnie prywatne > panstwowe cześc labas, zyje zyje, ale dawno tu nie zaglądałem pozdrawiam cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik:) Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Od poniedziałku karnet całodzienny kosztuje 30 zł!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mumilion Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Ktos wie czy cos nowego sie pojawilo w tym sezonie na Palenicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ellsworth Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 A miało się coś pojawić? Niestety, ta stacja to taka kombinacja absurdów, że całkowita przebudowa by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Ale ma jedną niezaprzeczalną zaletę:mało ludzi na stoku Jeszcze nigdy tam nie stałem w kolejce,nawet w ferie i w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Nowość to cennik ... PKL czy tam PKG podniósł ceny i to znacznie, na dodatek mały wybór kart czasowych - tylko 4h lub dzienna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Będzie jeszcze mniej ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ellsworth Napisano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Chyba żartują! Cena za 4h wyższa niż w Białce i ja się pytam za co? Za niezapomniane wrażenia spaceru po feralnym mostku? Za to, że 1/3 "trasy rodzinnej" jest płaska jak stół? Za to, że samo dojechanie do tej trasy konieczne jest z wykonywaniem przesiadek między wyciągami? Wymieniać można by jeszcze długo... Przy takich absurdach jakie oferują połowa tej ceny to jest max. co warta jest jazda na Palenicy. Raczej moja noga tam w tym sezonie nie postanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechotnik:) Napisano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Będzie jeszcze mniej ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 3 Lutego ma ruszyć trasa Palenica I Oby przygotowywali cały czas porządnie a nie "krawężniki" jak przez większość ubiegłego sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... piter100 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 A jak z resztą tras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Szafranówka i rodzinna czynna, Fis-ską śnieżą, w niedzielę zawody. Warunki są różne, czasami jest dobrze a czasami do*******, jak to PKL. Użytkownik jark edytował ten post 29 styczeń 2014 - 19:40 usuniety wulgaryzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Od wczoraj trasa Fis czynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jakie warunki? Jeździł ktoś? Jak szeroko ją przygotowali? Na dole pewnie nie na full jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Na dole jest zwężenie ale da się jechać, na razie tylko jeden raz zjechałem w niedzielę na zawodach, jutro od rana będę męczył jedynkę(Fis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Dzisiaj warunki dobre, rodzinna koło południa popuszcza(słońce), jedynka cały czas w cieniu, twardo, przyjemnie. Najważniejsze - nie ma kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... pawelb91 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Jeździł ktoś ostatnio na jedynce? Jakie warunki? Dużo lodu? Równo ratrakują? Bo ich zwyczaj to 20 centymetrowe "krawężniki" pomiędzy śladami ratraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Krawężniki są często, ostatnio byłem w ubiegły piątek - tragedia. Jutro się wybieram, mam nadzieję że ratrakowi będzie trzeźwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Dzisiaj trasy przygotowane na 4+. Tłoku nie było, a właściwie tylko przy mostku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... pawelb91 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Wygląda na to że PKL pozwolił wciągnąć Palenice pod wspólny karnet TatrySki razem z Białką, Jurgowem i Kluszkowcami... Ma Dołączyć też Bachledowa Dolina na Słowacji. Nie jest to dobra wiadomość. Ceny karnetów TatrySki są wyższe niż ubiegłoroczne na Palenicy (chociaż i tak były wysokie). Istnieje też ryzyko że gdy ludzie nie będą się już mieścić się na stokach w Białce to będą szukać okolicznych wyciągów na ten sam karnet... więc trafią i na Palenice i zrobi się tłok... źródło: http://www.gazetakra...-sily,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... pawelb91 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Jezdził ktoś ostatnio na trasie 1? Dobrze przygotowana czy po staremu? (progi między śladami ratraka wzdłuż stoku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 5 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
pawelb91 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 3 Lutego ma ruszyć trasa Palenica I Oby przygotowywali cały czas porządnie a nie "krawężniki" jak przez większość ubiegłego sezonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 A jak z resztą tras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Szafranówka i rodzinna czynna, Fis-ską śnieżą, w niedzielę zawody. Warunki są różne, czasami jest dobrze a czasami do*******, jak to PKL. Użytkownik jark edytował ten post 29 styczeń 2014 - 19:40 usuniety wulgaryzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Od wczoraj trasa Fis czynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Jakie warunki? Jeździł ktoś? Jak szeroko ją przygotowali? Na dole pewnie nie na full jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 4 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Na dole jest zwężenie ale da się jechać, na razie tylko jeden raz zjechałem w niedzielę na zawodach, jutro od rana będę męczył jedynkę(Fis). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Dzisiaj warunki dobre, rodzinna koło południa popuszcza(słońce), jedynka cały czas w cieniu, twardo, przyjemnie. Najważniejsze - nie ma kolejek do wyciągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Jeździł ktoś ostatnio na jedynce? Jakie warunki? Dużo lodu? Równo ratrakują? Bo ich zwyczaj to 20 centymetrowe "krawężniki" pomiędzy śladami ratraka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 16 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Krawężniki są często, ostatnio byłem w ubiegły piątek - tragedia. Jutro się wybieram, mam nadzieję że ratrakowi będzie trzeźwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 17 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Dzisiaj trasy przygotowane na 4+. Tłoku nie było, a właściwie tylko przy mostku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Wygląda na to że PKL pozwolił wciągnąć Palenice pod wspólny karnet TatrySki razem z Białką, Jurgowem i Kluszkowcami... Ma Dołączyć też Bachledowa Dolina na Słowacji. Nie jest to dobra wiadomość. Ceny karnetów TatrySki są wyższe niż ubiegłoroczne na Palenicy (chociaż i tak były wysokie). Istnieje też ryzyko że gdy ludzie nie będą się już mieścić się na stokach w Białce to będą szukać okolicznych wyciągów na ten sam karnet... więc trafią i na Palenice i zrobi się tłok... źródło: http://www.gazetakra...-sily,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Jezdził ktoś ostatnio na trasie 1? Dobrze przygotowana czy po staremu? (progi między śladami ratraka wzdłuż stoku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi