bubol.T Napisano 1 Marca 2010 Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Chcę jeszcze skoczyć pod koniec tygodnia na 3 dni i nie wiem czy wybrać Szczawnicę i Kluszki,czy raczej nocleg w okolicy Jurgowa i pojeździć na Jurgowie,Bachledowej dolinie i Szczyrbskim Plesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Witam Czy ktoś wie kiedy rusza Palenica II tzw. rodzinna? Może w weekend, 18 grudnia. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 moze ruszyc nawet jutro. trasa jest juz praktycznie przygotowana. jeszcze odbiory i można ruszać, także na weekand napewno bedzie otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam, Jak tam warunki w Szczawnicy? Szczególnie chodzi mi o trasę Palenica I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 palce lizac:) twardo i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 a jest poślizg na tym odcinku wzdłuż Dunajca? Bo czasem to tam było tak miękko że trzeba było dużo siły włożyć żeby się odepchnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 jest -8 stopni. do tego świeci słońce,więc pogoda wymarzona, a co za tym idzie poślizg musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 zresztą tam zawsze jest fajnie xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 mam pytanie: czy jest tutaj przechowalnia np plecakow i jak tak to ile kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 w wypożyczalni w budynku dolnej stacji jest możliwośc przechowywania sprzętu, także tam podbij. http://www.podkolejk...czalnia-nart,12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Dzięki za odpowiedź. Zamierzam się tam wybrać w czwartek i chcę mieć wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaaarol Napisano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Byłem dziś na Palenicy, warunki dobre, ale jak zwykle strasznie dużo lodu. Rano jeszcze w porządku, ale potem na rodzinnej robiło się co raz gorzej i pod koniec było już lodowisko (ja lubię takie coś, ale wolałbym twardy śnieg, niż lód xD) i w połączeniu z tłokiem i początkującymi narciarzami wyglądało to czasem trochę komicznie Stroma trasa bardzo dobra ale od połowy, ponieważ na początku strasznie dużo lodu. Końcówkę tej trasy można było przejechać na pełnej prędkości, bo było bardzo równo. Na jednym z orczyków na Szafranówce co chwilę coś się psuło (chyba lina spadała lub się zacinała na jednym słupie), ponieważ co chwilę wyciąg stawał na kilka minut i tworzyły się kolejki. Ogólnie wyjazd udany, ale początkującym nie polecam tej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 nie jest źle... miękko ale śniegu jest dużo bez przetarć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 a no to juz coś kojarze:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 16 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Zawody są tylko w sobotę, możesz się zabrać ze mną na Łomnicę, córki sobie życzą Francuskiej Muldy To dziwne,bo na stronie podają,że trasa będzie nieczynna 18 i 19 lutego? Dziękuję za zaproszenie i jeśli o mnie chodzi, to z chęcią bym skorzystał,ale jedziemy w kilka osób i muszę się dostosować do grupy,a sam raczej takiego pomysłu nie przeforsuję,szkoda,bo Łomnica to już coś ale widzę,że na Łomnickim Siodle jest tylko 70 cm śniegu,jak na tą trasę, a tym bardziej na Francuską Muldę to mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hextor Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Zależy jak jeździsz z mojego doświadczenia wiem, że na punkty się raczej nie opłaca kupować karnetów. Kiedyś policzyłem ile razy zjechałem (akurat na innym stoku) i mi wyszło, że gdybym wziął punkty to bym zapłacił 3 razy więcej niż za czasówkę. Jeżeli nie będzie dużych kolejek to nawet przy spokojnej jeździe w 4 godziny powinieneś zjechać 10 razy. Pozdrawiam i miłej jazdy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Bierz kartę punktową, jak jesteś początkujący nie wyjeździsz tyle na czasowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiertar Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 zalezy jak jeździsz. Palenica II wcale nie jest taką rodzina jak by się mogło wydawać sa dwa ostrzejsze momenty, ale reszta jest już w sumie łagodna. przyjmijmy że jeden zjazd Palenica II to 70 pkt(50 kolej + 20 orczyk) x 7 równa sie 490pkt czyli 49zł więc ja uważasz że dasz rade więcej to bierz po południowy karnet 13-17, jeżeli nie to punkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 W zeszły weekend po raz pierwszy,ale mam nadzieję nie ostatni ,miałem okazję pojeździć na Palenicy. Jak zawsze Szczawnica mnie nie zawiodła, to miejsce wyjątkowo mnie uspokaja i relaksuje,a odnośnie nart:mimo bardzo zmiennych warunków świetnie przygotowane trasy, twardo,bez muld,mało ludzi, przystępne ceny pyszne lane piwko w restauracji pod wyciągiem i przede wszystkim obie główne trasy bardzo ciekawe i na prawdę warte polecenia,ale żeby nie było tak kolorowo...ach ten mostek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golek Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Palenica dla początkującego jest ok, z wyjątkiem czerwonej. Najlepsze będą trasy niebieskie z orczykami oraz najdłuższa, która łączy się z czerwoną i dojeżdża do mostka. Osobiście nie przepadam za tym stokiem. Strata czasu na dojazd do mostka oraz wyciągu (jeżeli chodzi o główne trasy). Dla początkującego zdecydowanie poleciłbym Kotelnice lub Spytkowice. Lód związany jest głównie z długoterminową pogodą. Plusowa temperatura powoduje, że jest bardziej przyjazny dla krawędzi. Mimo opadu to i tak na stromych odcinkach, świeży śnieg jest zmiatany na boki i zdzierany przez snowboardzistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Naśnieżają może Palenicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alen59 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 niby coś sypać zaczęli, w porównaniu do Jaworek i Czorsztyn- ski to biednie, ale to państwówka jest i zasłyszałem parę dni temu od tambylców, ze niespecjalnie im się spieszy z nasnieżaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 No, od niedzieli można będzie jeżdzić na Palenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 No właśnie, jak tam z śnieżeniem trasy Palenica I ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Da się pojeździć, w górnej części rodzinnej ekstra muldy - szkoda że dużo ludzi. Fis-owska nieczynna i nieprędko będzie, za ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi