moruniek Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Nie mogę znaleźć starego tematu, zakładam nowy. Aktywna majówka na sportowo trwa w najlepsze. Przyzwyczajam psa do wody. Sam rozpocząłem sezon pływacki i Sup-owy. Tu mój szczeniak zapoznaje się z wodą. Tu zapoznajemy go z SUP-em. Czuje się na nim coraz pewniej. Były też inne aktywności, był oczywiście rower, były też konie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Cześć My tradycyjnie na rowerach. W niedzielę pojechaliśmy do Broku ale przez Nieporęt na imprezę a w poniedziałek wracaliśmy na kolejną imprezę do Warszawy ale już przez Łochów, żeby było jak najszybciej. Pierwszy taki naprawdę wiosenny weekend. No i Rybelek sprawdził, że już jest praktycznie pozrastany jak należy. Niestety złapałem gumę gdzieś w Wyszkowie co jest jednoznacznym sygnałem, że muszę kupić nowe opony... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 A to już tak wspominkowo, zeszły sezon. Mam nadzieję, że ten będzie równie udany. Może komuś się przyda, byłem w kilku fajnych miejscach. Kilka słów odnośnie SUP-a. W zeszłym roku trochę popływałem, z SUP-em byłem w Chorwacji, Czarnogórze, Albanii, Macedonii Północnej i Rumunii. Deska po spakowaniu zajmuje niewiele miejsca w bagażniku, co zapewnia jej fantastyczną mobilność (zawsze możemy mieć nasze "pływadełko" pod ręką, jak tylko mamy ochotę wskoczyć na taflę jeziora, morza czy rzeki). Tu moje dzieci. Deska to też platforma do skoków i innych zabaw. I doskonała platforma do odpoczynku. Pływałem po morzach, deska jest stabilna nawet na fali dochodzącej do 1 metra. Warto ją po takim pływaniu przemyć słodką wodą. W Macedonii, pływałem po jeziorze Ochrydzkim oraz po Mavrovo. Jezioro Ochrydzkie, jest prześliczne, ta przejrzystość wody. Mavrovo jest dość trudne do pływania, silne sztuczne prądy (to sztuczny zbiornik wodny). W Rumunii był to zalew utworzony na Dunaju (Żelazna Brama Dunaju). Tu nie pływałem na swojej desce, tylko na lokalnej 8,6. Była zdecydowanie mniej stabilna od mojej 11,6. Była też bez statecznika (został wcześniej przez kogoś zgubiony), więc szybko przesiadłem się na kajaki. W Polsce odkryłem zalew w miejscowości Nowe Miasto (fajnie zagospodarowany teren, dość blisko Warszawy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 (edytowane) I kilka pływań z Polski - w roku pandemicznym 2020. Wówczas, zachowując zasady dystansu społecznego, spędziłem na wodzie około 30 dni. SUP chodził za mną od jakiegoś czasu (8 lat temu zobaczyłem je pierwszy raz na żywo w Bledzie). Moje dzieci, za namową żony, postanowiły spróbować windsurfingu, więc i ja wróciłem na deskę po 20 latach przerwy, kupując sup-a do którego można podpiąć pędnik. Tak to wyglądało. Czasem miałem pomoc na desce. Widoczki na różne jeziora. Ładnie, widokowo. Nieco mniejsze, też były pływane. I takie też. Chyba moje ulubione w tamtym sezonie. Nawet wodne place zabaw się trafiały. Edytowane 4 Maja 2022 przez moruniek coś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Usprawniłem sposób transportu (na krótkich dystansach), trzymania SUP-a na kwaterach. Zakupiłem bagażnik dachowy Thule do kajaka. Sprawdza się idealnie. Jest dość drogi w zakupie, ale swego czasu był dodawany w gratisie do niektórych modeli Volvo, można je trafić na OLX-ie (nowe) w bardzo dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 Dziś młodzież okupowała SUP-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 21 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2022 1 godzinę temu, moruniek napisał: Dziś młodzież okupowała SUP-a. Krzychu w ramach żartu 🤪 ale to samo życie 😁 VID-20220721-WA0000.mp4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 16 godzin temu, Mikoski napisał: Krzychu w ramach żartu 🤪 ale to samo życie 😁 VID-20220721-WA0000.mp4 Takiego zastosowania jeszcze nie próbowałem, grunt to dobra inspiracja😉. Na forum zawsze można liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Jacy mili leśnicy, zainstalowali na parkingu suszarki do SUP-ów😉. Miło z ich strony. Dziś nie byliśmy sami, SUP-ów na akwenie co najmniej kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi