P25ala Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Hej Szukam dla siebie nart na wymianę (najlepiej damskich mało kolorowych 😅), zainteresowały mnie SALOMON E S/MAX W1O w rozmiarze 155cm, mam 164cm wzrostu. Do tej pory jeździłam na Cloudach 11 xt 148 (wiem, że za małe, ale jakoś nie po drodze mi było z kupnem nowych) i w zasadzie one są bardzo fajne, ale wolałabym coś sztywniejszego i dłuższego. Miałam przyjemność również z Blizzard Racing GS IQ Junior-Race w rozmiarze 156cm i one też ludzkie, ale miały zdecydowanie za duży promień skrętu jak na mój gust i miałam odczucie, że są trochę długie z tyłu, dodatkowo jak byłam już po kilku godzinach jazdy traciłam momentami nad nimi kontrole. Oprócz W10 patrzyłam jeszcze na S/MAX BLAST WOMEN 155cm i ATOMIC CLOUD C12 SERVO 154 cm. Oceniłabym się jako średniozaawansowany, z czerwonej zjechać zjadę bez większych problemów, ale jak już stok jest bardziej niż mniej rozwalony to momentami bardziej niż jazdę przypomina to zsuwanie się. Raczej bym szła w W10 ze względu też na to, że na stoku jestem po 6-7h i obawiam się, że w przypadku zbyt mocnych nart po 3 nie będę w stanie ich kontrolować na tyle na ile bym chciała, a walka o życie to raczej zerowa przyjemność z jazdy. Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez P25ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Cześć Jako, że nikt się nie kwapi to coś napiszę i z góry przepraszam - bo nie tego oczekujesz. Jedyną drogą aby móc "kontrolować" każdą nartę i nie zsuwać się jest... nauczyć się porządnie jeździć. Żadna narta tego nie załatwi ani nie ułatwi Ci jazdy w stopniu pozwalającym czuć się swobodnie. Narty masz - takie czy inne ale są - więc proponuję kasę przeznaczyć na szkolenie. Wierz mi to jedyna sensowna droga aby była rzeczywista przyjemność z jazdy. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 8 godzin temu, P25ala napisał: zsuwanie się zsuwanie jest jednym z elementów jazdy na nartach i czasami nie ma innego wyjścia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek-lon Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Cześć, Może zwróć uwagę na Amphibio 14 Ti od elana. Fajna, lekka narta cechująca się dobrym prowadzeniem po sztruksie jak i muldach. Napewno nie zmęczysz się na niej po 3 godzinach, osiągniesz wyższą prędkość bez zbędnych drgań i odczujesz wieeeeelką frajdę z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi