Tomas Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Witam wszytskich, Bardzo proszę o info jakie ośrodki brać pod uwagę, jakie polecacie - jeśli chodzi o wyjazd na narty w drugiej połowie października ? Planowany wyjazd jest w dniach 15-22 /10/22. Z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 25 minut temu, Tomas napisał: Witam wszytskich, Bardzo proszę o info jakie ośrodki brać pod uwagę, jakie polecacie - jeśli chodzi o wyjazd na narty w drugiej połowie października ? Planowany wyjazd jest w dniach 15-22 /10/22. Z góry dziękuje za podpowiedzi. To zależy gdzie mieszkasz i gdzie chciałbyś jechać. Jest szansa np. że w Chile będą całkiem fajne warunki 😄 Zakładając, że mieszkasz w Polsce, to najbliżej będziesz miał do Austrii: w tym okresie będą działać wszystkie ichniejsze lodowce. Wybierz ten, na którym będą panowały najlepsze warunki/najwięcej tras. Nocleg ogarniesz dzień/dwa przed, bo to bardzo niski sezon. Możesz też rozważyć Włochy lub Szwajcarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) 22 minutes ago, Plywak said: To zależy gdzie mieszkasz i gdzie chciałbyś jechać. Jest szansa np. że w Chile będą całkiem fajne warunki 😄 Zakładając, że mieszkasz w Polsce, to najbliżej będziesz miał do Austrii: w tym okresie będą działać wszystkie ichniejsze lodowce. Wybierz ten, na którym będą panowały najlepsze warunki/najwięcej tras. Nocleg ogarniesz dzień/dwa przed, bo to bardzo niski sezon. Możesz też rozważyć Włochy lub Szwajcarię. Dzięki za info. Polecasz jakiś konkretnie ? jakaś miejscowość i może hotel/pensjonat ? Myślę o Austrii. Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez Tomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Plywak napisał: w Chile byłeś tam w październiku ? 7 godzin temu, Tomas napisał: jakaś miejscowość i może hotel/pensjonat ? Myślę o Austrii. najpewniejszy jest zazwyczaj Hintertuxer Gletscher ostatnio spałem tutaj https://www.badhotel-kirchler.at/ dobre żarełko i przyzwoite ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 14 hours ago, Jan said: byłeś tam w październiku ? najpewniejszy jest zazwyczaj Hintertuxer Gletscher ostatnio spałem tutaj https://www.badhotel-kirchler.at/ dobre żarełko i przyzwoite ceny dzięki za info. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 W dniu 19.04.2022 o 23:10, Jan napisał: byłeś tam w październiku ? tak, wpadam tam co weekend 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 W dniu 19.04.2022 o 15:26, Tomas napisał: Dzięki za info. Polecasz jakiś konkretnie ? jakaś miejscowość i może hotel/pensjonat ? Myślę o Austrii. Byłem na: Hintertux, Solden, Kitzsteinhorn, Stubai, Kaunertal i w takiej kolejności bym polecał. Są jeszcze Pitztal i Molltaller. Co do noclegów, to szukam zazwyczaj przez strony ośrodków (wysyła się zapytanie do lokalnej info turystycznej i dostajesz oferty na maila), lub na bookingu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas Napisano 21 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 35 minutes ago, Plywak said: Byłem na: Hintertux, Solden, Kitzsteinhorn, Stubai, Kaunertal i w takiej kolejności bym polecał. Są jeszcze Pitztal i Molltaller. Co do noclegów, to szukam zazwyczaj przez strony ośrodków (wysyła się zapytanie do lokalnej info turystycznej i dostajesz oferty na maila), lub na bookingu. dzięki za info. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Październik, to nie jest mocno oblegany termin. Jedź na pogodę. Nocleg rezerwuj odpowiednio późno, ośrodek wybierz z najlepszymi aktualnie warunkami. Pamiętaj, że w Solden zwykle startuje wtedy Puchar Świata (o nocleg może być trudniej, więcej osób w ośrodku). To bardzo dobry ośrodek, tylko tydzień później niż PŚ. Tux może mieć bajeczne warunki, a może być to wywiany żywy lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi