ppski Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Poprawcie mnie prosze jesli sie myle, ale czy to prawda iz nie ma jednego dziennego skipassu na goryczkowa i gasienicowa ale za to sa 2 oddzielne i kazdy kosztuje 90zl ?!?! Czyli zeby w dzien pojezdzic sobie na obu to trzeba bagatela zaplacic 180zl ? + ewentualnie wjazd na kasprowy ... Przejazd punktowy - moze to wykupic kazdy i jak sie domyslam karta zlicza ilosc rzeczystiwych przejazdow, ktore potem sa mnozone przez cene jednego przejazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Poprawcie mnie prosze jesli sie myle, ale czy to prawda iz nie ma jednego dziennego skipassu na goryczkowa i gasienicowa ale za to sa 2 oddzielne i kazdy kosztuje 90zl ?!?! Czyli zeby w dzien pojezdzic sobie na obu to trzeba bagatela zaplacic 180zl ? + ewentualnie wjazd na kasprowy ... Przejazd punktowy - moze to wykupic kazdy i jak sie domyslam karta zlicza ilosc rzeczystiwych przejazdow, ktore potem sa mnozone przez cene jednego przejazdu ? Karty czasowe ważne są na obu krzesłach nie musisz kupować dwóch czasówek.Jeśli nie chcesz płacić za wjazd na Kasprowy zawsze można sobie zrobić spacerek do Goryczkowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppski Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Opcje oszczednosciowa ze spacerkiem owszem znam Pytanie w jakim stanie jest sciezka, czy jest ona odsniezana albo utwardzana albo jakkolwiek pielegnowana w zimie, czy tez jest to droga przez zaspy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Opcje oszczednosciowa ze spacerkiem owszem znam Pytanie w jakim stanie jest sciezka, czy jest ona odsniezana albo utwardzana albo jakkolwiek pielegnowana w zimie, czy tez jest to droga przez zaspy ?Żartujesz oczywiście :). Użytkownik Gąska edytował ten post 23 styczeń 2012 - 13:36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppski Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Hehe nie do końca Znam trasę do Gasienicowej ale Goryczkowej nawet latem nie zwiedzałem. Nie wędrowałem również po szlakach zimą, więc nie wiem czego się można tam spodziewać ... Pytanie nooba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Zwykle jest udeptana, choć jak posypie, to niekoniecznie. Licz godzinę na podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merman Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ja mam pytanie czy trasy są tam wyratrakowane?chciałbym pojechać jutro ale jeszcze się zastanawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 A dlaczego miałyby nie być ? Jeśli nie ma kataklizmu pogodowego, to możesz rano liczyć na sztruks. Jak nie byłeś, to się wybierz, tylko najpierw sprawdź prognozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Mam pytanie: Czy trasa z goryczkowej na sam dół jest dobrze oznakowana? (tzn. czy jesli pojede tam pierwszy raz to bez problemu i błądzenia zjade na dół) Pytanie nr. 2 gdzie mozna sprawdzic najbardziej wiarygodną pogodę na Kasprowym? (planuje sie tam wybrac we wtorek) oraz do ktorej mozna jezdzic, bo nigdzie na stronie nie widze tej informacji Użytkownik lukas8295200 edytował ten post 28 styczeń 2012 - 18:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Zdecydowanie buty do plecaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Idzie się inną ścieżką, w zwykłych butach. Widziałem desperatów idących w butach narciarskich, ale wygodne to na pewno nie jest. Moja rada: zabierz jakieś troki, żeby przyczepić narty do plecaka, kijki w dłoń i zasuwasz. Alternatywnie nie śpij do południa, to wyjedziesz kolejką jak biały człowiek. Dziś przy super pogodzie i niby feryjnym weekendzie byłem w Kuźnicach ok. 8.40, a ok. 9.05 już byłem w wagoniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 lepiej podejść w zwykłych butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Mam pytanie: Czy trasa z goryczkowej na sam dół jest dobrze oznakowana? (tzn. czy jesli pojede tam pierwszy raz to bez problemu i błądzenia zjade na dół) Pytanie nr. 2 gdzie mozna sprawdzic najbardziej wiarygodną pogodę na Kasprowym? (planuje sie tam wybrac we wtorek) oraz do ktorej mozna jezdzic, bo nigdzie na stronie nie widze tej informacji Do Kuźnic ciężko nie trafić. Choć jak się uprzesz, to możesz wylądować na Kondratowej. To już łatwiej minąć odjazd do dolnej stacji krzeseł. Przy pierwszym zjeździe trzymaj się prawej strony, a przy ostatnim nie pchaj się maksymalnie w lewo, to unikniesz obu "niebezpieczeństw" Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratrak Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 @lukas8295200 Na tej trasie nie da się zbłądzić, jedziesz w dół, w dół i w dół... . Co do pogody, ciężko o wiarygodną prognozę tego co będzie się działo na Kasprowym, często sytuacja zmienia się tam nagle. @chytry88 Podchodzenie jodełką lub w butach narciarskich nie ma najmniejszego sensu! Zamęczysz się i upocisz. Narty na ramię, buty narciarskie w plecak i w butach trekkingowych pieszo pod góry - tak najlepiej . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 I ubierz się z sensem bo przy podejściu się zagotujesz, a na krześle zamrozisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 ... Na tej trasie nie da się zbłądzić, jedziesz w dół, w dół i w dół... ...Jesteś pewny? Są tacy, co po tej jeździe "w dół, w dół i w dół..." lądują w Dolinie Cichej... A do Podbańskiej kawał drogi... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Jesteś pewny? Są tacy, co po tej jeździe "w dół, w dół i w dół..." lądują w Dolinie Cichej... A do Podbańskiej kawał drogi... Tadek I to nie tylko narciarze - pamiętam opowieść pewnego TOPR'owca z Zakopanego który przyznał, iż kiedyś udało im się "wylądować" w Cichej nowiusieńkim ratrakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 I ubierz się z sensem bo przy podejściu się zagotujesz, a na krześle zamrozisz . O, to ważna uwaga. Jakim tempem bym nie szedł, to zawsze mi było za gorąco na ostatnim odcinku, a potem 15 minut Syberii na krześle Goryczkowym. Tak, że kwestia ubioru nie jest taka prosta. --- A po tym weekendzie mogę powiedzieć, że jest bajecznie Mnóstwo śniegu, Gąsienicowa zrobiona w wersji "de luxe", nawet dolne zwężenia szersze niż zwykle. Goryczkowa też w bardzo dobrej formie, jedynie początkowa dojazdówka jakoś tak niechlujnie, krzywo zrobiona. Na nartostradzie, w lesie wszędzie czapy śniegu, przy takiej słonecznej i mroźnej pogodzie efekt jest niesamowity. No i wczoraj przed 9 czekałem w Kuźnicach jakieś 15-20 minut. Dziś dojście do kasy praktycznie z marszu. Dużo fajnego puchu, ale mocno polują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 O, to ważna uwaga. Jakim tempem bym nie szedł, to zawsze mi było za gorąco na ostatnim odcinku, a potem 15 minut Syberii na krześle Goryczkowym. Tak, że kwestia ubioru nie jest taka prosta.Nie jest prosta - szczególnie, że zapowiadają solidne mrozy w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Cofnij się o 2 posty, to znajdziesz odpowiedź na pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czekałem że będzie taniej i jest; http://www.pkl.pl/ Użytkownik wincek edytował ten post 02 luty 2012 - 20:51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanKos Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Jeśli chcesz podchodzić z Kuźnic na Goryczkową to lepiej lekko się ubierz. Na końcu przy dolnej stacji krzesełka można się przebrać, BTW: Spacer o pogodnym poranku wzdłuż nartostrady to piękne przeżycie, POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Czy kasa w Kuźnicach to jedyne miejsce, gdzie można kupić karnet na Goryczkową ? Kupisz też na Kasprowym i na Goryczkowej, ale ten za 90 zł to tylko w Kuźnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Byłem na Kasprowym w pon,wt,śr i czw, między 8 a 9 ani raz nie czekałem do kasy dłużej jak 10 minut , warunki rewelacja przeważnie na górze jest cieplej . Użytkownik wincek edytował ten post 12 luty 2012 - 13:03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 12 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Gdzie zaparkować? Czyli jak byłbym o 8:30 to 10 min bym czekał do wagonu?Tego ci nie gwarantuje ,płatny parking rondo Kuźnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi