misiekkrk Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 wczoraj byłem w na MOSORNYM jazda od 17 troche szkoda że pkl wszedzie ma takie dziwne te cenniki ale trudno stok ok za to ludzi zero bajka można było pomykać długim po całej szerokości parking free ok ale dobija mnie kibel za 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birkut Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 że tak zapytam wścibsko: ile razy korzystałeś z niego wczoraj ? a jakie to ma znaczenie?? troche z cenami przesadzają jur33 pisał że mała woda 8 zł piwo 10zł nikt nie jedzie tam się opoć ani sikać co chwile, ale ziarnko do ziarnka i koszty sie uzbierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Fakt faktem, że pobieranie opłat za toaletę to przesada, to cofanie się wstecz a nie rozwój, tym bardziej że nikt za darmo nie korzysta z wyciągów i można te prymitywne 1,5zł wciągnąć w koszty karnetu. Może i najbardziej w tym wszystkim nie chodzi o kwotę ale raczej o sam fakt że za "potrzebę fizjologiczną" trzeba płacić, a aspekt praktyczny jest taki że często wielu narciarzy nie wozi przy sobie "drobniaków na wszelki wypadek". Jak narazie to po tym przejęciu przez PKL z tego co widze mosorny niewiele zyskał... oby się rozpędzili w kolejnych latach z inwestycjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Nie chodzi o 1,5 pln bo nie materialnie mnie to drażni tylko jak wysysają z nas narciarzy ile się da i na czym się da . Dla wiadomości byłem raz ,chociaż jakby pojechać rodziną 4 osobowa i karzy po 2 razy siusiu to już jest trochę kaski. Moje spostrzeżenie po wizycie może nie we wszystkich ośrodkach ale PKL średnio tym wszystkim zarządza jedyny plus to jak padał śnieg to zmiatali miotła z krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter1986 Napisano 23 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Wiem, że kibelek na górze zawsze był za free, bo tam robiłem przerwę. W tym roku nie byłem, ale w weekend są plany wyjazdu bo stok warty zaliczenia w sezonie. Pogoda super od poniedziałku. Dużo śniegu, mróz i słoneczko, więc przy takiej pogodzie widoki są przepiękne. Piwko 6 zł !! to chyba norma w tych czasach. Taniej niż 5 zł nie piłem już dawno, nawet w miastach w mało popularnych knajpach. Do tego co pamiętam nigdy nie było dużych kolejek do kanapy, szybko szła kolejka. Byle zdrówko dopisało i w weekend wypad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birkut Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Zawoja wciąż jeździ!!! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Zaczeli naśnieżać,na ich stronie głównej piszą,że śniegu od 0cm-20cm ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Oby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 To nieźle !! może będą dobre warunki to się wybiore pomiędzy świętami a sylwestrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Śniegu od 30-60 cm to nieźle !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Był ktoś ???????? jak z cenami? jakie warunki ??Prosze o o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 A ile trwa wjazd krzesełkiem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Mam nadzieję,że zdasz relacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 czerwona czerwonej nie równa, możecie opisać stopień trudności tej trasy, porównać ją do innych? bedę dzwięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Był ktoś ostatnio, jak warunki? Dośnieżaja dalej z armatek czy jednak przy tej temperaturze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 jadę jutro, jedzie ktoś jeszcze z forum? może jakieś spotkanie na szczycie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Witajcie, Jak na aktualnie panujące warunki - Mosorny Groń jest godny polecenia, stok wymagający, dobrze przygotowany (rano); Szkoda że w ciągu dnia nie ma przerwy na ratrakowanie, bo wtedy i popołudniowa jazda mogłaby być przyjemna. W przeciwnym razie wieczorem trzeba już walczyć z muldami potwierdzam w prawie 100 % , nie zgodzę sie tylko z jednym a mianowicie ze walka z muldami jest dopiero wieczorem. muldy zaczęly robić się już o 11(na ostatnim odcinku trasy) a wieczorem, po włączeniu oswietlenia stoku, dolny odcinek wyglądal jak dobrze wypieczone cziasto z owocami. podszedłem do walki z muldami jak do zabawy w poszukiwanie drogi, jak się między nimi przedżeć, w pewnym momencie nawet mnie to bawiło oby właściciel przemyślał temat wprowadzenia przerwy technicznej na przeratrakowanie stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nie zaczną, gdyż jest to mało efektywne i nieopłacalne. Żeby to miało sens, musieliby po ratrakowaniu co najmniej 2 godziny przerwy jeszcze zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Nie zaczną, gdyż jest to mało efektywne i nieopłacalne. Żeby to miało sens, musieliby po ratrakowaniu co najmniej 2 godziny przerwy jeszcze zrobić. po co ta przerwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 po co ta przerwa? Zeby to co wyrównali sie ustało, ew. zmroziło. Po zwykłym ratrakowaniu przejedzie kilkunastu narciarzy i bedzie dokładnie to samo a koszty na ratrak sa niestety nie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Zeby to co wyrównali sie ustało, ew. zmroziło. Po zwykłym ratrakowaniu przejedzie kilkunastu narciarzy i bedzie dokładnie to samo a koszty na ratrak sa niestety nie małe.no to chyba teraz rozumiem dlaczego nikt (chyba nikt) nie ratrakuje, jeżeli cała przerwa potrwa około 3 H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Tylko ze Zawoja jest stromsza i wg mnie potrzebne jest wiecej czasu a raczej bez sensu byłaby przerwa 3h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 5 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 W Rzykach mają dwa ratraki więc są w stanie przejechać to 800 metrów trasy w godzinę. Drugą godzinę stok ma na "dojście":) Tyle, że to ratrakowanie ma tam sens tylko przy ujemnych temperaturach. Jak jest na plusie i ludzi na stoku sporo to po pół godzinie trasa wygląda prawie tak samo jak przed ratrakowaniem. Ale nie wydaje mi się, żeby ośrodek na tym tracił, bo frekwencja na nocnych jazdach jest spora, jednak to ratrakowanie stanowi jakiś magnes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Polecam karnet od 9-14 za 70zł. Od 9-13 zjechałem 12 razy z przerwą w karczmie na górze. Ogólnie na Mosornym w tym sezonie byłem 5 lub 6 razy, a sezon zacząłem dopiero w Wigilię.[/QUOTE] Czyli nie zaoszczędziłeś,gdybyś jezdził na punkty wydał byś 66zł.:cool: Nie czepiam się ,ot taki szczegół Byłem wczoraj do południa i spodziewając się tłumu jak wszędzie jezdziłem na punkty a nie jak zwykle na czasówce,widać nic nie straciłem:) To jakiś chyba fenomen że dało się spokojnie jezdzić bez tłoku,bez kolejek,w porównaniu z tym co dzieje się na innych stacjach w weekend Mosorny dla mnie nie ma konkurencji... Widzę też pozytywne zmiany w obsłudze,kasa działała dużo wcześniej przed uruchomieniem a nie jak np.w zeszłym sezonie że od 9tej rusza kolejka a wszyscy stoją przed zamkniętym okienkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orcio Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 hmmm, ciekawe.. ja za karnet 9-17 w sobote tez płaciłem 70zl co do warunków to niespecjalne .. tam gdzie armatka nasypała mega muldy, dużo kamieni na trasie nie polecam knajpy na dole, lepsza jest u góry albo budka pośrodku .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi