tommer91 Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No nie żartuj że Śnieżnica ma podobną - Mosorny jest conajmniej 2razy szerszy a o długości i nachyleniu to już nie wspominam. Co do warunków to byłem w piątek po południu i poza tym że otwarta rzeczywiście połowa szerokości stoku zwłaszcza w okolicach wypłaszczenia to było całkiem w porządku. Może w 1 miejscu na długości ok 20m było troche wyślizgane, ale można to było spokojnie bokiem przejechać z przyjemnością. BTW: coś mi sie tam ciemno wydawało w tym roku nie wiem czy wszystkie lampy były włączone chyba że na tym też oszczędzają Nigdy nie byłem na Śnieżnicy i mówię to co wyczytałem na stronie. Chociaż sądząc to co piszą o Śnieżnicy na tym forum to raczej się tam nie zjawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Snowblade man czy to byłeś Ty, którego ok 09.45 zwozili Goprowcy? Jezeli tak to bardzo współczuję. Właśnie o tej godzinie miałem pierwszy zjazd i widziałem po lewej stronie akcję ratunkową. Tak to ja.....A już myślałem,że nikt ze skiforum mnie nie widział-i nie będzie obciachu.... A na poważnie-niestety-każdemu może zdarzyć się taka przygoda... Jeszcze raz dziękuję tamtejszym goprowcom którzy mi pomogli oraz narciarzom którzy się wogóle mną zainteresowali po upadku i wezwali pomoc.Nadmieniam,że jeden "parapeciarz";) też wykazał zainteresowanie oraz chęć pomocy....To miłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Wracaj do zdrowia ... szybciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Kuby Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Moje współczucie. Byliśmy tam w sobotę o dziewiątej i podczas drugiego, czy trzeciego zjazdu żona mi powiedziała, że widziała u góry skrzyżowane narty. Nie zauważyłem, bobym podjechał. Zawsze się zatrzymuję i pytam, czy nie trzeba zawiadomić GOPR.Życzę szybkiego powrotu na narty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Co masz do pomysłu krzesła na Małą Babią? Wg.mnie to jest świetny pomysł i tam mogą być długie trasy o dobrej trudności, a takie są najlepsze. Im więcej ośrodków narciarskich tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 4 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam. Byłem wczoraj na Mosornym, było super. Rano twardo, wyratrakowane, sztruksik, rewelacja! Do godziny 13 zjechałem 13 razy i jestem bardzo zadowolony:) Załączam zdjęcia!!! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Byłem dzisiaj na Mosornym Groniu. Warunki różne: górna część bardzo dobre, środek dobre/trudne, dół dobre. Ludzi mało, wjeżdżało się na bieżąco. Trzy godzinki zjazdów non stop. No i ta pogoda:D:D:D Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ale trudne tzn? Przetarcia do ziemi kamole na całej szerokości? Bo trudne to trochę ogólnie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ale trudne tzn? Przetarcia do ziemi kamole na całej szerokości? Bo trudne to trochę ogólnie jest... Chodzi o przetarcia. Ogólnie warstwa śniegu na wypłaszczeniu cienka (10-20 cm). Ale dzisiaj na stronie podali, że w nocy dośnieżali, więc powinno być lepiej. Ogólnie warunki całkiem dobre. Mogę polecić, zwłaszcza że ludzi niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 14 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Ogólnie polecam zwłaszcza od 9:00 do 14:45 :-) zjeżdżasz wyjeżdżasz choć panowie chyba specjalnie włożyli niższy bieg kolejki przybywało ludzi przyspieszali ubywało zwalniali;/ Drobne niegroźne przetarcia. W miarę upływu czasu troszeńkę sypkich muld a u góry oblodzenia. Tu i ówdzie zdarzy sie mały kamyk ale o dziwo stan mojego ślizgu nie uległ zmianie. Potem na dole jest bardzo sypki śnieg i jest go dużo ale muldy sie nie robią(ostatni stromy odcinek na samym dole). Bylem dzisiaj tam gdyby nie walentynki pewnie by było mniej osób bo przyjechała jakaś cala klasa busikiem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 W zeszłym sezonie były karnety czasowe (chyba 3 i 5 godzin). Cen dokładnie nie pamiętam, ale były przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSlask Napisano 22 Października 2008 Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Naprawdę polecam ten ośrodek, tak jak mowie taki sobie narciarz przelicznik ceny na jakoś jest naprawdę korzystny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSlask Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Witam, mnie osobiście Zawoja bardzo się podoba, jest tam 4 osobowa kanapa, stok dość długi zresztą w wszystkie inf masz tutaj : www.mosornygron.pl Co do reszty Twoich pytań to ani wróżka nie odpowie, jak jest śnieg - jest pięknie, naśnieżanie także jest ale działa jak jest ujemna temp więc nie odkrywając Ameryki stwierdzam że wszystko zależy od pogody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSlask Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 fakt stronka nie jest aktualizowana co może wskazywać na to że wyciąg nie znalazł jeszcze nowego właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 W tym sezonie będzie dzierżawca, a dopiero od następnego roku może nowy właściciel.Tu znajdziecie coś więcej. http://zakopane.nasz...nia/903910.html http://www.polskatim...owiem,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EFIX Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Informujemy, iż Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych ogłosił upadłość Ośrodka Turystyczno-Narciarkiego "Mosorny Groń" Sp. z o.o. w Zawoi obejmującą likwidację majątku dłużnika. Buuuu to pierwsa upadlosc chyab tak sporego osrodka... i to zanim sie na dobre nei rozkrecil.... Karczma na gorze neidokonczona.... Ech. A GORKA BLISKO Krakowa i FAJNA, chco nie umieli jej porzadnie przygotowac na gorze, a przerwa techniczna (chyba ewenement w skali PL) i tak nic nei dawala.... SZKODA moze ktos kupi to i zrobi cos wiecej bez dlugow..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 A uważałem ją za najlepszą górę na jakiej jeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Informujemy, iż Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych ogłosił upadłość Ośrodka Turystyczno-Narciarkiego "Mosorny Groń" Sp. z o.o. w Zawoi obejmującą likwidację majątku dłużnika. Buuuu to pierwsa upadlosc chyab tak sporego osrodka... i to zanim sie na dobre nei rozkrecil.... Karczma na gorze neidokonczona.... Ech. A GORKA BLISKO Krakowa i FAJNA, chco nie umieli jej porzadnie przygotowac na gorze, a przerwa techniczna (chyba ewenement w skali PL) i tak nic nei dawala.... SZKODA moze ktos kupi to i zrobi cos wiecej bez dlugow..? Z tego o kojarze to jest to czesc działan prowadzacych do sprzedazy wiec jest dobrze. W tym roku ma to byc dzierzawione a w nastepnym sprzedane. Oczywicie obecna spolka narobiła tyle długów iz musza postawic ja w stan upadłosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michciu99 Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ej to jak to w końcu z tym Mosornym jest? On będzie działał kiedyś czy już nie? :( Spewnością znajdzie się inwestor,bo nie wierze żeby cała inwestycja upadła i nic dalej się nie działo.Tylko pytanie czy w tym sezonie.Mam cichą nadzieję że tak, no i że zima w końcu nas odwiedzi.Tyle mi wystarczy pod choinke.Pozdrawiam Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 i masakra.. 8 zl. za pojedyńczy wyjazd. To przesada ;/ stary cennik z sezonu letniego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ej to jak to w końcu z tym Mosornym jest? On będzie działał kiedyś czy już nie? :(Patrz post wyżej (nad twoim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Spółka 'Mosorny Groń' jest obecnie w stanie upadłości Dopóki nie znajdzie się nowy właściciel - stok nieczynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 szkoda ze na stronce o tym nie poinformowali:P Btw maja otwrte jakoś w sylwka? w sensie na noc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Lepiej niech ktoś coś napisze jakie warunki obecnie panują na Mosornym? Czy są kamienie, czy stok otwarty jest na całej szerokości itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolikkrol Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Heh na starą stronke patrzylem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi