Kaem Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Sprzedam (mam inne podobne, środki przeinwestuję w narty innego typu). Stan doskonały tak technicznie jak wizualnie. Jeśli potrzebne fotki - priv. Dobra cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 28 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Nieaktualne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 2 godziny temu, Kaem napisał: Nieaktualne. Kolejny uszczęśliwiony narciarz i bardzo dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Nie no poważnie piszę. Ostatnio widziałem co gościu potrafi zrobić z tymi nartami na stoku - to ci powiem że wielu slalomistów było by w szoku...Piękne cięte łuki ale takie pełne - owszem zajmowało mu to połowę stoku ale wyglądało magicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 28 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Jasne, takich się widuje ... i zazdraszcza. I próbuje podejrzeć ... Ja jakoś nie miałem do X9 ,,tego'' dnia , po prostu. Tzn jeździło się znakomicie, ale chyba jednak do dowolnej jazdy wolę narty nieco krótsze i bardziej śmieszne, manewrowe. Może też fakt, że ważę kilkanaście kilo mniej jak w zeszłym sezonie powoduje, że mam większą frajdę z jazdy krótszym łukiem (ah ta gibkość ☺️ ) Chwilę wcześniej wsiadłem na śmieszne K2 Turbo Chargery 172 / R14 i mnie tak zauroczyły, że na Atomy już w sercu nie znalazło się wystarczająco dużo miejsca. Oddaję forumowiczowi wyraźnie wyższemu i nieco cięższemu, więc pewien jestem że potencjał z narty wydobędzie na 200 %. Aha, a w miejsce X9 już wędruje jedyna słuszna G9 króciak 177 R chyba 18. Pewnie będę zadowolony ..... ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Godzinę temu, Kaem napisał: Jasne, takich się widuje ... i zazdraszcza. I próbuje podejrzeć ... Ja jakoś nie miałem do X9 ,,tego'' dnia , po prostu. Tzn jeździło się znakomicie, ale chyba jednak do dowolnej jazdy wolę narty nieco krótsze i bardziej śmieszne, manewrowe. Może też fakt, że ważę kilkanaście kilo mniej jak w zeszłym sezonie powoduje, że mam większą frajdę z jazdy krótszym łukiem (ah ta gibkość ☺️ ) Chwilę wcześniej wsiadłem na śmieszne K2 Turbo Chargery 172 / R14 i mnie tak zauroczyły, że na Atomy już w sercu nie znalazło się wystarczająco dużo miejsca. Oddaję forumowiczowi wyraźnie wyższemu i nieco cięższemu, więc pewien jestem że potencjał z narty wydobędzie na 200 %. Aha, a w miejsce X9 już wędruje jedyna słuszna G9 króciak 177 R chyba 18. Pewnie będę zadowolony ..... ?? A ja dodałem 5cm do… mojego mastera. Co mi pozostaje? Dodać kolejne 5cm. Będzie kolekcja. Utyć mogę, urosnąć, nie urosnę. ps do krótkiego nic lepszego niż stockli sl, ew. scott am, aktywnej krawędzi podobnie pewno Edytowane 28 Marca 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Cześć Wzrost, waga itd. nie ma tu nic do rzeczy. Zapewniam. Nie twórzcie mitów. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Nie no poważnie piszę. Ostatnio widziałem co gościu potrafi zrobić z tymi nartami na stoku - to ci powiem że wielu slalomistów było by w szoku...Piękne cięte łuki ale takie pełne - owszem zajmowało mu to połowę stoku ale wyglądało magicznie Adaś i to jest prawdziwe skręcanie na nartach i jazda na krawędziach, a nie to co wielu mylnie za jazdę na krawędziach uważa. Pamiętasz tego na S9 FIS? Też jechał pewnie ale już skręty nie były "dociągane" tylko takie 11-13 aby szybciej w dół. Nie przeczę, że umiałby je wykonać bardziej pełne, ale jednak nie wykonał i łał nie było... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Kaem napisał: Jasne, takich się widuje ... i zazdraszcza. I próbuje podejrzeć ... Ja jakoś nie miałem do X9 ,,tego'' dnia , po prostu. Tzn jeździło się znakomicie, ale chyba jednak do dowolnej jazdy wolę narty nieco krótsze i bardziej śmieszne, manewrowe. Może też fakt, że ważę kilkanaście kilo mniej jak w zeszłym sezonie powoduje, że mam większą frajdę z jazdy krótszym łukiem (ah ta gibkość ☺️ ) Chwilę wcześniej wsiadłem na śmieszne K2 Turbo Chargery 172 / R14 i mnie tak zauroczyły, że na Atomy już w sercu nie znalazło się wystarczająco dużo miejsca. Oddaję forumowiczowi wyraźnie wyższemu i nieco cięższemu, więc pewien jestem że potencjał z narty wydobędzie na 200 %. Aha, a w miejsce X9 już wędruje jedyna słuszna G9 króciak 177 R chyba 18. Pewnie będę zadowolony ..... ?? Edytowane 28 Marca 2022 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Cześć Zupełnie nie tak. Dobrego narciarza poznać można od razu i nieważne czy jedzie na wprost czy jedzie skrętem pełnym czy czymkolwiek. To po prostu od razu widać. Od razu. Niestety takich gości nie ma zbyt wielu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 1 godzinę temu, star napisał: A ja dodałem 5cm do… mojego mastera. Co mi pozostaje? Dodać kolejne 5cm. Będzie kolekcja. Utyć mogę, urosnąć, nie urosnę. ps do krótkiego nic lepszego niż stockli sl, ew. scott am, aktywnej krawędzi podobnie pewno Star, to nie tak. "Z nartami jak z kobietami, każdemu podobają się inne". Jedna i ta sama narta, tak samo przygotowana i jeżdżona w tych samych warunkach, potrafi być oceniona diametralnie różnie i nie analizuję dlaczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 12 minut temu, Gabrik napisał: Star, to nie tak. "Z nartami jak z kobietami, każdemu podobają się inne". Jedna i ta sama narta, tak samo przygotowana i jeżdżona w tych samych warunkach, potrafi być oceniona diametralnie różnie i nie analizuję dlaczego. 12 minut temu, Gabrik napisał: Star, to nie tak. "Z nartami jak z kobietami, każdemu podobają się inne". Jedna i ta sama narta, tak samo przygotowana i jeżdżona w tych samych warunkach, potrafi być oceniona diametralnie różnie i nie analizuję dlaczego. Możesz myśleć w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 (edytowane) 14 godzin temu, Gabrik napisał: Star, to nie tak. "Z nartami jak z kobietami, każdemu podobają się inne". Jedna i ta sama narta, tak samo przygotowana i jeżdżona w tych samych warunkach, potrafi być oceniona diametralnie różnie i nie analizuję dlaczego. Cześć Jasna sprawa. Zmiennych jest bardzo wiele. Wystarczy gorszy dzień lub impreza poprzedniego dnia, z takich najprostszych przyczyn. Ale może być też sposób ostrzenia, preferencja warunków, nie mówiąc już o narcie jako takiej (elastyczność, miejsca bardziej i mniej elastyczne) i wszystkich elementach związanych z indywidualnym stylem jazdy. Oczywiście zakładamy, że próbują/oceniają narciarze umiejący jeździć i doświadczeni. Natomiast waga czy wzrost ma tu pomijalne znaczenie. Znam sporo osób lekkich, bardzo lekkich, które zawsze biorą GS czy typu GS najdłuższy lub taki jaki jest po prostu i zawsze jadą swoje ale... skręcają jak należy. Pozdro Edytowane 29 Marca 2022 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 W dniu 28.03.2022 o 22:50, Gabrik napisał: Star, to nie tak. "Z nartami jak z kobietami, każdemu podobają się inne". Jedna i ta sama narta, tak samo przygotowana i jeżdżona w tych samych warunkach, potrafi być oceniona diametralnie różnie i nie analizuję dlaczego. Nie wiem jak, ale na podstawie trzech różnych nart, które posiadam, taki Kurdziel ze swoimi poglądami i opiniami na ich temat jak dla mnie się uwiarygodnił jako tester. On testował, ja posiadam. Jak dla mnie bardzo trafnie ocenił ich atuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 2 godziny temu, star napisał: Nie wiem jak, ale na podstawie trzech różnych nart, które posiadam, taki Kurdziel ze swoimi poglądami i opiniami na ich temat jak dla mnie się uwiarygodnił jako tester. On testował, ja posiadam. Jak dla mnie bardzo trafnie ocenił ich atuty. Dla mnie X9 to narta nijaka jeździłem wielokrotnie na pierwszym modelu pomarańczowy z drutem,dupy nie urywa, być może nowe modele są lepsze. Jak miałem wybór to brałem SL lub GS sklep innych marek ,dodam jeszcze że dwóm osobom które znam X9 się rozwarstwiły to potwierdza że Atomy tak mają od wielu lat 👎 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 4 godziny temu, star napisał: Nie wiem jak, ale na podstawie trzech różnych nart, które posiadam, taki Kurdziel ze swoimi poglądami i opiniami na ich temat jak dla mnie się uwiarygodnił jako tester. On testował, ja posiadam. Jak dla mnie bardzo trafnie ocenił ich atuty. Może komuś podpadnę, ale z dwóch największych narciarskich celebrytów w Polsce, także preferuję Tomka Kurdziela. Czuję więcej pasji w jego przekazie, nawet na żywo podczas Snow Expo bodajże 19/20 gdy słuchałem i chwilę rozmawiałem prywatnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie. Nie było w nim megalomana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Cześć Tak czasami się rozwarstwiają... Pozdro 🙂 PS A co do Tomka K. - znamy się i cenię go ale... On prowadzi kanał za pieniądze... Pozdro Edytowane 30 Marca 2022 przez Mitek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) W dniu 28.03.2022 o 21:02, star napisał: A ja dodałem 5cm do… mojego mastera. Co mi pozostaje? Dodać kolejne 5cm. Będzie kolekcja. Utyć mogę, urosnąć, nie urosnę. ps do krótkiego nic lepszego niż stockli sl, ew. scott am, aktywnej krawędzi podobnie pewno Nauczyć się w końcu jeździć jak należy, a nie próbować to ominąć kolekcjonerstwem - nie da się. Problem centymetrów zniknie. Zapewniam. Pozdro Edytowane 30 Marca 2022 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 W dniu 28.03.2022 o 21:35, Gabrik napisał: Adaś i to jest prawdziwe skręcanie na nartach i jazda na krawędziach, a nie to co wielu mylnie za jazdę na krawędziach uważa. Pamiętasz tego na S9 FIS? Też jechał pewnie ale już skręty nie były "dociągane" tylko takie 11-13 aby szybciej w dół. Nie przeczę, że umiałby je wykonać bardziej pełne, ale jednak nie wykonał i łał nie było... A może gościu jeździ na tykach i dlatego tak jeździ? 🙂 jechanie wzdłuż linii spadku stoku na narcie Sl - tak się na niej jeździ 🙂 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Teraz, Bruner79 napisał: A może gościu jeździ na tykach i dlatego tak jeździ? 🙂 jechanie wzdłuż linii spadku stoku na narcie Sl - tak się na niej jeździ 🙂 Cześć Jak się umie i jak się wie jak się na nartach jeździ. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Myśle ze nie wszystkie atomy się rozwarstwiają, najlepiej kupować je nowe na gwarancji 🙂 ale jest jeszcze jeden aspekt - Np drugi gatunek dech u nas dostępny w kraju. Ja się nadziałem na badziewiarstwo jednej firmy 2 razy w tym sezonie. Najpierw 50 % mniej krawędzi w jednej narcie (narty nowki), a niedawno zle wylany laminat w innych nartach tej marki. Czasem kupię od kumpla nowki dechy które on sprowadza z zza granicy i tam żadnego problemu z rozwarstwieniem nie ma czy tez innym druciarstwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 5 minut temu, Bruner79 napisał: A może gościu jeździ na tykach i dlatego tak jeździ? 🙂 jechanie wzdłuż linii spadku stoku na narcie Sl - tak się na niej jeździ 🙂 Pewnie masz rację. Gość jeździł znakomicie. Trochę nie umiałem przekazać o co mi chodziło. Miałem na myśli jazdę na luźnym stoku bez tyczek. Wówczas mam zakodowany obraz ładnych, pełnych łuków i tylko tego mi brakowało aby mi szczęka opadła. Ten na Atomach X był młodszy, ale jechał często w parze za dziewczyną i szli właśnie pełniejszymi skrętami i to akurat mnie powala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) 18 minut temu, Mitek napisał: Nauczyć się w końcu jeździć jak należy, a nie próbować to ominąć kolekcjonerstwem - nie da się. Problem centymetrów zniknie. Zapewniam. Pozdro Z pięcioma cm to była ironia, ale tego nie czaisz. Ciagle jeżdżę ok 60 x w roku to się nie zmienia, nie umiem, ale lubię. Zmienia się proporcja coraz więcej skiturow, jak jest możliwość to przytrasowy freeride, choć pustym sztruksem z rana nie pogardzę. Nie mam problemu. No chyba, ze z Tobą. PS kolekcjonerstwo idzie obok nie zamiast. Edytowane 30 Marca 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 23 minuty temu, Gabrik napisał: Może komuś podpadnę, ale z dwóch największych narciarskich celebrytów w Polsce, także preferuję Tomka Kurdziela. Czuję więcej pasji w jego przekazie, nawet na żywo podczas Snow Expo bodajże 19/20 gdy słuchałem i chwilę rozmawiałem prywatnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie. Nie było w nim megalomana. Kto jest tym drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 3 minuty temu, star napisał: Kto jest tym drugim? JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi