KamaG Napisano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 6 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Dlatego właśnie pozwoliłem sobie nawiązać kontakt tel z koleżanką i spokojnie porozmawiać. Powoli staje się to jedyna możliwa forma pomocy pytającym na forach. Szkoda. Pozdro Bardzo dziękuję, było sympatycznie i merytorycznie 😊 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Cześć Cała przyjemność po mojej stronie. Jakby co jestem do dyspozycji Miła Koleżanko. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 24 Marca 2022 Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 12 godzin temu, a_senior napisał: Co ty. Mitka nie znasz? 🙂 ugryzę się w język… 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 7 godzin temu, .Beata. napisał: ugryzę się w język… 😉 Jak się to spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 7 godzin temu, .Beata. napisał: ugryzę się w język… 😉 Ciesz się, że i tak zostałaś ulgowo potraktowana. Mogłaś zostać wyzwana od tępogłowych albo ścierw które trzeba zutylizować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 2 godziny temu, kordiankw napisał: Ciesz się, że i tak zostałaś ulgowo potraktowana. Mogłaś zostać wyzwana od tępogłowych albo ścierw które trzeba zutylizować. Cóż, widać, istnieją różne pojęcia pojęcia forum. Najważniejsze, że Kama otrzymała rozwiązanie swojego problemu. ps. nie masz jakiegoś „Dzień dobry” przypadkiem? - się by przydało … 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Godzinę temu, .Beata. napisał: ps. nie masz jakiegoś „Dzień dobry” przypadkiem? - się by przydało … 😉 Warunki w Szczyrku jeszcze zacne, chciałaby dusza do raju, ale przy domu też trzeba zrobić wiosenne porządki. I chociaż właśnie zacząłem tygodniowy urlop, to spędzam go na wertykulowaniu i grabieniu trawnika oraz na malowaniu synowi nowego mieszkania. Żona chyba by mnie z domu wyrzuciła, jakbym oznajmił, że jadę na narty 🙂 . 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 W dniu 25.03.2022 o 09:10, .Beata. napisał: ps. nie masz jakiegoś „Dzień dobry” przypadkiem? - się by przydało … 😉 Dzień Dobry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 35 minut temu, kordiankw napisał: Dzień Dobry Niezły wertykulator masz. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Dzień dobry 😉 A i mnie sprzęt naszykowany 😄do zaplanowanej dziś akcji "przesadzanie juk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 31 minut temu, brachol napisał: Niezły wertykulator masz. Pozdrowienia Billy Goat daje radę 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 2 godziny temu, kordiankw napisał: Dzień Dobry Łoj…Dzień dobry:) jako że dziś sobota i gdybym taką aurę zobaczyła za oknem, nie mając perspektywy nartowania…nie wylazłabym z wyrka 😉 …przynajmniej podlewać nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Kama, a co to za różnica jaką akcję przeprowadzisz - przesadzania czy odśnieżania…i tu i tu się namachasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 7 minut temu, .Beata. napisał: Kama, a co to za różnica jaką akcję przeprowadzisz - przesadzania czy odśnieżania…i tu i tu się namachasz Długotrwały efekt inny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 4 minuty temu, brachol napisał: Długotrwały efekt inny... no cóż, namacha się dwa razy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Zdjęcie mi sie nie wkleiło 😬, żeby nie było, że oszukuję😉 Ale ponieważ doszliśmy z synem do wniosku, że nie ma sensu odśnieżać bo samo stopnieje, to zajęliśmy się czym innym: Ofiara 'lawiny' zakopana 😄 Pierwsze widoczne ślady życia Futra nie podjęły prób poszukiwania ofiary 😬, więc musiała wygrzebać się sama 😉 Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez KamaG 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 A ja pierwszy raz tej zimy zmuszony byłem odpalić potwora 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 9 minut temu, kordiankw napisał: A ja pierwszy raz tej zimy zmuszony byłem odpalić potwora wiosny raczej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 46 minut temu, KamaG napisał: Zdjęcie mi sie nie wkleiło 😬, żeby nie było, że oszukuję😉 Ale ponieważ doszliśmy z synem do wniosku, że nie ma sensu odśnieżać bo samo stopnieje, to zajęliśmy się czym innym: Ofiara 'lawiny' zakopana 😄 Pierwsze widoczne ślady życia Futra nie podjęły prób poszukiwania ofiary 😬, więc musiała wygrzebać się sama 😉 No i to jest dobry zimny chów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 54 minuty temu, kordiankw napisał: A ja pierwszy raz tej zimy zmuszony byłem odpalić potwora Achch... Śliczny potwór... Moje narzędzia prezentują się Dość skromnie w zaistniałej sytuacji 😬😁 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 godzin temu, kordiankw napisał: A ja pierwszy raz tej zimy zmuszony byłem odpalić potwora Pokażesz jak jest mocowany pług? To jakieś gotowe rozwiązanie czy myśl techniczna własna? młody ma "potworka" 😉 to może byśmy mu robotę znaleźli 😄 Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez KamaG Błąd 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Kupiłem pług gotowy, ale mocowany był do orurowania przedniego, które kompletnie się nie sprawdziło. Quad najeżdżal na pług gdy nazbierało się przed nim dużo śniegu i ten stawiał opór, a przód potwora się unosił. Dorobiłem dwie rurki mocowane do podnóżków pod quadem, a do przedniego orurowania zamocowałem dźwignie do podnoszenia pługu. Fotki takie sobie, bo brak miejsca w garażu, a nie chce mi się go wyciągać na zewnątrz. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Bardzo dziękuję za info, fajne, powozilabym się takim ale wątpię żeby mojemu małżonkowi chciało się takie ustrojstwo zmajstrować na nasze skromne potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) Quada kupiłem jakieś 15 lat temu. Jak nie nadążałem z odśnieżaniem drogi podczas śnieżnej zimy. Miałem wówczas auto z niewielkim prześwitem i trzeba było codziennie wieczorem odśnieżać 70 m drogi wewnętrznej. Rozważałem zakup odśnieżarki, ale przeważyły względy praktyczne, to co odśnieżarka odsniezalaby kilka godzin, quadem robię w pół godziny, przy okazji wyręczając służby drogowe, bo i 400 metrów drogi gminnej przy okazji odśnieżam, a latem jest na czym poszaleć. Jak już miałem swój pług, to kolejne kilka zim był nieużywany. Żona chciała żeby go sprzedać, bo zajmuje miejsce w garażu, ale syn latem szaleje na żwirowni na nim, a i w zimie raz czy dwa razy co sezon się przydaje. Edytowane 2 Kwietnia 2022 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 9 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2022 Przy takiej ilości areału do odśnieżania to faktycznie łopatą mogłoby być ciężko 😬 ja moje skromne kilkadziesiąt m2 to łopata dla przyjemności zrobię 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi