W.W. Napisano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 To dość mocno używana trasa była. Ja pojechałem za narciarzem, który był miejscowy i tak w ogóle się o niej dowiedziałem. Jedzie się nią wspaniale miedzy drzewami, co już samo w sobie jest przyjemnością, po szerokich trasach wyciętych w lesie. Przed dojazdem do trasy talerzyka jest wzniesienie, pozwalające na swobodne wyhamowanie i staniecie, w celu rozejrzenia się i wybrania momentu przejazdu przez trasę talerzyka. Mnie się podobało. Drugi, podobny dzik przejazd, jest między dolną stacją Płatka i prowadzi bezpośredni do drogi. Używają go miejscowi i ci, co mieszkają w kwaterach położonych na jej końcu. Inaczej musieli by podchodzić od dolnej stacji kilkaset metrów pod górę. Pełni tą samą funkcje co trasa od domku na Pośredniej do Soliska ,omijając Golgotę, w Szczyrku. Oczywiście, jak wszystkie dzikie trasy i te są wąskie i wiodą miedzy drzewami a więc zupełnie początkujący raczej nie powinni z nich korzystać. W końcu człowiek ma wolną wolę i prawo do wyboru i ponoszenia tego wyboru konsekwencji. Ja je objeździłem, bo lubię zobaczyć wszystkie trasy w danym ośrodku a te dzikie to mnie wręcz kręcą. . Wybiorę się tam ponownie, jak się połączą z Jaworzyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoldz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jak wyglądają teraz warunki w Dwóch dolinach, da radę pojeździć bez zniszczenia sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jest lepiej niż wygląda to na kamerach. A pytanie o zniszczenie sprzętu nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoldz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Chodziło mi że większość stoków działa ale praktycznie jeździ sie na kamieniach przykrytych 5 cm śniegu, co powoduje maksymalne ubytki w ślizgu Zrozumiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Po takich stokach jak opisałeś nie jeżdzi się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoldz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Po takich stokach jak opisałeś nie jeżdzi się . Niestety byłem zmuszony w tym sezonie jeździć po takich wiec do dobrych warunków podawanych na stronach jestem sceptyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Niestety byłem zmuszony w tym sezonie jeździć po takich wiec do dobrych warunków podawanych na stronach jestem sceptyczny A ktoś zmuszał Cię do jazdy czy był to Twój nierozsądny wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... karoldz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Zmuszał mnie urlop, brak wyboru, oraz skipass który i tak by mi przepadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Toro Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam, jak warunki w Wierchomli? Ktoś coś może powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bakkz Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 W Tesco (może tylko nowosądeckim) mają teraz jakąś promocję na Dwie Doliny do 18 marca: 10 zł zniżki, niby niewiele, ale zawsze kilka groszy zostanie. Jeśli ktoś miałby ochotę skorzystać, chętnie oddam, mam 2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 lata później... mariusz-net Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 W weekend może uda mi się wyrwać na dwa dni do Wierchomli. Może ktoś napisać jak warunki? Pewnie rewelacji nie ma ale liczę, że może coś sypnie środa-piątek. Pytanie tylko czy to wystarcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... mariusz-net Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 W najbliższy weekend sezon rozpoczyna Stacja Narciarska Wierchomla. Wyciągi Wierchomla 1 i Stonoga będą działały 5 i 6 grudnia od 9.00 do 18.00. Źródło: https://www.wierchom...ezonu-all-52134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... mariusz-net Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ktoś był dziś/wczoraj. Da się pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Elosawa Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ktoś był dziś/wczoraj. Da się pojeździć? Byłem we wtorek, rewelacja! W Krynicy o 8:00 było 0°C, godzinę później pod Wierchomlą było -2. Na Słotwiny Arena kolejki do wyciągów po 10-15 min, na Wierchomli zero czekania, o 12 może ze 2 min do orczyka. Trasy przygotowane świetnie, trzymały do 12, później miękko, ale bez lipy. Najeździłem się jak głupi i to był mój najlepszy do tej pory narciarski dzień tego sezonu. Uwielbiam ten ośrodek, bardzo mi pasują te trasy. Polecam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Byłem we wtorek, rewelacja! W Krynicy o 8:00 było 0°C, godzinę później pod Wierchomlą było -2. Na Słotwiny Arena kolejki do wyciągów po 10-15 min, na Wierchomli zero czekania, o 12 może ze 2 min do orczyka. Trasy przygotowane świetnie, trzymały do 12, później miękko, ale bez lipy. Najeździłem się jak głupi i to był mój najlepszy do tej pory narciarski dzień tego sezonu. Uwielbiam ten ośrodek, bardzo mi pasują te trasy. Polecam. Dzięki. W takim razie będę sobota i niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Elosawa Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Dzięki. W takim razie będę sobota i niedziela. Daj znać jak było. Może wybiorę się tam za dwa tygodnie jak pogoda dopisze. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Kuba99 Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Niestety byłem zmuszony w tym sezonie jeździć po takich wiec do dobrych warunków podawanych na stronach jestem sceptyczny A ktoś zmuszał Cię do jazdy czy był to Twój nierozsądny wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... karoldz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Zmuszał mnie urlop, brak wyboru, oraz skipass który i tak by mi przepadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... Toro Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam, jak warunki w Wierchomli? Ktoś coś może powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... bakkz Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 W Tesco (może tylko nowosądeckim) mają teraz jakąś promocję na Dwie Doliny do 18 marca: 10 zł zniżki, niby niewiele, ale zawsze kilka groszy zostanie. Jeśli ktoś miałby ochotę skorzystać, chętnie oddam, mam 2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 lata później... mariusz-net Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 W weekend może uda mi się wyrwać na dwa dni do Wierchomli. Może ktoś napisać jak warunki? Pewnie rewelacji nie ma ale liczę, że może coś sypnie środa-piątek. Pytanie tylko czy to wystarcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... mariusz-net Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 W najbliższy weekend sezon rozpoczyna Stacja Narciarska Wierchomla. Wyciągi Wierchomla 1 i Stonoga będą działały 5 i 6 grudnia od 9.00 do 18.00. Źródło: https://www.wierchom...ezonu-all-52134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... mariusz-net Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ktoś był dziś/wczoraj. Da się pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Elosawa Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ktoś był dziś/wczoraj. Da się pojeździć? Byłem we wtorek, rewelacja! W Krynicy o 8:00 było 0°C, godzinę później pod Wierchomlą było -2. Na Słotwiny Arena kolejki do wyciągów po 10-15 min, na Wierchomli zero czekania, o 12 może ze 2 min do orczyka. Trasy przygotowane świetnie, trzymały do 12, później miękko, ale bez lipy. Najeździłem się jak głupi i to był mój najlepszy do tej pory narciarski dzień tego sezonu. Uwielbiam ten ośrodek, bardzo mi pasują te trasy. Polecam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Byłem we wtorek, rewelacja! W Krynicy o 8:00 było 0°C, godzinę później pod Wierchomlą było -2. Na Słotwiny Arena kolejki do wyciągów po 10-15 min, na Wierchomli zero czekania, o 12 może ze 2 min do orczyka. Trasy przygotowane świetnie, trzymały do 12, później miękko, ale bez lipy. Najeździłem się jak głupi i to był mój najlepszy do tej pory narciarski dzień tego sezonu. Uwielbiam ten ośrodek, bardzo mi pasują te trasy. Polecam. Dzięki. W takim razie będę sobota i niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Elosawa Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Dzięki. W takim razie będę sobota i niedziela. Daj znać jak było. Może wybiorę się tam za dwa tygodnie jak pogoda dopisze. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
karoldz Napisano 13 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Zmuszał mnie urlop, brak wyboru, oraz skipass który i tak by mi przepadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toro Napisano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2015 Witam, jak warunki w Wierchomli? Ktoś coś może powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 26 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 W Tesco (może tylko nowosądeckim) mają teraz jakąś promocję na Dwie Doliny do 18 marca: 10 zł zniżki, niby niewiele, ale zawsze kilka groszy zostanie. Jeśli ktoś miałby ochotę skorzystać, chętnie oddam, mam 2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 4 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2020 W weekend może uda mi się wyrwać na dwa dni do Wierchomli. Może ktoś napisać jak warunki? Pewnie rewelacji nie ma ale liczę, że może coś sypnie środa-piątek. Pytanie tylko czy to wystarcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2020 W najbliższy weekend sezon rozpoczyna Stacja Narciarska Wierchomla. Wyciągi Wierchomla 1 i Stonoga będą działały 5 i 6 grudnia od 9.00 do 18.00. Źródło: https://www.wierchom...ezonu-all-52134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ktoś był dziś/wczoraj. Da się pojeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elosawa Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Ktoś był dziś/wczoraj. Da się pojeździć? Byłem we wtorek, rewelacja! W Krynicy o 8:00 było 0°C, godzinę później pod Wierchomlą było -2. Na Słotwiny Arena kolejki do wyciągów po 10-15 min, na Wierchomli zero czekania, o 12 może ze 2 min do orczyka. Trasy przygotowane świetnie, trzymały do 12, później miękko, ale bez lipy. Najeździłem się jak głupi i to był mój najlepszy do tej pory narciarski dzień tego sezonu. Uwielbiam ten ośrodek, bardzo mi pasują te trasy. Polecam. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 25 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2021 Byłem we wtorek, rewelacja! W Krynicy o 8:00 było 0°C, godzinę później pod Wierchomlą było -2. Na Słotwiny Arena kolejki do wyciągów po 10-15 min, na Wierchomli zero czekania, o 12 może ze 2 min do orczyka. Trasy przygotowane świetnie, trzymały do 12, później miękko, ale bez lipy. Najeździłem się jak głupi i to był mój najlepszy do tej pory narciarski dzień tego sezonu. Uwielbiam ten ośrodek, bardzo mi pasują te trasy. Polecam. Dzięki. W takim razie będę sobota i niedziela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elosawa Napisano 26 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2021 Dzięki. W takim razie będę sobota i niedziela. Daj znać jak było. Może wybiorę się tam za dwa tygodnie jak pogoda dopisze. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi