lucky_luke Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) Czołem narciarze. Szybkie pytanie. Właśnie rozpakowałem nowy nabytek - rossi master - w sumie od zawsze miałem na nie oko. I tu małe zdziwienie. W każdej narcie krawędź po lewej stronie na wysokości buta jest tępawa. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją - zawsze nowe narty były ostre i nadawały się do jazdy. Narty przyszły w folii więc raczej nic nie było kombinowane. Macie jakieś doświadczenie w temacie? PS. na grubości krawędzi też lekko przyoszczędzili 😉 Pozdrawiam Łukasz Edytowane 8 Marca 2022 przez lucky_luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 To jak z samochodem. O trwałości decyduje najsłabszy element. Tu krawędź. Jezdzilbys na nich 10 lat a tak Cię mają.... 😉 Komórki kupiłem surowe - do ostrzenia i z wiązaniami luzem. Może to też już ta klasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 46 minut temu, lucky_luke napisał: Czołem narciarze. Szybkie pytanie. Właśnie rozpakowałem nowy nabytek - rossi master - w sumie od zawsze miałem na nie oko. I tu małe zdziwienie. W każdej narcie krawędź po lewej stronie na wysokości buta jest tępawa. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją - zawsze nowe narty były ostre i nadawały się do jazdy. Narty przyszły w folii więc raczej nic nie było kombinowane. Macie jakieś doświadczenie w temacie? PS. na grubości krawędzi też lekko przyoszczędzili 😉 Pozdrawiam Łukasz Krawędzi jest fabrycznie raczej mało, ale też bardzo mało jej schodzi w trakcie ostrzenia. Jest dość twarda. Zarówno w Masterach jak i komórkach SL Dynastara (ten sam producent i praktycznie ta sama technologia produkcji) krawędzie były ostre. Dynastary, też były w foli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 I jeszcze jedno, Mastety miały wybity numer seryjny, Dynastary żadnego numeru nie posiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 8 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 15 minut temu, moruniek napisał: I jeszcze jedno, Mastety miały wybity numer seryjny, Dynastary żadnego numeru nie posiadają. No mają ;). U mnie też krawędzie są ostre poza miejscem na wysokości płyty - ale po jednej stronie w każdej narcie. Nic to - sprawdzimy na stoku a jak będzie kiepsko to zostaje serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, lucky_luke napisał: No mają ;). U mnie też krawędzie są ostre poza miejscem na wysokości płyty - ale po jednej stronie w każdej narcie. Nic to - sprawdzimy na stoku a jak będzie kiepsko to zostaje serwis Jaką długość Waszmość przytuliłeś? Edytowane 8 Marca 2022 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 8 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) 180 cm 😁 Edytowane 8 Marca 2022 przez lucky_luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 22 godziny temu, moruniek napisał: I jeszcze jedno, Mastety miały wybity numer seryjny, Dynastary żadnego numeru nie posiadają. Ojjj moje dynki mastery gs maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 11 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 (edytowane) No to 2 dni pojeżdżone. I wiem, że generalnie większość opinii o masterach jest pozytywna; jednak nie spodziewałem się, że to aż tak dobra i uniwersalna narta . Wczoraj jeździłem po sztruksie ale w trochę miększym śniegu i było bardzo OK; dziś (Kasina) twardo i szybko - narta spisuje się rewelacyjnie i do takich warunków chyba ją stworzyli. Krawędzie trzymają jak wściekłe. No i inicjacja skrętu wydaje się zaskakująco łatwa. Szkoda tylko, że sezon się powoli kończy... Pozdrawiam Edytowane 11 Marca 2022 przez lucky_luke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi